text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Brandklasse
Filter 78 resultaten

Isolatie houten vloer

Een goed geïsoleerde houten vloer voorkomt warmteverlies en geluidsoverlast, wat cruciaal is omdat 10% van de warmte via de vloer verloren kan gaan. Minerale wol is de beste optie vanwege zijn ademend vermogen, terwijl niet-ademende materialen vochtproblemen kunnen veroorzaken. Lees meer

78 producten gevonden

Isolatiemateriaal voor houten vloeren 

Houten vloeren kunnen worden geïsoleerd met ademend isolatiemateriaal, wat leidt tot een gemiddelde energiebesparing van 10%. Ons assortiment bevat drie opties:

Steenwol, zoals Knauf Rock4All en Rockwool Rocksono in ons assortiment, biedt geluidsisolatie, warmte-isolatie en is onbrandbaar. Glaswol vertoont vergelijkbare eigenschappen, maar is minder effectief in geluidsisolatie. Voor houten vloerisolatie is Isover Comfortpanel een uitstekende keuze. Houtvezelisolatie is de meest duurzame optie, zoals Pavaflex plus in ons assortiment, met een hoog vocht opslagvermogen dat vochtregulatie in de ruimte mogelijk maakt. In het assortiment van PontMeyer vind je Pavaflex plus.

Zo moet je een houten vloer isoleren

Hier is een algemene gids over hoe je een houten vloer kunt isoleren. Zorg voordat je begint dat je de volgende materialen in huis hebt:

  • Isolatiemateriaal (bijv. glaswol, steenwol, PIR-platen)
  • Dampremmende folie
  • Balken of latten
  • Schroeven of spijkers
  • Afwerkvloer (bijv. OSB platen, parket, laminaat)

De stappen:

  1. Verwijder de bestaande vloerafwerking indien nodig (bijv. vloerbedekking, laminaat).
  2. Plaats dampremmende folie. Zorg ervoor dat de folie overlapt en de randen goed zijn afgedicht om een luchtdichte barrière te creëren. Dit voorkomt vochtproblemen.
  3. Plaats balken of latten over de vloer bovenop de dampremmende folie.
  4. Plaats isolatiemateriaal tussen de balken of latten. Zorg ervoor dat het materiaal goed aansluit en geen kieren of openingen achterlaat.
  5. Leg een tweede laag dampremmende folie bovenop de isolatie. Deze folielaag moet de isolatie volledig bedekken om te voorkomen dat vocht van onderaf de isolatie binnendringt.

Houten vloer isolatie kopen bij PontMeyer

Wil jij jouw houten vloer isoleren en ben je benieuwd naar de prijzen van ons assortiment? Log dan in of maak in twee stappen een account aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en olie voor hout bestellen. Wij beschikken over een ruim assortiment met grote voorraden. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.