text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Douglas balken

20 producten gevonden

Douglas hout wordt steeds vaker gebruikt voor verschillende toepassingen in de tuin. Bij Pontmeyer begrijpen we dat douglas hout steeds populairder wordt, aangezien het hout een mooie roze-achtige kleur heeft. Bovendien geeft de vlamkleurige tekening het hout een mooie, warme uitstraling. Douglas hout balken hebben deze kleur als het vers gezaagd is. Als u het hout onbehandeld laat, dan zal deze kleur na verloop van tijd vergrijzen. Om deze mooie, warme uitstraling te behouden kunt u douglas hout behandelen. Het voordeel van douglas balken, is dat ze uitermate geschikt zijn voor verschillende toepassingen in de tuin. Douglas balken zijn toepasbaar voor onder andere overkappingen, pergola's en buitenkeukens.

Douglas balken kopen

Wilt u douglas balken kopen? Dan zit u goed bij PontMeyer. Bij ons vindt u een ruim overzicht aan douglas balken in verschillende kopmaten en afwerkingen. Zo verkopen wij ruwe en geschaafde douglas balken. Onze douglas hout balken zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende lengtes, zoals 3 meter, 4 meter, 5 meter en 6 meter. Kunt u onze prijzen nog niet inzien? Maak dan via twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u al onze prijzen in de webshop inzien en uw douglas balken bestellen. Bekijk ook eens ons assortiment aan douglas hout, douglas planken en douglas palen. Liever balken van een andere houtsoort kopen? Neem dan eens een kijkje in ons overzicht aan vuren balken, hardhouten balken en eiken balken. Welke balken u ook zoekt, bij ons vindt u altijd wat u nodig heeft voor uw klus.

Via onze webshop heeft u de mogelijkheid snel en gemakkelijk douglas balken te bestellen. Uiteraard kunt u ook terecht bij één van onze vestigingen. Via onze vestigingen pagina krijgt u een snel inzicht in waar uw dichtstbijzijnde PontMeyer zich bevindt.

Toepassingen douglas balken

Het fijne van douglas hout is dat deze houtsoort breed toepasbaar is, door de duurzaamheid en sterkte van het hout. Douglas hout wordt daarom veelal gebruikt bij tuinprojecten. Douglas balken zijn geschikt voor allerlei verschillende soorten toepassingen, zoals constructies, gevelbekleding, tuinhout of vloeren.

Douglas balken 3000 mm

Onze douglas balken van 3000 mm lang hebben een verwachte levensduur van 10 tot 15 jaar. Daarnaast zijn deze douglas balken bestand tegen zuren. Machinale bewerking van deze balken levert weinig moeilijkheden op. De andere lengtematen die wij in ons assortiment voeren zijn vier meter en vijf meter. Mocht u op zoek zijn naar douglas hout balken met een afmeting die u niet direct kunt terugvinden, neem dan contact op met onze klantenservice.

Douglas balken 20x20 cm

Onze douglas balken 20x20 cm hebben een kopmaat afmeting van 200x200 mm dikte en zijn geschikt voor grote houtbouw projecten. Het hout is fijn gezaagd en heeft een robuuste uitstraling. Bent u op zoek naar balken van een ander formaat? Kijk dan gerust eens rond in onze webshop vol douglas balken van verschillende kopmaat afmetingen, zoals 45x75 mm, 75x150 mm of 100x100 mm. Bent u op zoek naar balken met een bepaalde kopmaat die u niet terug kunt vinden in ons assortiment? Neem contact op met onze klantenservice, dan gaan we kijken wat we voor u kunnen regelen.

Douglas balken geschaafd

Douglas hout balken geschaafd worden gebruikt in verschillende constructies voor in en om de tuin. Denk aan overkappingen, veranda’s en pergola’s. Het assortiment douglas hout balken geschaafd zijn er in verschillende maatvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan kopmaat 95x95mm en 200x200mm. Voor overkappingen bijvoorbeeld worden voornamelijk balken met een kopmaat van 120x120mm en 150mmx150mm gebruikt. We kunnen dan altijd kijken of we samen tot een oplossing kunnen komen. Het is aan te raden om de douglas balken minimaal 10 cm boven de grond te houden bijvoorbeeld door middel van betonpoeren. De levensduur van douglas hout wordt aanzienlijk korter als het in aanraking komt met grond.

Douglas balken behandelen

Als u douglas balken gaat behandelen, zijn daar drie mogelijkheden voor. U kunt de balken behandelen met olie, beits of verf. Belangrijk is dat u allereerst het hout reinigt. Bij olie en beits zorgt u ervoor dat het hout niet vergrijst en dus de oorspronkelijke warme kleur behoudt. Verf gebruikt u alleen als u wenst dat de douglas balken een dekkende kleur krijgt. Beits geeft een betere bescherming dan olie. Beits geeft voornamelijk een betere bescherming tegen vocht. Het is daarbij aan te raden om vochtregulerende beits te gebruiken.