text.skipToContent text.skipToNavigation

Thermisch Gemodificeerd hout


Het grote verschil tussen de conventionele houtverduurzaming (bijvoorbeeld impregneren) en thermische warmtebehandeling is dat de duurzaamheidsklasse I/II op milieuvriendelijker wijze wordt bereikt. Aan het proces komen geen chemicaliën te pas en ook komen er geen schadelijke stoffen vrij.

Warmtebehandeling


Het principe van het thermisch modificeren (veranderen van de celstructuur) van het hout bestaat uit het gecontroleerd verhitten tot circa 212 ˚C. Na verhitting wordt het hout zorgvuldig (gelijkmatig) afgekoeld.
Het hout krijgt door het verhittingsproces veranderde eigenschappen zoals een verhoogde duurzaamheid, verbeterde dimensie-stabiliteit (minder kans op vervormen) en een mooie warmbruine kleur.

Assortiment thermisch gemodificeerd


Duurzaam geproduceerd


Thermisch gemodificeerd hout importeert PontMeyer met een FSC®- of PEFC™-keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Deze keurmerken bieden aan u de garantie dat de bossen waaruit de houtproducten afkomstig zijn op goede wijze worden beheerd en bewaard blijven voor toekomstige generaties.

Gegarandeerde duurzaamheid volgens KOMO® SKH


Thermisch gemodificeerd hout dat door PontMeyer wordt geleverd is in bezit van een KOMO-keurmerk en heeft daarmee een gegarandeerde duurzaamheid.

Montagerichtlijnen voor thermisch gemodificeerd hout


Onbehandeld thermisch gemodificeerd hout zal in de buitenlucht op natuurlijke wijze vergrijzen. Het hout laat zich echter ook prima afwerken met een niet-filmvormende beits-verf. Voor een juiste montage volg de richtlijnen van Centrum hout zoals weergegeven in “houtwijzer gevelbekleding van massief hout” of informeer bij de geveladviseur van PontMeyer.