text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

EPS

EPS is een afkorting voor expanded polystyrene of geëxpandeerd polystyreen. Het staat ook wel bekend als tempex of piepschuim. Het is een isolerend materiaal, gemaakt van kunststof styreen. EPS heeft de isolerende waarde te danken aan de stilstaande lucht die in het materiaal opgeslagen zit. Deze isolatie is onder andere geschikt voor gevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.

42 producten gevonden

EPS materiaal ontstaat door eerst een vloeibare grondstof te maken van aardolie, namelijk polystyreen. Vervolgens wordt deze vloeistof gemengd met warm water. Hierdoor ontstaan kleine polystyreendeeltjes. Door het mengsel goed te schudden bewegen deze deeltjes naar elkaar toe en worden ze langzaamaan harde bolletjes. Deze parels worden vervolgens verwarmd door middel van stoom. De bolletjes zetten uit en worden lichte piepschuimbolletjes.

De voor- en nadelen van EPS

De twee grootste voordelen van EPS zijn de goede thermische isolatie en de prijs. Daarnaast is EPS licht in gewicht en neemt het zeer weinig water op. Andere voordelen van EPS zijn:

  • Vorm- en drukvast
  • Onderhoudsvrij
  • Goed bestand tegen weers- en temperatuursinvloeden
  • 100% recyclebaar
  • Eenvoudige verwerking

Ook zitten er nadelen aan EPS. Zo is het brandbaar, tenzij er brandvertragende kwaliteit wordt toegepast. Ook laat het nauwelijks damp door en is het niet bestand tegen veel lijmsoorten.

Verschillende vormen van EPS: isolatieplaten en parels

EPS is beschikbaar in twee vormen: isolatieplaten en parels. Het assortiment van PontMeyer bestaat voornamelijk uit EPS platen. Wil je meer weten over EPS parels? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

EPS isolatieplaten

EPS platen zijn drukvaste isolatieplaten. Ze worden voornamelijk gebruikt voor het isoleren van vloeren. De piepschuim isolatieplaten zijn perfect voor onder betonvloeren en in vergelijking met andere isolatiematerialen voordelig in prijs. Ook hebben ze een goede isolatiewaarde, maar zijn ze niet geschikt voor zwarte belasting. Verder zijn de platen eenvoudig te versnijden, waardoor je de isolatie eenvoudig plaatst.

EPS kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van EPS? Log dan in of maak in twee stappen een account aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en het juiste EPS bestellen. Wij beschikken over een ruim assortiment aan EPS. Bekijk ook eens ons assortiment aan PIR, PUR en andere isolatieplaten.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.