text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Buitenmuurisolatie

Buitenmuurisolatie, ook wel gevelisolatie of buitengevelisolatie genoemd, wordt vaak aangebracht bij huizen zonder spouwmuur of in situaties waarin de buitengevel ernstig beschadigd is. De nieuwe geïsoleerde en waterdichte afwerking vormt dan een goede oplossing. Lees meer

6 producten gevonden

Buitenmuren isoleren: zo werkt het

Voor de isolatie van een buitenmuur worden vaak kunststof isolatieplaten gebruikt. Deze worden aan de gevel gelijmd met een watervaste en isolerende lijm. Daarna worden de platen bekleed met hout, een folie, of metalen raamwerk en vervolgens gevelpanelen. Het is ook mogelijk om de isolatieplaten af te werken met waterdichte kunststof of houten platen, die vervolgens worden afgewerkt met een weersbestendige pleisterwerk.

Voordelen buitenmuurisolatie

Het isoleren van een buitenmuur vanaf de buitenkant biedt diverse voordelen:

  • Besparing van energie
  • Geen verlies van binnenruimte
  • Bescherming van de gevel tegen weersinvloeden
  • Voorkomen van koudebruggen dankzij naadloze isolatie
  • Verfrissing van de uitstraling van de woning

Wanneer isoleer je een buitenmuur?

Het besluit om een buitenmuur te isoleren hangt af van verschillende factoren en kan variëren van situatie tot situatie. Je kunt de isolatie overwegen om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren. Als je merkt dat je hoge energierekeningen hebt en moeite hebt om een comfortabele binnentemperatuur te bereiken, kan isolatie van de buitenmuur de warmteverliezen verminderen en de behoefte aan verwarming en koeling verminderen. Een andere veelvoorkomende reden is wanneer je toch herstelwerkzaamheden aan de buitenmuur moet uitvoeren, is dit een geschikt moment om isolatie toe te voegen. Het kan ook nodig zijn als de buitenmuur beschadigd is of vochtproblemen heeft die moeten worden opgelost.

Buitenmuurisolatie kopen bij PontMeyer

Wil je jouw buitenmuur isoleren? Dan ben je bij het juiste adres! Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste producten op voorraad. Hierdoor leveren we je bestelling in de meeste gevallen binnen 1 tot 2 werkdagen op het gewenste adres of de gewenste bouwlocatie. Uiteraard kun je buitenmuurisolatie ook bij ons ophalen. Dan helpen wij je met het inladen.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen. Wil je op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen? Bekijk dan onze actiepagina of meld je aan voor onze nieuwsbrief.