text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Oppervlakte afwerking
Netto kopmaat (mm)
Kopmaat (mm)
Product
Lengte (mm)
Milieucertificaat
Kleurnummer
Filter 2 resultaten

Weldorpel

Een weldorpel is een horizontale dorpel die onder een buitendeur of raamkozijn wordt geplaatst om te beschermen tegen tocht, water en vuil. PontMeyer biedt hardhouten weldorpels, zoals Meranti en Merbau, die duurzaam en weerbestendig zijn. Lees meer

Wat is een weldorpel?

Een weldorpel is een horizontale dorpel (dorpel is een balk of drempel) die geplaatst wordt onder de buitendeur of raamkozijn. Het dient als afdichting tegen tocht, water en geluid, en beschermt tegen schade door bijvoorbeeld vocht en vuil. Het is meestal gemaakt van hardhout en zorgt voor een naadloze overgang tussen de deur of het raam en de vloer.

Voor welke klussen worden weldorpels gebruikt?

Weldorpels worden gebruikt bij de installatie van buitendeuren. Bij het plaatsen van buitendeuren wordt een weldorpel gebruikt om een goede afdichting te creëren tussen de deur en de vloer, waardoor tocht, water en vuil worden tegengehouden.

Daarnaast worden weldorpels gebruikt bij de renovatie van raamkozijnen. Bij het renoveren van raamkozijnen kun je een weldorpel installeren om een verbeterde isolatie en afdichting te realiseren, waardoor energieverlies en tocht wordt verminderd.

Hardhouten weldorpels

Bij PontMeyer vind je enkel hardhouten weldorpels in het assortiment. Dit biedt verschillende voordelen. Hardhout staat bekend om zijn duurzaamheid, waardoor het een lange levensduur heeft. Daarnaast is het bestand tegen temperatuurschommelingen, vocht en slijtage. Hierdoor blijven hardhouten weldorpels stabiel en behouden ze hun vorm en functionaliteit, zelfs onder zware omstandigheden. Tot slot voegt hardhout elegantie en stijl toe aan de entree van een gebouw, waardoor ze zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Je kunt kiezen uit Meranti weldorpels of merbau weldorpels.

Meranti weldorpel

Een meranti weldorpel biedt diverse voordelen. Het is duurzaam, stabiel en weerbestendig. Daarnaast heeft het een esthetische aantrekkingskracht dankzij de mooie kleur en gelijkmatige textuur. Het is veelzijdig in gebruik en milieuvriendelijk als hernieuwbare hulpbron. Een hoogwaardige keuze voor functionele en visueel aantrekkelijke projecten.

Merbau weldorpel

Merbau hout is een tropische hardhoutsoort afkomstig uit Zuidoost-Azië, voornamelijk uit landen zoals Indonesië en Maleisië. Ook deze weldorpel is duurzaam en uitstekend tegen slijtage, rotting en insecten. De kleur is donkerder en heeft een unieke nerfstructuur.

Gegrond of ongegronde weldorpels

Je kunt kiezen voor een gegronde weldorpel. Dit is vooraf behandeld met een grondverf of primer. Deze grondlaag zorgt voor een beschermende barrière tussen het hout en de elementen. Het biedt een goede basis voor verdere verflagen en bevordert de hechting van de verf. Een gegronde weldorpel vereist vaak nog een afwerklaag met verf.

Of een ongegronde weldorpel. Deze is niet voorbehandeld met een grondverf. Het houtoppervlak is onbeschermd en vereist nog een grondlaag en afwerklaag met verf om het te beschermen tegen vocht, schimmels en andere schade. Ongegronde weldorpels bieden meer flexibiliteit in termen van kleurkeuze en verfsoort.

Installatieproces voor een weldorpel

Hier vind je stap voor stap hoe je een weldorpel monteert:

  1. Meet de breedte van de deuropening (of raam) en markeer de gewenste positie van de weldorpel. Zorg ervoor dat de markeringen waterpas zijn.
  2. Verwijder indien nodig de oude dorpel en maak het gebied schoon. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak en vrij van vuil is.
  3. Controleer of de weldorpel de juiste lengte heeft. Indien nodig, zaag de weldorpel op maat met een zaag.
  4. Breng een geschikte constructielijm of kit aan op de ondergrond waar de weldorpel wordt geplaatst. Plaats de weldorpel op zijn plaats en druk stevig aan om een goede hechting te garanderen.
  5. Boor voor extra stevigheid en stabiliteit enkele gaten door de weldorpel in de ondergrond. Bevestig de weldorpel met schroeven of spijkers door de voorboorgaten. Zorg ervoor dat de bevestigingsmiddelen stevig en gelijkmatig zijn geplaatst.
  6. Vul eventuele schroefgaten of naden met houtvuller om een naadloze afwerking te creëren. Schuur de weldorpel lichtjes om ruwe randen glad te maken.
  7. Breng afdichtingskit aan tussen de weldorpel en de vloer om een goede afdichting tegen tocht en vocht te creëren.
  8. Breng, indien gewenst, een afwerklaag verf of lak aan op de weldorpel om deze te beschermen en de gewenste uitstraling te geven.

Weldorpels online bestellen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van onze weldorpels? Log dan in of maak in twee stappen een account aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste weldorpel bestellen. Wij beschikken over een ruim assortiment. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.