text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Zand

8 producten gevonden

Zand

Zand vormt de basis van veel bouwprojecten doordat het een een solide ondergrond creëert voor verschillende projecten, zoals het ophogen van de tuin of het aanleggen van een oprit. Voor iedere toepassing is er een ander soort zand verkrijgbaar bij PontMeyer. Je vindt daarom bij PontMeyer een assortiment aan verschillende soorten zand, zoals metselzand, ophoogzand en voegzand.

Metselzand

Metselzand, oftewel scherpzand of rivierzand, is zand dat in combinatie met metselspecie en water wordt gebruikt voor het metselen van stenen. Het heeft een grovere korrel dan voegzand, maar is net zo schoon. Metselzand is zowel verkrijgbaar in zakken van 25 kilo als in bigbags.

Ophoogzand

Ga je een tuin ophogen, kuil aanvullen of vijver dichten? Dan is ophoogzand, oftewel vulzand of aanvulzand, de oplossing. Het is geschikt voor het herstellen van verzakte bestrating of voor het aanvullen van kuilen op het erf. Het zand is niet-gezeefd en afkomstig uit meerdere plekken, zoals de zee en rivieren. Dit soort zand is een stuk voordeliger in prijs dan de andere soorten zand en geschikt voor elke soort bestrating. Ophoogzand is verkrijgbaar in verschillende formaten bigbags.

Voegzand

Voegzand gebruik je voor het voegen van muren en het invegen van bestrating met (sier)tegels. Het heeft een hele fijne korrel, is zeer schoon en is gezuiverd. Dit maakt het voegen niet alleen makkelijker, maar creëert ook een mooi effect. Je doet er verstandig aan om al jouw voegzand in een keer te kopen, omdat er kans is op kleurverschil.

Ben je op zoek naar andere zakwaren? Bekijk in dat geval ons assortiment aan mortel, cement en grind en split.

Hoeveel zand heb ik nodig?

De hoeveelheid zand dat je nodig hebt is afhankelijk van de afmetingen van je project. Als je de afmetingen weet, reken je eenvoudig het aantal M³ zand uit. Je vermenigvuldigt de lengte met de breedte en de hoogte. Houd er rekening mee dat zand inklinkt en wegzakt. Wij raden je daarom aan om 10% extra zand te bestellen.

Rekenvoorbeeld:
Zand M³ = Lengte x breedte x hoogte x 1,10
Voorbeeld: je wenst jouw tuin van 3 bij 3 meter op te hogen met 15 cm zand. Je berekent het aantal M³ dan als volgt: 3 x 3 x 0,15 x 1,1 = 1,485 M³.

Zand kopen bij PontMeyer

Het juiste zand gevonden voor jouw project? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. In ons assortiment vind je ook kruiwagens en scheppen om het verplaatsen van het zand eenvoudiger te maken. Wij hebben de meeste producten voor je op voorraad.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.

Zand aanbieding

Op zoek naar goedkoop zand? Houd dan onze acties in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen. Zo betaal je nooit meer teveel.