text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

MDF standaard

55 producten gevonden

MDF

MDF bestaat uit houtvezels en kunsthars die samen tot een plaat zijn geperst. Door zijn samenstelling heeft MDF een zuigende werking. MDF is gemakkelijk bewerkbaar. MDF wordt veelvuldig gebruikt in de interieurbouw voor het bouwen van meubels of lijstwerk. MDF is verkrijgbaar in verschillende diverse afmetingen, diktes en soorten.

Soorten MDF

  • MDF standaard is geschikt voor binnen gebruik. Wordt toegepast voor wanden, meubilair en lijstwerk.
  • MDF exterior heeft 10 jaar garantie en is vochtbestendig. Bij buitentoepassingen de plaat romdom volledig behandelen.
  • MDF vochtwerend is groen van kleur en is geschikt voor vochtige ruimtes. Het wordt toegepast voor het maken van keuken en badkamermeubilair.
  • MDF brandwerend is een brandvertragende plaat. Deze plaat wordt toegepast in ruimtes waar speciale eisen tegen brandwerendheid gelden. MDF brandwerend ziet u terug in scholen, kantoren en hotellobby’s.
  • MDF prime is voorzien van een tweezijdige witte UV-primer laag. Hierdoor is de plaat direct af te lakken en wordt verwerkt in binnen meubilair.

Verwerking MDF

MDF is een zachte plaat waardoor het makkelijk te bewerken is. U kunt de plaat makkelijk op maat zagen met een zaagmachine. Om de gezaagde delen aan elkaar te bevestiging heeft u de mogelijkheid deze te nagelen, verlijmen of te schroeven. Voorboren is niet nodig indien u wilt schroeven. 

Afwerking MDF

Om de schroeven netjes weg te werken kunt u gebruik maken van een plamuur. U brengt de plamuur gemakkelijk aan met een plamuurmes op de schroef of nagel gaten. Na droging van het plamuur middel kunt u de geplamuurde delen licht op schuren zodat overtollig plamuurmiddel niet meer zichtbaar is. U kunt nu de MDF plaat ontvetten en in de grondverf zetten. Vanwege de zuigende werking van MDF is het van belang dat u deze volledig rondom in de grondverf zet. U brengt de grondverf gemakkelijk aan met roller of kwast. Door gebruik te maken van een verfbakje kunt u de verf gemakkelijk verdelen.

MDF koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.