text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Productgroep
Merk
Toepassing
Toon meer Toon minder
Dikte (mm)
Toon meer Toon minder
Rd-waarde
Toon meer Toon minder
Brandklasse
Filter 126 resultaten

Glaswol

126 producten gevonden

Glaswol

Glaswol is een duurzame manier van isoleren, gemaakt van zand en gerecycled glas. Het wordt gebruikt bij het isoleren van spouwmuren, hellende daken, platte daken, binnen afbouw, metaalbouw en vloeren. Met glaswol isoleer je de ruimte thermisch, akoestisch en brandveilig.

Wat is glaswol?

Door het verhitten van glas en zand ontstaan er zogenaamde glaswoldraden. Die ontstaan door een verspinningstechniek. Glaswol heeft lange vezels, is onbrandbaar en heeft diverse densiteiten. Let op: glaswol kan huidirritaties veroorzaken, echter zijn veel van onze artikelen voorzien van een comfortlaag. Toch is het verstandig altijd een stofbril, een stofmasker en werkhandschoenen te gebruiken.

Advies nodig bij het isoleren? Lees dan onze advies artikelen over spouwmuurisolatie, het isoleren van de zolder of dak isolatie.

De voordelen van glaswol isolatie

Glaswol is een populaire manier van isoleren, omdat het vele voordelen kent. Glaswol:

  • Is doorgaans goedkoper dan steenwol, waardoor je voordeliger kunt isoleren.
  • Kent een hoge isolatiewaarde, omdat het ervoor zorgt dat de lucht niet kan circuleren. Hierdoor kan het de warmte niet afvoeren, waardoor deze blijft hangen.
  • Is makkelijk op maat snijden met een mes.
  • Is een licht materiaal, makkelijk te tillen en flexibel in gebruik.

Soorten glaswol isolatie

In het assortiment van PontMeyer zijn verschillende varianten glaswol te vinden. Zo is er glaswol op rol met een aluminium rug voor een dampwerende werking. De aluminium rug maakt dat het isolatiemateriaal eenvoudig is aan te brengen op hellende daken met een spijkerflens. Daarnaast zijn er glaswol spouwplaten. Deze zijn uitstekend geschikt voor het isoleren van spouwmuren.

Je hebt bij ons de keus uit twee merken glaswol isolatie: Knauf en Isover. Beide merken verkopen zowel glaswol platen als glaswol op rol.

Glaswol isolatie kopen bij PontMeyer

Bij PontMeyer hebben we een ruim assortiment aan glaswol isolatie. Je bestelt deze eenvoudig online met een account of je kunt langskomen in één van onze vestigingen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!