text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Grind

Grind en split zijn bij veel huishoudens erg geliefd. U kunt kiezen uit verschillende kleuren of een combinatie van kleuren. Grind en split maken elke tuin een lust voor het oog. Het wordt dan ook wel siergrind of siersplit genoemd. Grind en split is uitermate geschikt voor een oprit, parkeerplaats, tuinpad of als decoratie. Grind en split kopen? PontMeyer biedt een uitgebreid assortiment voor een mooie prijs. Meer weten. Lees hier verder

Wat is Grind

Grind is afgebrokkeld rotssteen dat wordt geslepen door stromend water. Hierdoor heeft grind een ronde, gladde vorm. Dit maakt het goed beloopbaar en zeer geschikt voor looppaden. Grind blijft zich verplaatsen en zal wijken als u er op loopt of over rijdt. Indien grind wordt gebruikt voor een oprit of parkeerplaats, zullen er sporen in worden gereden.

Wat is Split

Split is afgebrokkeld rotssteen dat steeds fijner wordt gebrokkeld. Hierdoor heeft split in tegenstelling tot grind een hoekige, scherpe vorm. Split zal zich op den duur zetten en een hard pad vormen, waardoor het zeer geschikt is voor een oprit of parkeerplaats

Toepassing grind en split

De meest gangbare maat grind en split is 6 t/m 18mm. Om vergruizing te voorkomen, kunt u het best bij opritten of parkeerplaatsen een wat grotere maat kiezen. Indien er kans is op het wegschuiven en wegrijden van grind en split, kunt u Visiegravel grind- en splitplaten gebruiken. Hierdoor ontstaan minder sporen of kuilen. Wilt u onkruid tegenhouden? Plaats dan een gronddoek direct onder de visiegravel of direct onder het grind en split. Bovendien verdwijnt het grind of split dan niet de ondergrond.

Big bag grind

Om de benodigde hoeveelheid grind en split te berekenen, heeft u allereerst het aantal vierkante meters (m2) nodig dat u gaat bedekken. Dit vermenigvuldigt u met de hoogte in strekkende meters. Als u grind en split wilt gebruiken voor normaal gebruik en/of decoratie, dan kunt u volstaan met een bedekking van minimaal 5 centimeter. U krijgt dan het aantal kubieke meters (m3) grind en split. Per kubieke meter heeft u 1500 kilogram (een bigbag) grind en split nodig.

Grind kopen bij PontMeyer

Op deze pagina vindt u ons assortiment grind. Over het algemeen kunnen we dit vanuit onze voorraad leveren waardoor we snel en betrouwbaar kunnen leveren. Normaal gesproken leveren we binnen 1 tot 2 dagen. Op onze website kunt u bestellen en prijzen zien als u een account aanmaakt. Dit kunt u met enkele simpele stappen regelen. Naast onze webshop kunt u uiteraard ook terecht bij één van onze vestigingen die door heel hel land verspreid zijn.