text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Oppervlakte afwerking
Sterkteklasse
Kwaliteitsklasse
Milieucertificaat
Filter 89 resultaten

Vurenhout geschaafd

Vurenhout geschaafd staat bekend om zijn gladde afwerking. Dit hout, machinaal glad geschaafd, is eenvoudig te bewerken, kan makkelijk geverfd worden en splintert niet. In ons assortiment vind je een breed aanbod van geschaafde vuren planken en latten. Lees meer

 

89 producten gevonden

Wat zijn de voordelen van vurenhout geschaafd?

Vurenhout geschaafd biedt een reeks voordelen. Vurenhout is sterk en duurzaam, geschikt voor verschillende constructies. De gladde afwerking zorgt ervoor dat het hout makkelijk te verwerken is, of het nu gaat om zagen, schroeven of verven. Dankzij de veelzijdigheid is het geschikt voor zowel binnen- als buitenprojecten, mits het goed behandeld wordt tegen vocht en weersinvloeden. Daarnaast is het materiaal voorzien van een duurzaam FSC- of PEFC-certificaat.

Wat zijn de kwaliteitsklassen van vurenhout geschaafd?

Bij het kiezen van vurenhout geschaafd is het belangrijk om de kwaliteitsklassen te begrijpen. PontMeyer biedt vurenhout aan in de kwaliteitsklassen B en C, die gekoppeld zijn aan de sterkteklassen C18 en C24.

  • Kwaliteitsklasse B, vaak gebruikt in combinatie met C24 hout, heeft minder knoesten en is daarmee ideaal voor zichtwerk zoals ramen. Het is ook geschikt voor buitenwerk.
  • Kwaliteitsklasse C, meestal gekoppeld aan C18 hout, bevat gezonde, zichtbare knoesten en wordt aanbevolen voor constructieve toepassingen zoals rachels.

Waarvoor gebruik je vurenhout geschaafd?

Geschaafd vurenhout is ideaal voor constructieve toepassingen en afwerkingen. Denk aan interne raamwerken, plafonds, trappen, maar ook als afwerklat of voor meubelstukken. Bij buitengebruik is behandeld vurenhout geschikt voor zaken als boeidelen, mits het adequaat beschermd wordt tegen vocht en schimmels. Hier lees je hoe je je vurenhout behandeld voor buiten.

Vurenhout geschaafd kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je vurenhout geschaafd kopen bij PontMeyer? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste vurenhout geschaafd bestellen. Schrijf je daarnaast in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.