text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Houtsoort
Toon meer Toon minder
Oppervlakte afwerking
Milieucertificaat
Maatvoering
Toon meer Toon minder
Netto kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Kopmaat (mm)
Lengte (mm)
Toon meer Toon minder
Vochtpercentage
Kwaliteitsklasse
Materiaalsoort
Brandklasse
Netto dikte (mm)
Toepassingsgebied
Verpakkingsinhoud
Duurzaamheidsklasse
Merk
Modelnaam
Uitvoering
Product
Productgroep
Filter 26 resultaten

Houten vlonderplanken

26 producten gevonden

Houten vlonderplanken

Houten vlonderplanken met een warme uitstraling, creëren een mooi en sfeervol terras. U kunt de planken plaatsen in iedere gewenste richting. Ze zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen. Er zijn glad geschaafde planken, maar ook geïmpregneerde vlonderplanken. De duurzaamheid verschilt per type hout, maar bijna al onze houten vlonderplanken zijn FSC- of PEFC-gecertificeerd. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Bent u op zoek naar duurzame vlonderplanken? Bekijk dan ons assortiment aan composiet vlonderplanken.

Afmetingen en diktes vlonderhout

PontMeyer heeft houten vlonderplanken in verschillende afmetingen en diktes. Het is belangrijk dat u de juiste dikte kiest. Voor uw balkon of dakterras raden we dunne houten vlonderplanken van 19 mm aan. Voor een houten vlonder in een tuin of bij de woning, minimaal 21 mm. De 28 mm vlonder is geschikt voor intensief gebruik en voor een vlonder in de buurt van water. Tot slot kunt u voor bruggen en trappen de 38 mm tot 45 mm dikke vlonders gebruiken.

Verschillende soorten houten vlonderplanken

Het houten vlonderplanken assortiment van PontMeyer is zeer divers. Bij ons vindt u verschillende houtsoorten van hoge kwaliteit. Ieder houtsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar ook zijn eigen uitstraling.

Grenen vlonderplanken

Grenen vlonderplanken zijn over het algemeen voordeliger en worden vaak gezien als budget vlonderplanken. Deze houtsoort gaat vijf tot vijftien jaar mee en valt in de duurzaamheidsklasse 4 tot 5. Deze houten vlonderplanken zijn eenzijdig geprofileerd en volledig geïmpregneerd. Het voordeel hiervan is dat u de planken niet hoeft voor te boren en dat ze zeer eenvoudig te bewerken zijn. Het nadeel is echter dat deze houtsoort onbehandeld niet lang mee gaat. Wilt u meer informatie? Lees dan ons artikel over Grenenhout behandelen.

Douglas vlonderplanken

Douglas vlonderplanken hebben een warme oranje kleur en zijn zeer populair. Ze geven een tuin een luxueuze uitstraling. De planken hebben een geribbelde zijde en een gladde zijde, beide zijn geïmpregneerd. Deze vlonderplanken hebben een verwachte levensduur van tien tot vijftien jaar en hebben rozeachtige kleur en zijn voorzien van een PEFC-keurmerk.

Hardhouten vlonderplanken

Vanwege hun strakke en moderne uitstraling zijn hardhouten vlonderplanken gewild. Ze zijn aan één kant geprofileerd en aan de andere zijde glad. Ze vragen weinig onderhoud, hoeven niet elk jaar te worden behandeld en kunnen goed tegen water. Hardhouten vlonderplanken zijn daarom geschikt als vlonder aan het water. Het materiaal hardhout heeft een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar (duurzaamheidsklasse 1).

Mukulungu vlonderplanken

Mukulungu is een zware houtsoort met duurzaamheidsklasse 1. De planken hebben een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar. Deze houten vlonderplanken geven uw terras een luxe uitstraling. De effen, roodkleurige vlonderplanken vergrijzen egaal. Mukulungu vlonderplanken zijn door hun stabiele natuur eenvoudig te monteren met clips.

Bamboe vlonderplanken 

Bamboe is geen houtsoort, maar een grassoort. Hierdoor zijn bamboe vlonderplanken duurzaam en ecologisch en dus een verantwoord alternatief voor hout. Deze thermisch behandelde vlonderplanken zijn niet gevoelig voor aantasting door schimmels. De kleur is diep donkerbruin en vergrijst in de loop der tijd. Deze vlonderplanken hebben een gladde en geribbelde zijde. De vlonderplanken van bamboe vallen in duurzaamheidsklasse 1 en gaan 15 tot 25 jaar mee.

Kapur vlonderplanken

Kapur vlonderplanken zijn bijzonder hard en sterk, waardoor het zich perfect leent voor vlonderterrassen. Deze planken beschikken over duurzaamheidsklasse 2 certificering. Het is gemakkelijk te bewerken en stabiel. De ene zijde is gegroefd en de ander glad geschaafd.

Lees ons artikel met een stappenplan voor het aanleggen van een vlonderterras. Zo weet u precies wat u moet doen!

Houten vlonderplanken kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u houten vlonderplanken kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk en snel uw bestelling. Wij hebben de meeste houten vlonderplanken voor u op voorraad.

Heeft u vragen over ons assortiment of een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen.