text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Dakfolie

Dakfolie vormt een effectieve barrière tegen vocht van buitenaf en biedt daarmee bescherming aan het isolatiemateriaal tegen schimmel en rot. Er zijn verschillende soorten dakfolies, welke je moet kiezen? Lees meer

13 producten gevonden

Waarom gebruik je dakfolie?

Dakfolie is een essentieel onderdeel van je dakbedekkingssysteem en wordt om verschillende redenen gebruikt:

  • Dakfolie fungeert als een waterdichte barrière tussen de dakbedekking en de onderliggende dakconstructie. Het voorkomt dat water, sneeuw of ijs onder de dakbedekking kan binnendringen en zo lekkages in het dak voorkomt.
  • Dakfolie helpt ook bij het beheersen van condensatie onder het dak. Het voorkomt dat waterdamp vanuit de binnenkant van het gebouw in de dakconstructie condenseert, wat houtrot en andere schade kan veroorzaken.
  • Dakfolie biedt weerstand tegen windinfiltratie, wat voorkomt dat wind onder de dakbedekking kan waaien en de isolatie kan verstoren.
  • Het kan dienen als extra laag bescherming tegen stof en insecten, waardoor de dakconstructie langer meegaat.

Wanneer kies je voor dakfolie?

Wanneer je dakfolie moet gebruiken, hangt af van het type dakbedekking dat je gebruikt en het klimaat in jouw regio. Over het algemeen wordt dakfolie aanbevolen bij isolatie van hellende daken met dakpannen, leien of metalen dakbedekking. Hier zijn enkele situaties waarin het gebruik van dakfolie bijzonder belangrijk is:

  • In gebieden met veel regen of sneeuw
  • Als je dakbedekking hebt met open naden, zoals dakpannen
  • Houten dakconstructie
  • Bij warme dakconstructies, waarbij de isolatie bovenop het dakbeschot wordt geplaatst

Wat zijn de verschillende soorten dakfolies?

Er zijn verschillende soorten dakfolie beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken: dampdicht, dampremmend en dampopen folie. Hieronder kun je zien welke dakfolie het beste past bij jouw specifieke project.

Dampdichte folie

Deze folie is ideaal voor het blokkeren van gecondenseerd vocht aan de binnenkant van dak-, gevel- en wandconstructies, waardoor het zeer geschikt is voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er goede vochtregulatie in huis is wanneer je dampdichte folie gebruikt, omdat anders vochtige binnenlucht kan blijven hangen.

Dampremmende folie

Deze folie zorgt voor een optimaal binnenklimaat doordat het nog steeds 'ademt'. Het laat vocht langzaam naar buiten ontsnappen en sluit het niet binnen op. Dampremmende folie is bijzonder geschikt voor daken met dakpannen, zinken daken en EPDM dakbedekking.

Dampopen folie

Deze folie wordt aan de buitenkant van het dak of de gevel gebruikt en staat vocht toe om te verdampen dat via kieren naar binnen is gekomen. Tegelijkertijd voert het waterdamp van binnenuit naar buiten af, waardoor voorkomen wordt dat vocht zich ophoopt en niet kan ontsnappen. Er zijn waterwerende en waterdichte varianten beschikbaar, afhankelijk van de benodigde bescherming tegen regen en sneeuw.

Dakfolie kopen bij PontMeyer

Wil je dakfolie isolatie kopen? Dan ben je bij PontMeyer aan het juiste adres. Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste producten op voorraad. Hierdoor leveren we je bestelling in de meeste gevallen binnen 1 tot 2 werkdagen op het gewenste adres of de gewenste bouwlocatie. Uiteraard kun je platdak isolatie ook bij ons ophalen. Dan helpen wij je met het inladen.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen. Wil je op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen? Bekijk dan onze actiepagina of meld je aan voor onze nieuwsbrief.