text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Samenstelling
Kwaliteitskeurmerk
Productgroep
Filter 25 resultaten

Constructielijm

Constructielijm is een houtlijm die je gebruikt voor het verlijmen van houten constructies en verbindingen. Constructielijm is verkrijgbaar in een kitvariant of in vloeibare vorm.

25 producten gevonden

Constructielijm, ook wel bruislijm genoemd, is op vele ondergronden bruikbaar. De ondergronden waar bruislijm toepasbaar op is zijn hout, steen, beton, metaal en diverse kunststoffen. Bruislijm heeft als eigenschap dat het snel droogt. Constructielijmen zijn watervast, overschilderbaar en schuurbaar. Hulp nodig bij het opspuiten van lijm? Gebruik dan een van onze kitspuiten. Deze zijn gewoon geschikt voor lijm als kit. Ben je op zoek naar een lijm op basis van vochtverhardende polyurethaan dat snel uithardt? Ga dan voor purschuim. Bekijk hier ons assortiment purschuim.

PU constructielijm

Bij PontMeyer heb je keuze uit diverse Pu constructielijmen van het merk Griffon. PU lijm kun je gebruiken voor vrijwel alle houtsoorten onderling en op vele bouwmaterialen, zoals gips, steen, (gas)beton, metaal, hardschuim en diverse kunststoffen

Constructielijm hout

Wij hebben diverse constructielijmen voor hout in het assortiment. Deze lijmen hebben de volgende toepasbaarheid:

  • Geschikt voor binnen- en buitentoepassingen, zoals geveltimmerwerk en sandwichpanelen
  • Ook voor minder passende verbindingen (bijv. ongeschaafd hout)
  • Uitsluitend toepasbaar indien één van beide oppervlakken poreus (sterk zuigend) is
  • D4: Binnenruimten, waar regelmatig gedurende langere perioden langslopend water of condens optreedt
  • Buitenruimten blootgesteld aan weersinvloeden, waarbij een adequate bescherming van het gelijmde hout aanwezig is
  • Niet geschikt voor het verlijmen van PE, PP, PTFE en PA (nylon)

Benodigdheden voor constructielijm

Het dragen van handschoenen wordt aangeraden in verband met de samenstelling van de lijm. Indien je lijm op de handen heeft gekregen kun je dit gemakkelijk verwijderen met speciale wipes. Hiermee kunt je jouw handen reinigen maar ook eventuele lijmresten verwijderen van het oppervlak. Om geen chemische stoffen in te ademen kun je tijdens het lijmen een mondkapje dragen.

Alternatieven voor constructielijm

Als alternatief kun je kiezen voor lijmkit, houtlijm, contactlijm. Daarnaast heeft PontMeyer een ruim assortiment kitten voor het afwerken van uw houtwerk. Als extra ondersteuning voor jouw constructie wenst kun je gebruik maken van diverse houtverbindingen. Om de houtverbindingen te bevestiging kun je kiezen uit het ruime assortiment schroeven van PontMeyer.

Constructielijm kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je constructielijm kopen bij PontMeyer? Log in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wij hebben de meeste constructielijm producten op voorraad.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.