text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Metselspecie

Metselspecie

Metselspecie, ook wel metselmortel genoemd, is een samenstelling van zand, cement en water. De hoeveelheid en soort metselspecie dat je nodig hebt, is afhankelijk van de steen en het steenformaat dat wordt gebruikt. Je hoeft alleen het water zelf nog toe te voegen. Bij PontMeyer bieden wij metselspecie zonder kalk aan in zowel zak als bigbag formaat. Metselspecie zonder kalk is geschikt voor toepassingen binnens- en buitenshuis.

Het verwerken van metselspecie

Bij het toepassen van metselspecie is het van belang om de temperatuur goed in de gaten te houden. Zorg ervoor dat je het altijd boven het vriespunt verwerkt. Na het aanmaken van de specie, raden we aan dit binnen twee uur te verwerken. Zorg er bij het mengen voor dat je circa 75% van de totale waterhoeveelheid in de kuip doet, om vervolgens de metselmortel toe te voegen. Voeg de rest van het water toe totdat er een plastische en klontvrije specie ontstaat.

Bij schraal, warm of winderig weer is het verstandig om het metselwerk af te dekken met plastic folie. Een andere manier om het metselwerk te beschermen is om het vochtig te houden met waternevel. Ben je van plan te gaan voegen? Laat het metselwerk dan eerst twee weken uitharden. Dit voorkomt de kans op uitbloeien.

Metselspecie kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van de metselspecie? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste metselspecie bestellen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en wordt wekelijks op de hoogte gesteld van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.