text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Douglas balken

Douglas balken zijn duurzaam en sterk, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen in de tuin, zoals overkappingen, veranda’s en schuttingen. Het hout heeft een gemiddelde levensduur van tien tot vijftien jaar en is eenvoudig te bewerken en behandelen.

20 producten gevonden

Het hout van de douglasspar heeft van nature een hoge dichtheid en is resistent tegen rot en insecten. Hierdoor gaat douglas hout onbehandeld gemiddeld tien tot vijftien jaar mee. Wil je de levensduur verlengen? Lees dan ons artikel over het behandelen van douglas hout, waarin we uitleggen hoe je dit het beste kunt aanpakken. Ook leggen we uit hoe je voorkomt dat douglas hout vergrijst. Douglas hout heeft van nature een warme uitstraling, maar als je een moderne uitstraling wilt, kun je onbehandeld douglas combineren met zwart douglas hout.

Bij het verwerken van douglas houten balken kun je het beste RVS schroeven gebruiken, omdat onbewerkte schroeven het hout kunnen aantasten. Hierdoor kunnen de schroeven gaan roesten, waardoor de houten constructie verzwakt. Zorg er daarom voor dat de douglas balken niet direct in aanraking komen met de grond om vochtproblemen te voorkomen en de levensduur te verlengen.

PontMeyer biedt onder anderen een assortiment van van douglas balken 20x20.

Geschaafde douglas balken

Onze geschaafde douglas balken zijn aan alle zijden machinaal geschaafd, waardoor je minder kans hebt op splinters. Daarnaast zijn ze meer maatvast en is de kans op kromtrekken kleiner.

Douglas houten balken kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je douglas balken kopen bij PontMeyer? Bekijk dan ons assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je inloggen, jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wil je op de hoogte blijven van onze acties en kortingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je van harte welkom in één van onze vestigingen.