text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Dakmortel

Dakmortel, ook wel dakpannenmortel genoemd, is geschikt voor het vastzetten van alle soorten dakpannen en verschillende soorten dakafwerkingen. Het zorgt voor een sterke, slijtvaste en onderhoudsvrije verbinding tussen het dak en de dakafwerking. Dakpan mortel is wind- en waterdicht en bovendien milieuvriendelijk. Doordat de mortel blijvend elastisch is kan het uitzetten en krimpen zonder dat hierdoor scheuren ontstaan.

Flexim dakmortel

Bij PontMeyer vind je Flexim dakmortel in het assortiment. Dit is een lichtgewichte en multifunctionele dakmortel die eenvoudig te verwerken is. Flexim dakmortel is verkrijgbaar in de kleuren grijs, rood en zwart, maar is ook verfbaar. Hierdoor sluit het altijd perfect aan bij de kleur van het dak. Bovendien bevat de dakmortel geen giftige stoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

Toepassing van de dakmortel

Dakpan mortel is multi-inzetbaar. Het wordt gebruikt voor het bevestigen van:

  • Nokvorsten
  • Gevel- en kantpannen
  • Leien en rietvorsten
  • Chaperon- en knikpannen

Naast deze gebruikelijke toepassingen is dakmortel ook geschikt om scheuren en loodaansluitingen te dichten bij dakramen, schoorstenen en golfplaten.

Verwerken van de dakmortel

Dakmortel is gebruiksklaar en eenvoudig te verwerken bij temperaturen tussen de -25 en 60 ºC. Wanneer je renovatiewerkzaamheden uitvoert, is het van belang om eerst alle loszittende cement mortel te verwijderen. Breng vervolgens, met de bijgeleverde handschoenen, de dakpan mortel aan op het droge en stofvrije oppervlak. Het hechting oppervlak dient minimaal 5 centimeter breed te zijn voor optimale hechting.

Zorg ervoor dat je de dakmortel stevig aandrukt met een spatel. Verwijder de overtollige dakmortel en werk het oppervlak glad af met een plamuurmes of punttroffel. Ga je de hoekkepers en gevelpannen vastzetten? Dan adviseren we deze mechanisch te bevestigen met schroeven en een drukverdeelplaat. Zorg vervolgens met ventilatiepannen voor de juiste ventilatie van het dak. Na installatie is de dakmortel beschermd tegen regen, storm en vorst.

Dakmortel kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van de dakpan mortel? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste dakpan mortel bestellen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en wordt wekelijks op de hoogte gesteld van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.