text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Brandklasse
Filter 79 resultaten

Glaswol isolatie

Glaswol is duurzaam isolatiemateriaal gemaakt van zand en gerecycled glas. Het wordt gebruikt bij het isoleren van spouwmuren, daken, binnen afbouw, metaalbouw en vloeren. Met glaswol isoleer je de ruimte thermisch, akoestisch en brandveilig. Daarnaast is het materiaal gemakkelijk te verwerken. Lees meer

79 producten gevonden

Wat is glaswol?

Glaswol is een isolatiewol. Door het verhitten van glas en zand ontstaan er zogenaamde glaswoldraden. Dit gebeurt door middel van een spinning techniek, waarbij er met hoge druk het glas en zand door dunne gaten wordt gedrukt. Deze techniek lijkt op het maken van suikerspin. Daarna worden deze draden voorzien van een bindmiddel, wat uiteindelijk de glaswolplaat vormt. Glaswol heeft lange, onbrandbare vezels die beschikbaar zijn in diverse densiteiten.

Let op: Hoewel veel van onze glaswolproducten zijn voorzien van een comfortlaag, kan glaswol huidirritaties veroorzaken. Daarom raden wij aan altijd een stofbril, een stofmasker en werkhandschoenen te gebruiken tijdens het verwerken.

Advies nodig bij het isoleren? Onze artikelen over zolder isoleren en dak isoleren helpen je goed op weg.

De voordelen van glaswol isolatie

Glaswol is een veelgebruikt isolatiemateriaal dat vele voordelen kent:

  • Het is doorgaans goedkoper dan steenwol en PIR, waardoor je voordeliger isoleert.
  • Het materiaal heeft een hoge isolatiewaarde, omdat het ervoor zorgt dat lucht niet kan circuleren. Hierdoor behoudt glaswol de warmte goed.
  • Het is licht en flexibel materiaal wat gemakkelijk te verwerken is.

Wat is de RD waarde van glaswol isolatie?

De RD-waarde van glaswolisolatie kan variëren afhankelijk van het specifieke type en de dikte van het glaswolmateriaal dat wordt gebruikt. Over het algemeen varieert de RD-waarde voor glaswolisolatie tussen de 2,5 en 4,5 m²·K/W per centimeter dikte. Deze waarde geeft aan hoe goed het isolatiemateriaal warmte tegenhoudt. Hoe hoger de RD-waarde, des te beter isoleert het materiaal.

Binnen het assortiment van PontMeyer vind je glaswol met een RD waarde tussen de 0.95 tot 7.65 m²K / W.

Soorten glaswol

In ons assortiment vind je verschillende varianten glaswol. Zo is er glaswol op rol met een aluminium rug voor een dampremmende werking. Deze versie noemen we spijkerflens. Door de aluminium rug breng je het isolatiemateriaal eenvoudig aan op hellende daken.

Let op: De dampremmende laag moet altijd aan de binnenzijde van een hellend worden geplaatst. Damp komt in een woning namelijk altijd van binnenuit. Daarnaast zijn er ook glaswol spouwplaten. Deze zijn uitermate geschikt voor het isoleren van spouwmuren.

Bij PontMeyer vind je twee merken glaswol isolatie: Knauf Insulation en Isover. Van deze twee merken zijn zowel glaswol platen als glaswol op rol beschikbaar.

Diktes van de glaswol

De glaswol platen en rollen zijn beschikbaar in verschillende diktes. Zo vind je bij PontMeyer onder andere de volgende diktes:

Glaswol dikte in mm

Uitvoering

Merken

Glaswol 70 mm 

Plaat

Isover & Knauf

Glaswol 90 mm

Plaat & rol

Isover & Knauf

Glaswol 120 mm

Plaat & rol

Isover & Knauf

Glaswol 140 mm

Plaat & rol

Isover & Knauf

Glaswol 240 mm

Rol

Knauf

Toch op zoek naar een ander soort isolatiemateriaal? Bekijk dan ons aanbod aan Resol, vlaswol en houtvezelisolatie.

Glaswol kopen bij PontMeyer

Wil je glaswol kopen? Log in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Glaswol hebben we meestal voor je op voorraad. Op zoek naar een mooie glaswol aanbieding? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties en aanbiedingen. Zo koop jij altijd voordelig glaswol.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.