text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Kleuromschrijving
Maatvoering
Product
Kleurgroep
Toepassingsgebied
Verpakkingsinhoud
Merk
Productgroep
Filter 4 resultaten

Teer

Gebruik je hout voor buitentoepassingen? Dan moet dit vaak behandeld worden. Zo voorkom je schimmel, houtrot en aantasting door dieren. Teer wordt vaak gebruikt om het hout hiertegen te beschermen. Door goede behandeling kan schuttinghout, een tuinhuis of pergola jaren langer meegaan.

Eigenschappen teer

Teer conserveert en beschermt hout. Het is waterbestendig, sneldrogend en gemakkelijk verwerkbaar. Hieronder vind je meer eigenschappen van teer:

  • Impregnerend
  • Schimmelwerend
  • Tegen houtrot en insectenvraat
  • Karakteristieke geur
  • Geschikt voor palen, schuren en hekwerk
  • Voor buiten
  • Geen scheurvorming
  • Bladdert niet

Verwerking van teer

Teer komt het beste tot zijn recht als het minimaal twee keer wordt aangebracht. Voordat je teer aanbrengt, moet het hout worden voorbehandeld. Dit wil zeggen het stofvrij maken en ontvetten van het hout.

Teer kan de huid aantasten. Wij adviseren daarom om werkhandschoenen en een veiligheidsbril te dragen. Breng de teer aan met een kwast of beitsroller. Gebruik een blokkwast indien je een grovere houtsoort gaat bewerken. Teer is doorgaans na drie uur stofdroog en overschilderbaar na twaalf uur. Wil je een tweede of derde laag aanbrengen? Schuur het hout dan licht.

Teer kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van de teer van PonyMeyer? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste teer bestellen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en word wekelijks op de hoogte gesteld van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.