text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Voorzetwand isolatie

Een voorzetwand is een extra wand die tegen de bestaande binnenmuur wordt geplaatst en dient als thermische- en geluidsisolatie. Een voorzetwand wordt vaak toegepast wanneer spouwmuurisolatie niet mogelijk is. Lees meer

65 producten gevonden

Hoe moet je een voorzetwand isoleren?

Een voorzetwand bestaat uit een raamwerk van houten staanders, rachels en isolatiemateriaal. Dit wordt meestal afgewerkt met gipsplaten. Je kunt desgewenst de gipsplaten stucen en aflakken of behangen.

Voor het maken van een voorzetwand zijn verschillende opties omtrent isolatiematerialen:

  • PIR isolatie: Een lichtgewicht isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. PIR is erg dun, wat zorgt voor een slanke wand.
  • Glaswol isolatie: Een zeer flexibel isolatiemateriaal. Je plaatst glaswol gemakkelijk tussen het houten frame, zonder extra stappen. Het is in vergelijking met andere isolatiematerialen erg goedkoop.
  • Steenwol isolatie: Is net als glaswol flexibel, maar wel iets dikker. Hierdoor wordt de voorzetwand minder slank. Wel heeft dit materiaal een hogere isolatiewaarde dan glaswol.

Bij het isoleren van de binnenkant van een muur moet je rekening houden met damp die van binnenuit de wand doordringt. Zorg daarom dat je altijd dampremmende folie over het isolatiemateriaal plaatst, tussen het isolatiemateriaal en de gipsplaten. Zo voorkom je dat het vocht in de wand kan trekken.

Voorzetwand isolatie kopen bij PontMeyer

Ben benieuwd naar de prijs van isolatie voor een voorzetwand bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in en zie jouw persoonlijke prijzen. Hierna kan je gemakkelijk en snel een bestelling plaatsen. Wij hebben de meeste producten op voorraad. Hierdoor leveren we je bestelling in de meeste gevallen binnen 1 tot 2 werkdagen op het gewenste adres of de gewenste bouwlocatie. Uiteraard kun je voorzetwand isolatie ook bij ons ophalen. Dan helpen wij je met het inladen.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen. Wil je op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen? Bekijk dan onze actiepagina of meld je aan voor onze nieuwsbrief.