text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Dikte lengte (mm)
Dikte (mm)
Productgroep
Filter 48 resultaten

Hoekankers

Hoekankers lenen zich uitstekend voor het aan elkaar bevestigen van materialen in een hoek. Zo bevestig je bijvoorbeeld een houten kozijn eenvoudig aan beton door een hoekanker toe te passen. Ze dragen daarmee bij aan een stevige verbinding van een constructie.

48 producten gevonden

Het assortiment van PontMeyer bevat hoekankers met en zonder ril. Een hoekanker met ril heeft een klein randje in de hoek, wat voor extra ondersteuning zorgt. Verder zijn ze voorzien van voorgeboorde gaten waardoor je deze gemakkelijk bevestigt op de ondergrond. Kies hiervoor wel altijd de juiste schroeven.

Bevestigen van hoekankers

Hoekankers worden aan de constructie bevestigd met behulp van schroeven. Door gebruik te maken van een accu boormachine boor je een gat in de stenen ondergrond. Plaats vervolgens een plug in de stenen ondergrond zodat je de hoekanker kunt vastschroeven. Bevestig je het andere deel in hout? Zorg dan dat je het hout voorboort of kies voor spaanplaatschroeven. Gebruik vervolgens voor het vastschroeven van de schroef een handschroevendraaier of schroefmachine.

Alternatieven voor hoekankers

Als alternatief voor een hoekanker kun je ook kiezen voor balkdragers. Deze blijven, in tegenstelling tot hoekankers, wel zichtbaar in de constructie. Liever een houtverbinding die niet zichtbaar is met het blote oog? Kies dan voor deuvels, deze plaats je in beide houten ondergronden door middel van een voorgeboord gat. Door houtlijm te gebruiken blijft deze stevig vastzitten.

Hoekankers kopen bij PontMeyer

De juiste hoekanker gevonden? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Wij hebben de meeste producten voor je op voorraad. Wil je hoekankers in de aanbieding kopen? Houd dan onze bouwkrant in de gaten voor de huidige aanbiedingen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.