text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Toon meer Toon minder
Lengte (mm)
Dikte (mm)
Maatvoering
Toon meer Toon minder
Uitvoering
Materiaalsoort
Modelcode
Toon meer Toon minder
Productgroep
Filter 45 resultaten

Hoekankers

45 producten gevonden

Hoekankers en platen Hoekankers lenen zich uitstekend voor het bevestigen van meerdere materialen aan elkaar in een hoek. Meer weten over hoekankers? Lees dan hieronder verder.

Toepassen hoekankers

Hoekankers lenen zich uitstekend voor het bevestigen van meerdere materialen aan elkaar in een hoek. U kunt bijvoorbeeld een kozijn aan het beton bevestigen door een hoekanker toe te passen. Voor het bevestigen van hoeken kunt u gebruik maken van een versterkingshoek of hoekanker. Deze dragen bij aan een stevige verbinding van uw constructie.

Soorten hoekankers

Een hoekanker met ril heeft een klein randje in de hoek, waardoor deze voor nog meer ondersteuning zorgt. Hoekankers zijn voorzien van voorgeboorde gaten waardoor u deze gemakkelijk bevestigd op de ondergrond. Naast een hoekanker kunt u gebruik maken van een koppelplaat, verbindingsplaat, raamhoek, stoelhoek of versterkingshoek. Deze producten bieden ondersteuning bij het versterken of verbinden van uw houten constructie.

Benodigdheden

Door gebruik te maken van een accu boormachine kunt u een gat boren in uw stenen ondergrond. Plaats een plug in de stenen ondergrond zodat u de hoekanker kunt vastschroeven. Bevestigd u het andere deel in hout? Indien u het hout voorboort kunt u de schroef gemakkelijk vastschroeven. Gebruik voor het vastschroeven van de schroef een handschroevendraaier of schroefmachine. Voor het afmeten en aftekenen van de schroefgaten gebruikt u een rolmaat, duimstok of timmermanspotlood Een waterpas draagt bij aan een rechte montage.

Alternatieven voor hoekankers

Als alternatief kunt u kiezen voor balkdragers. Deze blijven wel zichtbaar in uw constructie. Hoekankers zijn daarentegen minder zichtbaar in uw constructie. Wenst u een houtverbinding welke niet zichtbaar is met het blote oog? Kies dan voor deuvels, deze plaats u in beide houten ondergronden door middel van een voorgeboord gat. Door houtlijm te gebruiken blijft deze stevig vast zitten. Zorg bij de verwerking van lijm voor voldoende bescherming. Het dragen van handschoenen wordt aangaraden. Om geen hinder te ervaring van de lijmgeur kunt u een stofmasker dragen.

Hoekankers kopen bij PontMeyer

Op deze pagina vindt u verschillende soorten hoekankers. De meeste hiervan hebben we op voorraad waardoor we snel en betrouwbaar kunnen leveren. Voor 13.00 uur besteld betekent dan dat u het de volgende dag in huis heeft. U kunt de bestelde artikelen laten leveren op het door u gewenste adres. Dit kan dus ook de bouwlocatie zijn. Naast bezorgen kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om uw artikelen af te halen in één van onze vestigingen. Al onze vestigingen hebben het unieke drive inn concept. Dat betekent dat u met uw bus naar binnen kunt rijden en droog kunt laden. Op onze vestigingen pagina ziet u welke vestigingen we hebben verspreid over het land. Als u nog aanvullende vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn tussen 07.00 uur en 19.00 uur bereikbaar.