text.skipToContent text.skipToNavigation

Vuren balken

 

223 producten gevonden

Vuren balken kopen bij PontMeyer is een goede keuze. We hebben binnen ons assortiment een ruime keuze aan vuren balken, zowel voor binnen als buiten te gebruiken. Het online kopen van vuren balken is bij PontMeyer zeer eenvoudig.

Vuren balken geschaafd

In de vuren balken voor binnen is er de keuze tussen geschaafd vurenhout en ruw. Vurenhout wat geschaafd is, wordt het meest gebruikt. Deze balken zijn machinaal glad geschaafd en goed te bewerken. Het is daarbij ook maatvast en daardoor is dit de meest gebruikte variant in de bouw. Geschaafd vuren is te verkrijgen in balken, planken en regels. Het vuren dat wij leveren komt uit Noord Europa en is van goede kwaliteit. Uit deze regio is het hout steviger en daardoor neemt het minder snel vocht op.

Weten hoe u uw vuren balken het beste kunt behandelen? Lees dan onze tips voor het behandelen van vurenhout

Assortiment vuren balken

Binnen de vuren balken hebben we een ruim assortiment aan kopmaten. Enkele veelvoorkomende kopmaten die we hebben zijn 50x75 en 75x175mm. Deze kopmaten hebben we ook in verschillende lengtematen in ons assortiment. De lengtematen beginnen bij 2,4 meter en gaan tot 6,6 meter. Mocht u niet direct uw maat kunnen vinden binnen ons online assortiment neem dan contact op met onze klantenservice. We kunnen dan alsnog op zoek gaan naar een oplossing voor u. De balken die wij in ons assortiment hebben, zijn van kwaliteitsklasse C. Dit betreft topkwaliteit vuren. Ook heeft het in veel gevallen de FSC certificering. Daarmee weet u dat het vuren uit duurzame bossen komt. Aandachtspunt is dat vuren balken een bruto en netto maatvoering hebben. Beiden vermelden we bij de productgegevens.

Vuren balken voor buiten

De vuren balken voor buiten die wij in ons assortiment hebben zijn verduurzaamd. Dit houdt in dat het hout behandeld is en daardoor meer waterafstotend, schimmelwerend en brandvertragend is. Dit komt uiteraard de levensduur van de balken ten goede. Ook kunt u een kijkje nemen in ons asortiment geïmpregneerd hout. Van nature heeft vuren geen hele lange levensduur doordat het naaldhout is en een minder lange levensduur heeft dan bijvoorbeeld hardhout. Door het impregneren kan vuren toch een levensduur hebben van minimaal 20 jaar. Ook het onderhoud wordt aanzienlijk minder door het impregneren. Overschilderen is mogelijk met bijvoorbeeld een vochtregulerende beits. Met vochtregulerend bedoelen we dat er wel vocht uit het hout kan, maar niet in het hout. Deze beits is vaak op waterbasis en kan daardoor ook gebruikt worden als het hout nog licht vochtig is. Alternatief voor buiten zijn de douglas palen. Douglas hout is namelijk van nature wat meer duurzaam dan vurenhout en daarom over het algemeen gezien wat meer geschikt voor buiten.

Vuren balken kopen bij PontMeyer

PontMeyer heeft een zeer ruim assortiment aan bouwmaterialen. De kans is dus zeer groot dat u voor uw project naast de vuren balken ook de overige materialen kunt vinden. Daarbij kunnen we, als dat gewenst is, de bouwmaterialen op locatie leveren. Naast onze webshop kunt u terecht bij onze vestigingen. Op onze vestigingen pagina kunt u snel zien welke vestiging het dichtst bij u in de buurt zit. Uiteraard staat onze klantenservice graag voor u klaar als u inhoudelijke vragen heeft.