text.skipToContent text.skipToNavigation

Zand

Zand kunt u gebruiken voor vele toepassingen, zowel in en om het huis. Zand is één van de basisingrediënten voor het maken van beton of mortel. Voor de diverse soorten en mogelijkheden in zand lees hier verder.

9 producten gevonden

Zand voor sierbestrating

Wilt u de tuin verhogen of nieuw terras aanleggen? Dan is ophoogzand het ideale product. Verkrijgbaar in zakken van 25 kg of big-bags van 1300 kg. De big-bag van 1300 kg staat gelijk aan de inhoud van 1 M3.

Liever niet sjouwen met het zand? Wij bezorgen het op elk gewenst afleveradres.

Hoeveel zand heb ik nodig?

U kunt het aantal m3 berekenen door het op te hogen deel op te meten. U kunt dit achterhalen door de lengte x de breedte van het oppervlakte te berekenen. Dit getal vermenigvuldigd u door het aantal centimeters dat u wilt ophogen. Voorbeeld: u wenst uw tuin van 3.00x3.00 op te hogen met 15 cm zand. 3.00x3.00= 9m2 0.15x9m2= 1.35m3.

Zand t.b.v. mortel, cement en beton

Wilt u mortel, cement of beton aanmaken met zand? Let dan goed op het juiste zandtype:

  • Voegmortel: voegzand
  • Metselmortel: metselzand
  • Cementdekvloeren: vloerzand
  • Beton: grindzand en metselzand

Voor het aanmaken van beton heeft u nodig cement, zand, grind en water. Indien u gebruik maakt van grindzand dient u alleen nog cement en water toe te voegen. Voor het mengen van uw mortel, beton of cement kunt u alle ingrediënten in een speciekuip plaatsen. Met een mixer kunt u dit een gladde massa mixen. Zorg voor voldoende bescherming tijdens het mixen van de grondstoffen. Het dragen van een veiligheidsbril en handschoenen wordt aangeraden.

Extra benodigdheden voor het verwerken van zand

Om het zand gemakkelijk te verplaatsen tijdens uw klus kunt u gebruik maken van een kruiwagen en een schep. Voor uw comfort kunt u tijdens het werken op uw knieën kniebeschermers dragen. Het voegzand kunt u gemakkelijk invegen met een bezem.

Zand kopen kunt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.