text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Fundering Isolatie

Zonder kruipruimte leidt de ondergrond tot warmteverlies. Een goed geïsoleerde fundering met XPS- of EPS-materialen beperkt dit en bespaart energie. Lees meer

30 producten gevonden

Waarom fundering isoleren?

Een geïsoleerde fundering draagt bij aan een stabielere binnentemperatuur, beperkt warmteverlies, verhoogt het wooncomfort en leidt tot besparingen op de energiekosten. Ook helpt het vocht- en koudebruggen te verminderen.

Welke isolatiematerialen voor je fundering isoleren?

EPS materialen en XPS materialen zijn beide uitstekende opties als het gaat om funderingsisolatie. Ze worden veelal gekozen vanwege hun uitstekende vochtbestendigheid, duurzaamheid en isolerende eigenschappen. De EPS bekisting voor fundering op staal staan bekend om hun tweeledige functie: ze bieden niet alleen een constructieve basis, maar zorgen ook voor een optimale thermische isolatie. Daarnaast zijn deze materialen licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk te hanteren en te installeren zijn. Bovendien hebben ze een hoge drukvastheid, wat essentieel is voor funderingstoepassingen waarbij het materiaal bestand moet zijn tegen het gewicht van het bouwwerk erboven.

Hoe isoleer je je fundering?

Bij het isoleren van funderingen is de aanpak sterk afhankelijk van het type fundering en de gekozen isolatiematerialen. Meestal worden isolatieplaten aan de buitenzijde van de fundering geplaatst om de beste thermische prestaties te garanderen. Wanneer er gekozen wordt voor een EPS-bekisting, wordt deze met beton gevuld, wat het bouwwerk zowel stevigheid als uitstekende isolerende eigenschappen geeft. Een cruciaal aspect bij dit proces is vochtbeheersing: goed aangebrachte en waterdichte isolatie zorgt ervoor dat grondwater niet binnendringt, waardoor de fundering beschermd blijft tegen mogelijke vochtschade.

Fundering isolatie kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je fundering isolatie kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste fundering isolatie op voorraad. Wil je geen enkele actie of aanbieding missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook altijd van harte welkom in één van onze vestigingen.