text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Netto kopmaat (mm)
Lengte (mm)
Oppervlakte afwerking
Milieucertificaat
Productgroep
Filter 17 resultaten

Douglas balken

17 producten gevonden

Douglas balken

Douglas balken worden vaak gebruikt voor verschillende toepassingen in de tuin. De balken hebben, dankzij de kleur en hun tekeningen, een warme uitstraling. Let er op dat de balken zullen vergrijzen wanneer u deze onbehandeld laat. Tips hiervoor kunt u vinden in ons artikel over het behandelen van Douglas hout. Douglas balken hebben een levensduur van gemiddeld 10 tot 15 jaar.

Zitten de juiste Douglas balken er niet tussen? Bekijk ook ons aanbod gehele houten balken.

Waar kunt u Douglas balken toepassen?

Het fijne van Douglas hout is dat dit houtsoort breed toepasbaar is, dankzij de duurzaamheid en de sterkte van het hout. De balken worden daarom veelal gebruikt bij tuinprojecten, zoals overkappingen, buitenkeukens en pergola's. Wist u dat de hoogte van een pergola moet voldoen aan bepaalde juridische bepalingen? Ontdek alle nodige informatie en een handig stappenplan in ons artikel over het maken van een pergola.

Werken met Douglas balken

Indien u de Douglas balken buiten wilt toepassen, raden we u aan om deze te bevestigen op betonpoeren. Dit voorkomt dat de balken in aanraking komen met de grond, wat de levensduur van het hout ten goede komt. Let ook op bij de keuze van de schroeven. Wanneer u de balken buiten plaatst, kunt u het beste gebruik maken van RVS schroeven. Deze kunnen niet oxideren en zijn zeer sterk. RVS schroeven worden onder andere aangeraden bij het monteren van houten vlonderplanken of schuttingplanken.

Geschaafde Douglas balken

Binnen het assortiment van PontMeyer vindt u de Douglas balken in twee soorten afwerkingen: geschaafd en ruw. Douglas geschaafde balken zijn al voor u bewerkt, waardoor de kans op splinters een stuk kleiner is. Hierdoor zijn de geschaafde balken direct klaar voor gebruik. U vindt de geschaafde Douglas balken in diverse maatvoeringen. De drie meest verkochte kopmaten zijn:

  • 20x20 cm
  • 15x15 cm
  • 12x12 cm

Douglas balken kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijs van de Douglas balken in ons assortiment? Maak dan via twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Vervolgens kunt u al onze prijzen inzien en bestelt u ook direct eenvoudig de benodigde Douglas planken en Douglas palen voor uw project.

Mocht u nog vragen hebben of de juiste maten online niet hebben kunnen vinden, neem dan contact op met onze klantenservice. Via onze webshop heeft u de mogelijkheid snel en gemakkelijk Douglas balken te bestellen. Uiteraard kunt u ook terecht bij één van onze vestigingen.