text.skipToContent text.skipToNavigation

Zand

In het assortiment van PontMeyer vindt u verschillende soorten zand die voor verschillende toepassingen zijn te gebruiken. Denk aan ophoogzand, metselzand, vloerzand, voegzand en zilverzand. Het zand is in verschillende hoeveelheden te verkrijgen van een 25 kilo zak tot een big bag waarin 1300 kilo zand zit. Wilt u meer weten over zand. Lees dan verder

9 producten gevonden

Big bag zand

Ook de big bag zand hebben we voor de verschillende toepassingen beschikbaar. Zo is er een big bag zand voor ophoogzand, vloerzand en metselzand. De big bag ophoogzand is verkrijgbaar in een zak van 1300 kg. Dit staat gelijk aan één M3. Voor het metselzand hebben we een big bag van 1400 kg beschikbaar of een kleinere big bag van 700 kg. Uiteraard kunnen we op locatie leveren zodat u niet onnodig hoeft te sjouwen met het zand.

Hoeveel zand heb ik nodig?

Als u gaat ophogen dan kunt u het aantal M3 uitrekenen. Dit kunt u doen door het op te hogen deel op te meten. De lengte x de breedte vermenigvuldigd u met het aantal centimeters waarmee u wil ophogen. Voorbeeld: U wenst uw tuin van 3 meter x 3 meter op te hogen met 15 CM zand. U berekent het aantal M3 dan als volgt. 3.00x3.00 = 9m2. Vervolgens vermenigvuldigd u deze 9M2 x 0,15 en komt u uit op 1,35M3.

Zand ten behoeve van Mortel, cement en beton

Een andere toepassing van zand in de bouw is het maken van mortel. Voor de verschillende soorten mortel hebben we verschillende soorten zand beschikbaar. Hieronder het soort zand met het soort mortel:

• Voegmortel: voegzand
• Metselmortel: metselzand
• Cementdekvloeren: vloerzand
• Beton: grindzand en metselzand

Voor het aanmaken van beton heeft u het volgende nodig: cement, zand, grind en water. U kunt ook gebruik maken van grindzand. Hierbij hoeft u alleen nog cement en water toe te voegen. Voor het mengen van mortel, beton of cement kunt u alle ingrediënten in een speciekuip plaatsen. Met een mixer kunt u het tot een gladde massa mixen. Het is aan te raden om te zorgen voor voldoende bescherming tijdens het mixen. Denk hierbij onder andere aan handschoenen en een veiligheidsbril.

Aanvullende benodigdheden tijdens het verwerken van zand

Uiteraard hebben we aanvullende benodigdheden die nodig zijn voor het verwerken van zand ook in ons assortiment. Denk hierbij aan een kruiwagen en een schep. Ook hebben we artikelen die het verwerken comfortabeler kunnen maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kniebeschermers. Ook hebben we bezems waarmee u voegzand gemakkelijk kunt invegen.

Zand kopen bij PontMeyer

Het meeste zand wat u in onze webshop vindt hebben we op voorraad zodat we dit snel kunnen leveren. Zoals eerder aangegeven kunnen wij leveren op de door u gewenste locatie. Zeker bij zand is dat een belangrijk element. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om één van onze vestigingen te bezoeken. Op onze vestigingenpagina ziet u welke vestiging het dichtst bij u in de buurt is. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van het bezoek aan onze website. Dan kunt u altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan tussen 07.00 uur en 19.00 uur voor u klaar.