text.skipToContent text.skipToNavigation
5 producten gevonden

Cement

Cement wordt voornamelijk gebruikt als grondstof voor beton en metselspecie. Cement is verkrijgbaar bij PontMeyer in zakken van 25kg en is toepasbaar voor metselen en pleisteren. De cement maakt u aan door deze te mengen met water, zand en eventueel grind. De juiste mengverhoudingen staan vermeld op de verpakking.

Soorten

PontMeyer heeft twee soorten cement in het assortiment. Metselcement en portlandcement. Metselcement is geschikt voor metselwerk van zowel baksteen, kalkzandsteen als betonsteen. U kunt deze alleen mengen met zand en water.

Portlandcement is een grijs cement dat verkregen wordt door het malen van de hoofdcomponent portlandcementklinker. Portlandcement is een universeel cement met een breed toepassingsgebied in beton en mortel. Deze kunt u aanmaken met grind, zand en water en is geschikt voor dekvloeren en voegwerk.

Benodigdheden

U kunt uw cement makkelijk mengen met een mixer in een speciekuip. U kunt hier een kleurstof aan toevoegen om de gewenste kleur cement te krijgen. Zorg tijdens het mixen voor voldoende bescherming. Maak gebruik van handschoenen en een veiligheidsbril. Metselgereedschap kunt u gebruiken voor het verwerken van het cement.

Cement koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.