text.skipToContent text.skipToNavigation

EPS Isolatie

11 producten gevonden

Goede isolatie begint natuurlijk bij het gebruiken van goed isolatiemateriaal. Met de juiste producten kunt u warmteverlies en hoge energiekosten voorkomen. Bij PontMeyer vindt u daarom diverse soorten isolatiemateriaal in het assortiment. Zo hebben wij onder andere EPS isolatie, oftewel geëxpandeerd polystyreen. EPS is een isolerend materiaal gemaakt van kunststof styreen. U kunt dit product inzetten voor diverse soorten isolatie: van vloerisolatie tot aan dakisolatie. Bestel vandaag nog de gewenste hoeveelheid via de webshop of bezoek een PontMeyer vestiging. Lees hier meer over het gebruik, de specificaties en de voordelen van EPS isolatiemateriaal.

EPS isolatie

Isolatiemateriaal schermt fysieke factoren van buitenaf af. Door uw pand of woning goed te isoleren, ervaart u bijvoorbeeld koele zomers en warme winters. Daar komt nog eens bij dat goede isolatie tevens een positief effect heeft op uw energiekosten. Bent u van plan om de woning met EPS isolatie te isoleren? Dit is een uitstekende keuze. EPS isolatieplaten zijn gemakkelijk te verwerken en licht van gewicht. De afkorting EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. EPS materiaal ontstaat door eerst een vloeibare grondstof te maken van aardolie, namelijk polystyreen. Vervolgens wordt de vloeistof gemengd met warm water. Water en polystyreen mengen van nature niet. Er ontstaan echter wel kleine polystyreen deeltjes. Door het mengsel goed te schudden bewegen deze deeltjes naar elkaar toe en worden ze langzaamaan harde bolletjes. Die parels worden vervolgens weer warm gemaakt door middel van stoom. De bolletjes zetten uit en worden lichte piepschuimbolletjes. Zodra die aan elkaar kleven heb je piepschuim, oftewel EPS. Bij Pontmeyer in het assortiment vindt u verschillende EPS isolatieplaten. Hieronder vertellen we u precies wat u moet weten over EPS.

EPS platen

Bent u op zoek naar EPS isolatieplaten? Dan bent u bij PontMeyer aan het juiste adres. Bij ons vindt u een ruim assortiment aan EPS platen in verschillende diktes en afmetingen. U kunt bij ons terecht voor een EPS plaat tussen de 20 mm en de 100 mm. De lengtematen van ons aanbod aan EPS isolatiemateriaal is 1000 mm of 2000 mm. Wilt u een bestelling bij ons plaatsen, maar kunt u de prijzen van de gewenste EPS plaat niet inzien? Maak dan in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Zo ziet u direct welke prijzen voor u gelden en kunt u uw EPS platen bestellen. Vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze collega’s helpen u graag verder.

EPS, tempex of piepschuim platen?

EPS isolatie wordt met verschillende termen aangeduid. Dit materiaal staat in de volksmond namelijk ook wel bekend als “tempex” of “piepschuim platen”. Wanneer wordt gesproken over tempex, tempex platen of piepschuim platen wordt dus het isolatiemateriaal EPS bedoeld. Bij Pontmeyer spreken wij over EPS isolatie of tempex.

Voordelen van EPS isolatie

EPS heeft veel voordelen. We zetten de belangrijkste voordelen van EPS isolatie hieronder voor u op een rij:

  • De prijs
  • Sterk in isoleren
  • 100% recyclebaar
  • Gemakkelijk te verwerken
  • Licht van gewicht
  • Zeer vorm-en drukvast

Nadelen van EPS isolatie

Ondanks de grote voordelen van EPS isolatie kleven er ook een aantal nadelen aan dit type isolatiemateriaal:

  • EPS is niet flexibel. Tempex laat zich niet samendrukken zoals bij minerale wol. Hierdoor kan het lastiger zijn om EPS te bevestigen tussen bouwdelen.
  • EPS is niet de meest milieuvriendelijke isolatie oplossing. EPS is van kunststof gemaakt, waarbij aardolie nodig is om dit materiaal te produceren. Tijdens het fabriceren van EPS worden chemische producten gebruikt die schadelijk zijn voor het milieu. Hier tegenover staat dat EPS wel volledig recyclebaar is.

EPS: geschikt voor diverse toepassingen

U kunt EPS isolatie gebruiken voor diverse toepassingen dankzij de indrukwekkende eigenschappen. Zo heeft een EPS plaat in vergelijking met ander isolatie een hogere isolatiewaarde. Hierdoor heeft u altijd minder EPS isolatie nodig voor het behalen van hetzelfde resultaat ten opzichte van andere producten. Dit is op zijn beurt natuurlijk weer kostenbesparend. Daarnaast zijn tempex platen eenvoudig te verwerken. Zo zijn de isolatieplaten zeer eenvoudig te snijden. Hierdoor is het makkelijk om zelf de EPS isolatie te plaatsen. Over het algemeen wordt dit uitstekende isolatiemateriaal gebruikt voor de volgende toepassingen:

Isolatiewaarde EPS isolatie

EPS wordt veel gebruikt als isolatiemateriaal vanwege de hoge isolatiewaarde. EPS is goed bestand tegen weers- en temperatuursinvloeden. EPS is onderhoudsvrij en zorgt ervoor dat er minder vocht naar de woning wordt overgebracht. Daarnaast behoudt EPS de hoge isolatiewaarde, omdat het isolatiemateriaal niet verweert.

EPS verwerken en aanbrengen

Wanneer u aan de slag gaat met EPS isolatieplaten, is het handig om te weten hoe u het beste om kunt gaan met deze tempex platen. Voor het verwerken en aanbrengen zijn geen bijzondere beschermingsmiddelen nodig. Verder kunt u het dampopen materiaal met folie combineren om het dampdicht te maken. Let wel op bij het plaatsen van de EPS plaat dat u de openingen tussen de verschillende platen goed aaneengesloten aanbrengt. Al met al is EPS een prettig isolatiemateriaal om mee te werken. Het veroorzaakt geen prikkelende handen, geïrriteerde huid of slijmvliezen of andere nadelige gezondheidseffecten.

EPS kopen bij PontMeyer

Via onze webshop kunt u online uw EPS isolatie kopen. De EPS platen zijn in verschillende afmetingen en diktes bij ons verkrijgbaar. U heeft daarbij de keuze uw EPS isolatie zelf af te halen op één van de 48 afhaalvestigingen of uw bestelling te laten bezorgen. Wanneer u een PontMeyer vestiging bezoekt, dan kunt u gebruikmaken van onze handige drive-in. Heeft u nog vragen over EPS isolatie en de mogelijkheden van dit materiaal? Of bent op zoek naar een andere vorm van isolatiemateriaal, zoals isolatiewol, XPS, PIR, glaswol of steenwol? Bekijk dan onze webshop of neem contact op met onze klantenservice. Uiteraard bent u ook altijd welkom op een PontMeyer vestiging bij u in de buurt. Ook daar staan onze medewerkers voor u klaar. U bouwt beter met PontMeyer!