text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Oppervlakte afwerking
Sterkteklasse
Kwaliteitsklasse
Milieucertificaat
Filter 77 resultaten

Vuren geschaafd

77 producten gevonden

Vuren geschaafd is vurenhout dat machinaal glad is geschaafd. Hierdoor is het goed te bewerken, makkelijk verfbaarn en splintert het niet. Vuren geschaafd wordt vaak toegepast als constructiehout. Denk hierbij aan panlatten, die vaak in dakconstructies gebruikt worden. In ons assortiment vind je zowel geschaafde vuren planken en geschaafde vuren latten. Al het vurenhout bij PontMeyer is voorzien van een FSC- of PEFC-certificaat.

Is vuren geschaafd niet het vurenhout waar je naar op zoek bent? Bekijk dan ook ons aanbod aan ruw vurenhout en vuren vloerdelen.

De sterkte van geschaafd vuren

Vuren geschaafd komt voor in verschillende sterkteklassen. In ons assortiment vind je de sterkteklassen C18, C24 en K17. Let bij de keuze van het hout op voor welke toepassing je het hout wilt gebruiken. Zo is onbehandeld vurenhout niet geschikt voor buitentoepassingen, omdat het het niet bestand is tegen water. Behandeld vuren geschaafd is daarentegen beter bestand tegen vochtige weersomstandigheden en wordt zowel binnen als buiten toegepast. Behandeld vuren geschaafd biedt relatieve weerstand tegen schimmels en rotting. Wil je meer weten over hoe je geschaafd vuren buiten gebruikt? Lees dan ons artikel over vurenhout behandelen voor buiten.

Let op: wanneer vuren geschaafd wisselend in contact staat met vocht, wordt het hout sneller aangetast.

Geschaafd vuren afmetingen

Het geschaafde vurenhout bieden we aan in verschillende afmetingen. De meest voorkomende geschaafd vuren afmetingen zijn vuren 22x50 mm en 50x75 mm. Daarnaast bieden we het vuren geschaafd aan in verschillende lengtes variërend van 2400 tot 9000 mm.

Houd rekening met het verschil in bruto en netto kopmaat voor het vurenhout. De bruto kopmaat is de kopmaat voordat het hout geschaafd is en de netto kopmaat nadat het geschaafd is. Het verschil in dikte tussen geschaafd en ongeschaafd vuren is circa 5 mm.

Zit de juiste afmeting er niet tussen? In onze zagerij kunnen we het vurenhout voor je op maat zagen.

Vuren geschaafd kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van het vuren geschaafd? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en vuren geschaafd bestellen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.