text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Filter 131 resultaten

Plat dak isolatie

Dakisolatie bij platte daken onderscheidt zich aanzienlijk van isolatie bij hellende daken doordat platte daken geen dakpannen hebben om rekening mee te houden. Van binnenuit verschilt het nauwelijks, alleen de stand van het dak is anders. Lees meer

131 producten gevonden

Welk type isolatiemateriaal voor een plat dak?

Afhankelijk of je van binnenuit of vanaf de buitenkant gaat isoleren zijn verschillende materiaalsoorten aan te raden voor een goede isolatie.

Plat dak isolatie buitenkant

Bij het overwegen van isolatie voor een plat dak vanaf de buitenkant is het belangrijk om te bepalen of het dak vaak wordt belopen. Als dat het geval is, is het raadzaam om isolatie op de bestaande dakbedekking te plaatsen, waarbij stevige en drukvaste isolatie, zoals XPS platen, wordt gebruikt. Meestal wordt er een beschermende ballastlaag bovenop deze isolatie geplaatst, bestaande uit grind, hout of tegels.

Als er geen of weinig beloop op het dak is, is isolatie aan de buitenzijde van de dakconstructie een geschikte keuze. Hierbij worden de constructiematerialen in de isolatieschil opgenomen. Dit begint met de toepassing van een dampscherm of dampremmende folie op de dakconstructie, gevolgd door de montage van isolatieplaten zoals XPS, PIR of EPS. Bovenop de isolatie wordt een waterwerende laag aangebracht om de volledige dakconstructie tegen water te beschermen.

Platdak isolatie binnenkant

Bij het isoleren van een plat dak aan de binnenkant volg je dezelfde methode als bij het isoleren van een shuin dak. Dit betekent dat het isolatiemateriaal tussen de balken wordt aangebracht, tegen het dakbeschot. Voor een zo dun mogelijk effect gebruik je PIR platen. Dit materiaal is dunner dan steenwol of glaswol, maar wel duurder.

Nadat het isolatiemateriaal is geplaatst, kan het worden afgewerkt met rachels en gipsplaten. Vervolgens kun je het stucen en schilderen.

Plat dak isolatie kopen bij PontMeyer

Wil je plat dak isolatie kopen? Dan ben je bij PontMeyer aan het juiste adres. Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste producten op voorraad. Hierdoor leveren we je bestelling in de meeste gevallen binnen 1 tot 2 werkdagen op het gewenste adres of de gewenste bouwlocatie. Uiteraard kun je platdak isolatie ook bij ons ophalen. Dan helpen wij je met het inladen.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen. Wil je op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen? Bekijk dan onze actiepagina of meld je aan voor onze nieuwsbrief.