text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Milieucertificaat
Afwerking toplaag
Aandraaivoorziening
Sterkteklasse
Diameter (mm)
Filter 48 resultaten

Houten vlonderplanken

Creeër een mooi en sfeervol terras met onze houten vlonderplanken. De vlonders zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen. Er zijn glad geschaafde vlonderplanken, maar ook geïmpregneerde vlonderplanken. De duurzaamheid verschilt per type hout, maar al onze houten vlonderplanken zijn FSC- of PEFC-gecertificeerd. Door deze certificaten weet je zeker dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

48 producten gevonden

De afmetingen en diktes van vlonderplanken

PontMeyer heeft verschillende houten vlonderplanken in allerlei afmetingen en diktes. Voor een balkon of dakterras raden we dunne houten vlonderplanken van 19 mm aan. Voor een houten vlonder in een tuin of bij de woning, minimaal 21 mm. De 28 mm vlonder is geschikt voor intensief gebruik en voor een vlonder in de buurt van water. Tot slot raden wij voor bruggen en trappen de 38 mm tot 45 mm dikke vlonders aan.

Verschillende soorten vlonderplanken

Ons aanbod aan houten vlonderplanken is zeer divers. In ons assortiment vind je veel houtsoorten terug. Allemaal voorzien van hoge kwaliteit. Ieder houtsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar ook zijn eigen uitstraling.

Grenen vlonderplanken

Grenen vlonderplanken zijn over het algemeen voordeliger en worden vaak gezien als budget vlonderplanken. Dit houtsoort gaat vijf tot vijftien jaar mee en valt in de duurzaamheidsklasse 4 tot 5. De vlonderplanken zijn eenzijdig geprofileerd en volledig geïmpregneerd. Het voordeel hiervan is dat je de planken niet hoeft voor te boren en dat ze zeer eenvoudig te bewerken zijn. Het nadeel is dat dit houtsoort onbehandeld minder lang mee gaat. Wil je meer informatie? Lees dan ons artikel over Grenenhout behandelen.

Douglas vlonderplanken

Douglas vlonderplanken zijn door hun warme oranje kleur erg populair. Ze geven jouwtuin of balkon een luxueuze uitstraling. De planken zijn te herkennen aan hungeribbelde zijde en gladde zijde.Beide kanten zijn geïmpregneerden en hebben een verwachte levensduur van tien tot vijftien jaar. Daarnaast zijn de vlonderplanken voorzien van een PEFC-keurmerk.

Hardhouten vlonderplanken

Vanwege hun strakke en moderne uitstraling zijn hardhouten vlonderplanken erg gewild. De planken zijn aan één kant geprofileerd en aan de andere zijde glad. Ze vragen weinig onderhoud,het is niet nodig om deze planken elk jaar te behandelen en ze zijn bestand tegen water. Hardhouten vlonderplanken zijn daarom zeer geschikt als vlonder aan het water. Het materiaal hardhout heeft een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar en valt onder duurzaamheidsklasse 1.

Mukulungu vlonderplanken

Mukulungu is een houtsoort met een hoge dichtheid en behoort tot duurzaamheidsklasse 1. De vlonderplanken hebben een effen rode kleur en vergrijzen egaal. Mukulungu is een vrij zware houtsoort, maar dat maakt hem ook erg stabiel en sterk.. Doordat de planken zo stabiel zijn hebben ze een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar. De houten vlonderplanken geven uw terras een luxe uitstraling. Mukulungu vlonderplanken zijn door hun stabiele natuur eenvoudig te monteren.

Bamboe vlonderplanken

Bamboe is geen houtsoort, maar een grassoort. Hierdoor zijn de diep donkerbruine bamboe vlonderplanken duurzaam en ecologisch en dus een verantwoord alternatief voor hout. De planken hebben een gladde en geribbelde zijde, gaan ongeveer 15 tot 25 jaar mee en vallen in duurzaamheidklasse 1.Deze thermisch behandelde vlonderplanken zijn niet gevoelig voor aantasting door schimmels..

Kapur vlonderplanken

Kapur vlonderplanken zijn bijzonder hard en sterk, waardoor het zich perfect leent voor vlonderterrassen. Deze planken hebben een lichtbruine kleur en beschikken over duurzaamheidsklasse 2 certificering. Het is gemakkelijk te bewerken en stabiel. De ene zijde is gegroefd en de ander glad geschaafd.

Ben je van plan om zelf je tuin of balkon te voorzien van vlonderplanken? Lees ons artikel met een stappenplan voor het aanleggen van een vlonderterras. Zo weet je precies wat je moet doen!

Houten vlonderplanken kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van onze houten vlonderplanken? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste houten vlonder bestellen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en wordt wekelijks op de hoogte gesteld van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.

Ben je op zoek naar duurzame vlonderplanken? Bekijk dan ons assortiment aan composiet vlonderplanken. Door de combinatie van kunststof en hout gaan deze vlonderplanken langer mee dan klassiek hout.