text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Dakfolie binnenzijde

Dakfolie aan de binnenzijde is verkrijgbaar in twee belangrijke varianten: dampremmende en dampdichte dakfolie. Deze folies dienen als cruciale bescherming voor isolatiemateriaal, vooral tegen vocht, schimmel en rot. Lees meer

Soorten dakfolie voor binnenzijde

Voor binnenzijde dakisolatie maken we gebruik van twee soorten dakfolie: dampremmende en dampdichte dakfolie

Dampremmende dakfolie

In tegenstelling tot dampopen folie wordt dampremmende folie aan de warme zijde (binnenkant) van de constructie geplaatst, meestal onder het isolatiemateriaal bij daken en aan de binnenkant bij gevels. Het gebruik ervan is niet altijd ideaal omdat het vocht soms kan worden ingesloten, wat leidt tot vocht- en schimmelproblemen. Dampremmende folie is nodig om dauwpunten te voorkomen in extreem vochtige ruimtes zoals badkamers of sauna's. Het moet altijd aan de warme zijde (meestal binnenkant) van de isolatielaag worden aangebracht om effectief te zijn. Dit is cruciaal voor kamers met een hoge dampspanning om vochtproblemen te vermijden.

Dampdichte dakfolie

Bij het isoleren van extreem vochtige ruimten zoals douchecellen, badkamers of sauna's, is het essentieel om dampdichte afwerking aan de binnenzijde te gebruiken. Deze ruimtes worden meestal geclassificeerd als klimaatklasse 3 of hoger vanwege de aanzienlijke hoeveelheid vocht. De hoge dampspanning in deze ruimtes maakt het gebruik van dampdichte folie noodzakelijk om te voorkomen dat damp door de folie dringt. Het is van cruciaal belang om dampdichte folie altijd aan de warme zijde (meestal de binnenzijde) van de isolatielaag aan te brengen voor een effectieve isolatie.

Dakfolie voor binnenzijde kopen bij PontMeyer

Wil je dakfolie binnenzijde kopen? Dan ben je bij PontMeyer aan het juiste adres. Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste producten op voorraad. Hierdoor leveren we je bestelling in de meeste gevallen binnen 1 tot 2 werkdagen op het gewenste adres of de gewenste bouwlocatie. Uiteraard kun je platdak isolatie ook bij ons ophalen. Dan helpen wij je met het inladen.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen. Wil je op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen? Bekijk dan onze actiepagina of meld je aan voor onze nieuwsbrief.