text.skipToContent text.skipToNavigation

Douglas balken

Binnen PontMeyer hebben we een ruim assortiment aan Douglas hout en dus ook aan Douglas balken. In ons assortiment vindt u diverse kopmaten en daarnaast is er een divers aantal verschillende lengtematen. Als u nog geen klant ben bij PontMeyer en ook nog geen account heeft, dan kun u in twee simpele stappen eenvoudig een account aanmaken. Als u dit gedaan heeft, kunt u alle prijzen op onze website zien. Douglas hout wordt veel toegepast in de tuin en ook Douglas balken worden veelvuldig ingezet. Op deze pagina zullen we daar meer over vertellen. Lees hier verder.

  • 1(current)
22 producten gevonden
  • 1(current)

Waarom wordt er veel gekozen voor Douglas balken?

Douglas heeft een roze-achtige kleur en heeft door de vlamkleurige tekening een mooie, warme uitstraling. Het heeft deze kleur als het vers gezaagd is. Als u het onbehandeld laat dan zal deze kleur na verloop van tijd vergrijzen. Daarnaast is het zo dat de levensduur van onbehandelde Douglas balken minder lang is. Het is daarom zeker aan te raden om Douglas balken te behandelen. Met een goede beits houdt het dus zijn mooie warme kleur en uitstraling.

Assortiment Douglas balken

Douglas balken worden gebruikt in verschillende constructies voor in en om de tuin. Denk aan overkappingen, veranda’s en pergola’s. Het assortiment Douglas balken is er in verschillende maatvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan kopmaat 95x95mm en 200x200mm. Voor overkappingen bijvoorbeeld worden voornamelijk balken met een kopmaat van 120x120mm en 150mmx150mm gebruikt. De lengtematen die wij in ons assortiment voeren zijn 3 meter, 4 meter en 5 meter. Mocht u op zoek zijn naar Douglas balken met een afmeting die u niet direct kunt terugvinden, neem dan contact op met onze klantenservice. We kunnen dan altijd kijken of we samen tot een oplossing kunnen komen. Het is aan te raden om de Douglas balken minimaal 10cm boven de grond te houden bijvoorbeeld door middel van betonpoeren. De levensduur van Douglas hout wordt aanzienlijk korter als het in aanraking komt met grond.

Behandelmethodes voor buiten

Als u Douglas balken gaat behandelen, zijn daar drie mogelijkheden voor. U kunt de balken behandelen met olie, beits of verf. Belangrijk is dat u allereerst het hout reinigt als het bijvoorbeeld geen nieuw hout is. Bij olie en beits zorgt u ervoor dat het hout niet vergrijst en dus de oorspronkelijke warme kleur behoudt. Verf gebruikt u alleen als u wenst dat de Douglas balken een dekkende kleur krijgt. Beits geeft een betere bescherming dan olie. Beits geeft voornamelijk een betere bescherming tegen vocht. Het is daarbij aan te raden om vochtregulerende beits te gebruiken. Die zorgt dat er nog wel vocht uit het hout kan maar niet in het hout.

Douglas balken kopen bij Pontmeyer

Via onze webshop heeft u de mogelijkheid snel en gemakkelijk Douglas balken te bestellen. Daarnaast hebben we een ruim assortiment aan bouwmaterialen. De kans is dus groot dat u voor alles met betrekking tot uw bouwproject bij ons terecht kunt. Zaken die wij op voorraad hebben, kunnen we binnen 1 tot 2 werkdagen leveren op uw bouwproject. Uiteraard kunt u ook terecht bij één van onze 48 vestigingen. Via onze vestigingen pagina krijgt u een snel inzicht in waar uw dichtstbijzijnde PontMeyer zich bevindt.