text.skipToContent text.skipToNavigation

Tuinterras

  • 1(current)
  • 3
117 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Gaat u een tuinterras aanleggen?

Als u een tuin met een terras heeft, weet u hoe fijn dat is. U maakt er naar alle waarschijnlijkheid goed gebruik van! Ontbreekt dit onderdeel van de tuin nog en bent u van plan een tuinterras aan te leggen? Dan zit u bij PontMeyer goed. Wij hebben een ruim assortiment tuinartikelen van hoge kwaliteit. Zo kunt ook u binnenkort genieten van het heerlijke buitenleven. Maar welke verschillende soorten terrassen zijn er en waar moet u aan denken bij de aanleg ervan? U leest het hier. Wij helpen u graag.

Verschillende soorten tuinterrasen

Een tuinterras kan meerdere doelen dienen. Zo kunt u het gebruiken om van de zon te genieten, of met familie heerlijk te eten op warme zomerdagen. Maar hoe geeft u een terras de uitstraling die bij uw tuin past? Een ding is zeker. Of u nu voor een balkon, dakterras of tuinterras kiest: het moet aansluiten op de style van uw woning en tuin. Daarom is de keuze van de ondergrond iets om goed over na te denken. Gaat u voor bijvoorbeeld houten vlonderplanken of toch voor moderne composiet vlonderplanken? Houten vlonderplanken geven een natuurlijke uitstraling aan uw tuin, waar composiet meer strak en robuust oogt. Bepaal dus de stijl die u het meest aanspreekt en kies!

Hoe moet u een tuinterras aanleggen?

Voor het aanleggen van uw tuinterras is het allereerst belangrijk om na te gaan welke bestrating u gaat gebruiken. Bekijk daarom eens verschillende soorten sierbestrating of kies mooie terrastegels uit. Houd bij het kiezen ook rekening met het feit dat het terras onderhoud nodig heeft. Zo moet u terrastegels regelmatig schoonmaken en moeten de planken eens in de zoveel jaar bewerkt worden met beits. Daarnaast raden wij ook aan na te denken over de combinatie tussen uw terras en schutting of tuinscherm.  Zo kan het erg mooi zijn om bepaalde houtsoorten in beide onderdelen terug te laten komen!

Gaat u voor een tuinterras met overkapping of een tuinhuis?

Wat voor het materiaal van de schutting geldt, geldt natuurlijk ook voor andere onderdelen van uw tuin zoals de overkapping, tuinmeubelen en tuinhuis. Wij raden aan om een totaal beeld van het geheel te hebben, voordat u een tuinterras aanlegt. Hulp nodig? Kom eens langs in onze vestiging en kijk welke hout soorten er allemaal zijn. Wij helpen u daar graag verder. 

Materialen voor uw tuinterras nodig?

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment terrastegels en tuinschermen. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet! Bekijk ook meteen ons assortiment houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!