text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

MDF standaard

Standaard MDF bestaat uit houtvezels en kunsthars die samen tot een plaat worden geperst. Door deze samenstelling heeft de plaat een zuigende werking, waardoor het eerst voorbehandeld moet worden als je ervoor kiest om het te schilderen. Het is gemakkelijk bewerkbaar en wordt veelvuldig gebruikt in de interieurbouw voor het bouwen van meubels of lijstwerken.

Standaard MDF verwerken

Doordat standaard MDF een zachte plaat is, is het eenvoudig te bewerken. Je kunt de plaat makkelijk op maat zagen met een zaagmachine of maak gebruik van onze zaagservice. Om de gezaagde delen aan elkaar te bevestiging heb je de mogelijkheid deze te nagelen, verlijmen of te schroeven. Voorboren is niet nodig indien je de plaat wilt schroeven. Naast standaard MDF hebben wij ook MDF gefineerd en MDF v313. De platen zijn in verschillende diktes verkrijgbaar, zoals MDF 6 mm en MDF 18 mm.

Afwerken van standaard MDF

Maak gebruik van plamuur om de schroeven netjes weg te werken. Je brengt de plamuur gemakkelijk aan met een plamuurmes op de schroef of nagel gaten. Schuur de geplamuurde delen licht op na droging van het plamuurmiddel, zodat overtollig plamuurmiddel niet meer zichtbaar is.

Vanwege de zuigende werking van MDF is het van belang dat je de plaat in de grondverf zet. Zorg dat je eerst de plaat ontvet en breng vervolgens de grondverf aan met roller of kwast. Door gebruik te maken van een verfbakje kun je de verf gemakkelijk verdelen.

Standaard MDF kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je MDF standaard kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste producten op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van ons nieuwe assortiment en acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.