text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Stalen lateien 

5 producten gevonden

Lateien

Een latei of linteel (Vlaams) is een balk/draagconstructie dat gebruikt wordt voor boven een muuropening/sparing om de belasting boven de muuropening op te vangen. Een ander woord voor latei is draagsteen of draagbalk. Een muuropening dient voor bijvoorbeeld een raam of deur. De latei ligt dan boven een kozijn. De uiteinden van de latei zijn bevestigd in de aangrenzende wanddelen. Een latei kan van verschillende materialen gemaakt zijn natuursteen, beton, hout, staal en RVS.

Toepassing stalen latei

Een stalen latei moet tegen corrosie of roestvorming beschermd te zijn wanneer het vaak in een vochtige omgeving staat. Door roestvorming kan het metsel weggedrukt worden. Hierdoor verliest de stalen latei zijn constructieve waarde en kan het gaan buigen na verloop van tijd. De stalen lateien zijn bij PontMeyer verzinkt. Hierdoor zijn onze stalen lateien tegen corrosie beschermd.

Aanbod stalen latei

Bij PontMeyer vindt u stalen lateien van verschillende kopmaten en lengtes. De volgende kopmaten zijn beschikbaar: 90 x 50mm, 90 x 90mm, 90 x 120mm, 90 x 130mm, 90 x 170mm en 90 x 200mm. Stalen lateien heeft PontMeyer in de lengtes 1100mm, 1240mm, 1420mm, 1750mm, 2100mm, 2300mm , 2650mm, 2960mm en 3070mm.

Baksteen, betonlatei en stalen latei

De keuze tussen een baksteenlatei, betonnen latei en een stalen latei is afhankelijk van wat u zelf het mooist vindt. Een bakstenen latei wordt normaliter bij geen zichtwerk gebruikt. Ook een stalen latei wordt gebruikt bij zichtwerk. Doorgaans valt een betonlatei meer op dan een stalen latei.