text.skipToContent text.skipToNavigation
14 producten gevonden

Mortel

Mortel is een mix van cement, zand en water. Mortel kopen? PontMeyer biedt verschillende soorten mortel voor een mooie prijs. Leverbaar in handzame zakken. De mortel is kant-en-klaar: u hoeft enkel water toe te voegen en de mortel te mengen in een speciemoelen of met een garde of troffel in een speciekuip.

Soorten mortel

Er zijn verschillende soorten mortel te verkrijgen:

  • Betonmortel: construeren van gewapende en ongewapende betonconstructies.
  • Metselmortel: metselen van bakstenen met een zuigend vermogen, keramische binnenmuur stenen en kalkzandstenen van Nederlandse herkomst voor dragend en niet-dragend werk binnen.
  • Voegmortel: voegen van bakstenen, keramische snelbouwstenen, kalkzandstenen, betonstenen en betonblokken.
  • Zandcementmortel: leggen van een dekvloer (de onderliggende, dragende vloer wordt geëgaliseerd of naar een hoger peil gebracht) of na het installeren van vloerverwarming.

Mortel verwerken

Het is belangrijk om te werken met schoon gereedschap. Meng de mortel zoals staat aangegeven op de verpakking. U mag nooit oude en nieuwe mortel met elkaar vermengen. Daarnaast adviseren we om niet teveel mortel in één keer aan te maken. De mortel moet namelijk binnen een bepaalde tijd worden verwerkt (dit verschilt per soort) en ingedroogde mortel kan niet meer worden gebruikt.

Mortel koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.