text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Vuren balken

60 producten gevonden

Vuren balken

Binnen ons assortiment vind je een ruime keuze aan duurzame vuren balken. De vuren balken zijn zowel binnens- als buitenshuis toepasbaar. Binnenshuis worden ze toegepast voor het creëren van binnenkozijnen en kapconstructie. Buitenshuis zijn de balken geschikt voor het maken van tuinhuizen, tuinmeubels en overkappingen.

Soorten vuren balken

Onze vuren balken zijn beschikbaar in twee afwerkingsvormen: geschaafd en ruw. Geschaafde vuren balken zijn machinaal glad geschaafd en maatvast, waardoor deze direct verwerkbaar zijn. Ruwe vuren balken zijn daarentegen onbewerkt en geven vaak nog splinters af. Behandel deze balken voordat ze toegepast worden.

Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan onze tips over het behandelen van vurenhout.

Afmetingen vuren balken

In ons assortiment vind je verschillende afmetingen vuren balken. Zo hebben we onder andere de volgende kopmaten:

  • 63x160 mm
  • 70x170 mm
  • 100x100 mm

Lengtes variëren van 240 cm tot 900 cm.

Zit de juiste maat er niet tussen? Geen probleem. In onze zagerij kunnen we de vuren balken voor je op maat zagen.

Voordelen van vuren balken

Vuren balken zijn zowel met de hand als machinaal te bewerken. De balken zijn geïmpregneerd, waardoor ze direct te gebruiken zijn. Dankzij deze beschermlaag zijn ze ook beter bestand zijn tegen water, tegen schimmel en werken ze brandvertragend. Daarnaast isoleren de balken goed en zijn ze gemakkelijk af te werken met beits, verf of lak. Onbehandelde vuren balken hebben een levensduur van 5 tot 10 jaar.

Toch op zoek naar een ander soort balken? Bekijk ook ons aanbod aan douglas balken en hardhouten balken.

Vuren balken kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van de vuren balken? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste vuren balken bestellen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en wordt wekelijks op de hoogte gesteld van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.