text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Plafond isolatie

Op zoek naar isolatiemateriaal voor je plafond voor een nieuwbouw of een renovatieproject? Ontdek ons assortiment van topkwaliteit plafond isolatiematerialen, perfect voor ieder type constructie. Lees meer

69 producten gevonden

Wat zijn de voordelen van je plafond isoleren?

Het isoleren van een plafond biedt tal van voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is de economische besparing. Door het isoleren van je plafond kun je aanzienlijk besparen op energiekosten. Naast het financiële voordeel zorgt het ook voor een verbeterd wooncomfort en vermindert het geluidsoverlast.

Welk isolatiemateriaal voor plafond isoleren?

Het kiezen van het juiste isolatiemateriaal voor plafonds is een beslissing die zorgvuldig moet worden overwogen. Verschillende factoren spelen hierbij een rol. Allereerst is de aard van je project bepalend: renovatie, nieuwbouw, of een specifiek geluidsdempend project? Daarnaast zijn de specifieke eisen qua geluidsisolatie en thermische isolatie van belang. Afhankelijk van je type plafond bepaal je het isolatiemateriaal.

Houten plafond (tussen balken) isoleren

Voor het isoleren van houten plafond met balklaag zijn glaswol en steenwol uiterst geschikt. Deze materialen zijn flexibel en kunnen gemakkelijk tussen de balken geklemd worden, waarna ze netjes afgewerkt kunnen worden met bijvoorbeeld gipsplaten. Hierdoor wordt geluidsisolatie plafond verzekerd en wordt het wooncomfort geoptimaliseerd.

Betonnen plafond isoleren

Het isoleren van een betonnen plafond vraagt om specifieke technieken en materialen. Betonnen plafonds zijn vaak solide en laten niet makkelijk warmte door, maar kunnen wel koudebruggen vormen. Om een betonnen plafond goed te isoleren, wordt vaak een combinatie van isolatiematerialen gebruikt, zoals isolatieplaten of -matten die direct tegen het beton worden aangebracht.

Verlaagd plafond isoleren

Bij betonnen plafonds kun je overwegen een verlaagd plafond te plaatsen met isolatieplaten. Deze platen bieden een extra isolatielaag aan het betonnen plafond en kunnen rechtstreeks op het plafond gemonteerd worden.

Zoldervloer kruipruimte isoleren

De zolder kan op diverse manieren geïsoleerd worden, van muren tot daken en de kruipruimte van de vloer. Het ideale isolatiemateriaal is afhankelijk van de specifieke constructie van je zoldervloer.

Plafond isolatie kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je plafond isolatie kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste plafond isolatie op voorraad. Wil je geen enkele actie of aanbieding missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook altijd van harte welkom in één van onze vestigingen.