text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Mortel

29 producten gevonden

Mortel

Mortel is een mix van conglomeraat, zand en water. In de juiste verhoudingen is mortel sterker dan bakstenen. Conglomeraat is het bindmiddel dat de verbinding tussen het zand en water tot stand brengt. Vaak wordt cement gebruikt als conglomeraat. Zand zorgt ervoor dat de mortel minder krimpt en het draagt bij aan de mechanische sterkte. Water zorgt tenslotte voor de plasticiteit. Naast deze drie ingrediënten worden er vaak ook hulpstoffen toegevoegd, zoals pigment, die bijzondere kenmerken aan de mortel toevoegen.

Het assortiment aan mortel bij PontMeyer

Het assortiment van PontMeyer bestaat uit verschillende soorten mortel, omdat iedere type toepassing vraagt om een ander soort mortel. In ons assortiment vind je:

  • Betonmortel. Dit wordt onder andere gebruikt voor het storten van een fundering en het construeren van gewapende en ongewapende betonconstructies.
  • Metselmortel. Dit type is onder andere geschikt voor het metselen van een bakstenen muur met een zuigend vermogen. Daarnaast wordt het ook toegepast bij keramische binnenmuurstenen en kalkzandstenen van Nederlandse herkomst voor dragend en niet-dragend werk binnenshuis.
  • Voegmortel. Voegmortel wordt toegepast voor het voegen van sierbestrating, maar ook voor het voegen van bakstenen, keramische snelbouwstenen, kalkzandstenen, metselstenen, betonstenen en betonblokken.
  • Zandcementmortel. Deze mortel wordt enkel gebruikt voor het leggen van een dekvloer.

Al onze mortels zijn kant-en-klaar, dus je hoeft alleen nog water toe te voegen. Meng de mortel vervolgens in een speciemolen of in een speciekuip. Vergeet bij een speciekuip niet om gebruik te maken van een garde of troffel. Meer weten? Lees ook ons artikel over betonvloer storten.

Het verschil tussen mortel en cement

Cement is een van de drie ingrediënten van de mortel. Het is het bindmiddel dat ervoor zorgt dat het zand aan het water bindt. Het verschil tussen de twee is dus dat mortel een samenstelling is van cement met zand. Cement wordt puur gebruikt voor het maken van beton en mortel.

Mortel verwerken

Bij het verwerken van mortel is het belangrijk om te werken met schoon gereedschap. Meng de mortel zoals staat aangegeven op de verpakking. Vermeng nooit oude en nieuwe mortel met elkaar, want het oude mortel mengt niet met het nieuwe mortel. Mortel moet binnen een bepaalde tijd worden verwerkt (dit verschilt per soort) en ingedroogde mortel kan niet meer worden gebruikt. Meng daarom liever kleine hoeveelheden.

Mortel kopen bij PontMeyer

De juiste mortel gevonden voor jouw project? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Het assortiment van PontMeyer bestaat uit verschillende mortel. Wij hebben de meeste emmers en zakken mortel voor je op voorraad.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.