text.skipToContent text.skipToNavigation

Glaswol

25 producten gevonden

Glaswol is een allround manier van isoleren. Het wordt gebruikt voor gevels, vloeren, wanden en bij daken. Glaswol is een duurzame manier van isoleren, aangezien het een natuurproduct is en het voornamelijk geproduceerd wordt met gerecycled glas. De thermische isolatie is goed, daarbij heeft het een geluidsisolerende werking en het is brandveilig te noemen. Als u inhoudelijk meer wilt weten over steenwol, lees dan verder.

Wat is glaswol

Glaswol wordt geproduceerd met behulp van voornamelijk gerecycled glas. Dit glas wordt verhit en hierdoor worden er zogenaamde glasvezels van getrokken. De glaswol is te verkrijgen in rollen en platen. Deze beide varianten zijn in verschillende maten te verkrijgen. Er wordt vaak gewaarschuwd dat glaswol huidirritaties kan veroorzaken. Echter veel van de artikelen in ons assortiment glaswol isolatie zijn voorzien van een comfortlaag. Toch is het verstandig altijd een stofbril, stofmasker en handschoenen te gebruiken.

Eigenschappen van glaswol

Glaswol is een populaire manier van isoleren. Het is namelijk over het algemeen goedkoper dan steenwol en het heeft een hogere isolatiewaarde. Het is met een mes gemakkelijk op maat te maken. Glaswol is in diverse varianten te verkrijgen. Zo is er bijvoorbeeld ook glaswol op rol met een aluminium rug. Dit heeft een dampwerende werking. Hierdoor is het ook eenvoudig met een spijkerflens aan te brengen op bijvoorbeeld hellende daken. Ook zijn er glaswol spouwplaten. Zoals de naam het al zegt zijn deze uitstekend geschikt voor spouwmuren. Met behulp van glaswol wordt lucht ingesloten en kan er geen warmte worden afgevoerd. Er worden daarom hoge prestaties op het gebied van thermische isolatie gehaald. Zoals eerder aangegeven wordt voor de productie van glaswol voornamelijk glas gebruikt. Dit is voor 80% gerecycled glas. Glaswol is daarom een zeer milieuvriendelijke manier van isoleren.

Glaswol en PontMeyer

Bij PontMeyer hebben we een ruim assortiment aan glaswol isolatie. Het assortiment vindt u voor het overgrote deel op deze pagina. Mocht u toch niet kunnen vinden wat u nodig heeft dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen samen met u inventariseren of we toch wat voor u kunnen betekenen. Als we uw artikel wel op voorraad hebben dan kunnen we deze op uw bouwlocatie leveren. Naast onze webshop bent u altijd van harte welkom op één van onze vestigingen. Op onze vestigingen pagina kunt u snel vinden welke het dichtst bij u in de buurt is.