text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Koplatten

Koplatten zijn bouwmaterialen die zorgen voor een nette en strakke afwerking bij het plaatsen van deurkozijnen, raamkozijnen, wanden en meer. Kies uit MDF, grenen en hardhouten koplatten. Deze koplatten zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kunnen gemakkelijk worden bewerkt en afgewerkt.

47 producten gevonden

Wat zijn koplatten?

Koplatten zijn essentiële bouwmaterialen die veelvuldig worden toegepast bij het afwerken van kozijnen en wanden. Ze spelen een belangrijke rol bij het creëren van een nette en strakke afwerking in zowel residentiële als commerciële bouwprojecten. De functie van koplatten is om kozijnen te versterken, deur- en raamopeningen af te werken en wandplaten stevig te bevestigen. Of je nu een deurkozijn wilt afwerken, een wand wilt bekleden of een raamkozijn een professionele uitstraling wilt geven, koplatten bieden de nodige ondersteuning en esthetische afwerking.

Schuine en rechte koplatten

Rechte koplatten worden gebruikt voor het afwerken van rechte deur- en raamkozijnen, terwijl schuine koplatten worden gebruikt bij schuine dakconstructies. Rechte koplatten zorgen voor een strakke en rechte afwerking, terwijl schuine koplatten de schuine daklijn volgen voor een naadloze overgang. De keuze tussen rechte en schuine koplatten hangt af van de architectonische kenmerken en ontwerpeisen van het project.

Verschillende (hout)soorten koplatten

Als bouw- en materiaalexpert hebben wij een breed scala aan koplatten beschikbaar om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen. Of je nu op zoek bent naar een MDF koplat, een grenen koplat of een hardhouten koplat, er is altijd een optie die perfect past bij jouw project. Wist je dat koplatten ook op maat gemaakt kunnen worden? Dit biedt de mogelijkheid om de afmetingen en specificaties aan te passen aan jouw specifieke eisen. Daarnaast zijn er koplatten met groef, sponning, facetrand en zelfs met een afgeronde kant voor een extra verfijnde uitstraling. Al onze koplatten zijn FSC-gecertificeerd.

MDF koplat

MDF (gegrond) koplatten zijn gemaakt van samengeperste houtvezels met een bindmiddel. Ze zijn bekend om hun gladde en gelijkmatige oppervlak, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden bewerkt en afgewerkt. MDF koplatten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en breedtes, waardoor ze flexibel en veelzijdig zijn in gebruik. Ze zijn zeer geschikt voor schilderen en kunnen een strakke en naadloze afwerking bieden.

Grenen koplat

Grenen (afgelakt) koplatten worden vervaardigd uit het hout van de grenenboom. Grenen staat bekend om zijn natuurlijke uitstraling en warme kleur. Grenen koplatten zijn duurzaam, stabiel en gemakkelijk te bewerken. Ze kunnen worden geschuurd, gebeitst, gelakt of geverfd om aan jouw specifieke wensen te voldoen. Grenen koplatten voegen een natuurlijk en rustiek element toe aan jouw interieur en kunnen goed passen bij verschillende bouwstijlen.

Hardhouten koplat

Hardhouten (gegrond en afgelakt) koplatten bieden een uitstekende duurzaamheid, sterkte en stabiliteit. Ze hebben een natuurlijke schoonheid en een rijke textuur die bijdraagt aan een luxe uitstraling. Ze kunnen worden geschuurd, gebeitst, gelakt of geolied om hun natuurlijke kenmerken te benadrukken en passen goed bij zowel klassieke als moderne interieurstijlen.

Toepassing koplatten

Koplatten zijn essentieel bij diverse bouw- en afwerkingsprojecten. Of je nu bezig bent met het plaatsen van deurkozijnen, raamkozijnen, wandafwerking, plafondafwerking, vloerafwerking, scheidingswanden, schuttingen, betimmering, bekleding of renovatieprojecten, koplatten zijn onmisbaar. Ze zorgen niet alleen voor een stevige en stabiele constructie, maar dragen ook bij aan de elegante afwerking van jouw interieur of exterieur. Het gebruik van koplatten zorgt voor strakke en naadloze verbindingen tussen verschillende bouwelementen, zoals deur- en raamopeningen, wandplaten en bekledingsmateriaal. Met de juiste koplatten kun je een professionele en verzorgde uitstraling creëren die indruk maakt.

Koplatten plaatsen met koploze nagels of montagekit

Koplatten bevestig je middels koploze nagels of met montagekit. Het voordeel van montagekit is dat je de gaatjes van de verzonken nagels niet hoeft te dichten. Om alles strak af te werken kit je de randen vervolgens met acrylaatkit en lak je alles in de door jou gekozen kleur af.

Onderhoudstips koplatten

Om ervoor te zorgen dat jouw koplatten in optimale staat blijven en hun functie behouden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Het onderhoud van koplatten omvat verschillende aspecten, zoals het reinigen, beschermen en periodiek onderhouden ervan. Door je koplatten regelmatig te reinigen, verwijder je vuil en stof dat zich kan ophopen. Dit kun je eenvoudig doen met een zachte borstel of een vochtige doek. Verder is het belangrijk om de koplatten te beschermen tegen vocht, schimmel en andere schadelijke invloeden. Dit kun je doen door een geschikte afwerking, zoals verf, beits of lak, aan te brengen op de koplatten. Controleer regelmatig op beschadigingen en voer indien nodig reparaties uit.

Koplatten online bestellen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van onze koplatten? Log dan in of maak in twee stappen een account aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste koplatten bestellen. Wij beschikken over een ruim assortiment. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.