text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Filter 122 resultaten

Hellend dak isolatie

Heb je een hellend dak? Dan is het belangrijk je dak te isoleren. Isolatie hiervoor kan zowel van buitenaf als van binnenuit worden toegepast, wat zorgt voor thermische isolatie en lagere energiekosten. Dit houdt je huis langer warm. Lees meer

122 producten gevonden

Welk type isolatiemateriaal voor een schuin dak?

Voor het isoleren van je hellende dak is ons advies om daarvoor glaswol te gebruiken. Dit materiaal is veelvoorkomend bij isolatie van daken omdat het uitstekende thermische isolatie-eigenschappen heeft. Daarnaast biedt glaswol ook goede geluidsisolatie. Dit kan vooral belangrijk zijn als het schuine dak zich in een lawaaierige omgeving bevindt of als je geluidsoverlast van buitenaf wilt verminderen.Tot slot is glaswol niet-brandbaar en heeft een hoge weerstand tegen brand. Het draagt niet bij aan de verspreiding van vuur, wat de veiligheid van het gebouw verbetert.

Hoe isoleer je een hellend dak vanaf de buitenkant?

Als je overweegt om het hellend dak van buitenaf te isoleren, houd dan rekening met de kosten. Dit is namelijk duurder dan van binnenuit isoleren, omdat de volledige dakbedekking eerst verwijderd moet worden.

Bij het isoleren van een hellend dak van buiten wordt de isolatie op het dakbeschot geplaatst, vaak gevolgd door het aanbrengen van klimaatfolie om wind en water buiten te houden, terwijl damp van binnenuit wel naar buiten kan. Het nieuwe isolatiemateriaal wordt vervolgens afgewerkt met tengellatten en panlatten, waarna de dakpannen weer worden geplaatst.

Hoe isoleer je een hellend dak vanuit de binnenkant?

Het isoleren van een schuin dak aan de binnenkant is eenvoudiger, maar heeft als nadeel dat het de binnenruimte verkleint. Hierbij wordt isolatiemateriaal tussen de balken aangebracht, tegen het dakbeschot. Om de isolatie zo dun mogelijk te houden, kun je PIR isolatie gebruiken, dit materiaal is dunner, maar wel duurder dan glaswol.

Nadat het isolatiemateriaal is geplaatst, kan het worden afgewerkt met rachels en gipsplaten, waarna het kan worden gestuct, geschilderd of behangen.

Hellend dak isolatie kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je hellend dak isolatie kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste producten op voorraad. Hierdoor leveren we je bestelling in de meeste gevallen binnen 1 tot 2 werkdagen op het gewenste adres of de gewenste bouwlocatie. Uiteraard kun je hellend dak isolatie ook bij ons ophalen. Dan helpen wij je met het inladen.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen. Wil je op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen? Bekijk dan onze actiepagina of meld je aan voor onze nieuwsbrief.