text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Betonvloer isolatie

Als er onder de betonnen vloer een kruipruimte is of als het beton direct op de zandgrond is geplaatst zonder isolatie, kan de vloer koud aanvoelen. Bovendien kunnen kou en vocht uit de kruipruimte omhoog trekken. Het isoleren van een betonnen vloer biedt een oplossing voor dit probleem. Isolatie resulteert niet alleen in een warmere vloer, maar bespaart ook in de energiekosten. Lees meer

41 producten gevonden

Isolatiemogelijkheden voor een betonnen vloer

Er zijn drie mogelijkheden voor betonvloer-isolatie: nieuw te storten vloer isoleren, betonvloer isoleren via de kruipruimte of betonvloer isoleren zonder kruipruimte.

Nieuw te storten vloer isoleren

Ben je bezig met de (ver)bouw van je huis en ga je een betonnen vloer storten? Dan is het verstandig om gelijktijdig met het storten van beton ook de vloerisolatie in overweging te nemen. Wanneer je dit niet doet, zul je later bovenop de nieuwe betonnen vloer isolatie moeten aanbrengen, wat ten koste gaat van de beschikbare ruimte tussen de vloer en het plafond. Bovendien kan het isoleren na het storten meestal ingewikkelder zijn dan wanneer je de isolatie direct bij het gieten van de vloer toepast. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die geschikt zijn voor betonvloerisolatie, zoals geëxtrudeerd polystyreen (XPS), geëxpandeerd polystyreen (EPS), polyurethaanschuim (PUR) of houtvezelisolatie. Kies het materiaal dat het beste past bij je isolatiebehoeften en budget.

Betonvloer isoleren onderkant via de kruipruimte

Als er een kruipruimte aanwezig is, kun je de betonvloer aan de onderkant isoleren. Dit kan op verschillende manieren. Als er voldoende ruimte in de kruipruimte is, kunnen PIR-platen of purschuim aan het plafond van de kruipruimte worden aangebracht. Hiervoor dient de kruipruimte minimaal 35 cm hoog te zijn.

Als de kruipruimte lager is dan 35 cm, kun je kiezen voor bodemisolatie. Hierbij wordt isolatiemateriaal aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Je kunt hiervoor EPS-parels of EPS-platen gebruiken, deze zijn vergelijkbaar met piepschuim en eenvoudig aan te brengen zijn. Als je kiest voor parels, is het raadzaam om een erkend isolatiebedrijf in te schakelen. Zij kunnen dit snel en nauwkeurig over de bodem verspreiden, zodat je er zelf geen omkijken naar hebt.

Betonvloer isoleren bovenkant zonder kruipruimte

Indien er geen kruipruimte aanwezig is, kun je de betonvloer isoleren vanaf de bovenkant door isolatiemateriaal op de vloer te leggen. We adviseren hierbij om te kiezen voor een dunne isolatielaag om problemen met drempels en deuren in huis te voorkomen. PIR-platen of XPS-platen zijn hiervoor een geschikte keuze. Hierop kun je vervolgens een dunne plaat van bijvoorbeeld 9 mm underlayment of OSB plaatsen, gevolgd door de uiteindelijke vloerbedekking.

Betonvloer isolatie kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je betonvloer isolatie kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste producten op voorraad. Hierdoor leveren we je bestelling in de meeste gevallen binnen 1 tot 2 werkdagen op het gewenste adres of de gewenste bouwlocatie. Uiteraard kun je betonvloer isolatie ook bij ons ophalen. Dan helpen wij je met het inladen.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen. Wil je op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen? Bekijk dan onze actiepagina of meld je aan voor onze nieuwsbrief.