text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

XPS bouwplaat

Ontdek ons assortiment van XPS isolatie bouwplaten, ideaal als ondergrond voor tegelwerk of pleisterlaag. Deze platen zijn sterk, waterafstotend en makkelijk in gebruik: uiterst geschikt voor vochtige ruimtes. Lees meer

7 producten gevonden

Wat is een XPS bouwplaat?

Een XPS bouwplaat is een fundamenteel element voor het isoleren van een vochtige ondergrond. Met een kern van duurzaam geëxtrudeerd polystyreen hardschuim bieden deze platen een sterke fundering voor tegelwerk of pleisterwerk. De waterafstotende eigenschappen maken de XPS bouwplaat een onmisbaar component in vochtgevoelige omgevingen zoals badkamers, kruipruimtes of sanitaire installaties.

Wanneer gebruik je een XPS bouwplaat?

XPS bouwplaten zijn je eerste keuze wanneer je een ondergrond nodig hebt die standhoudt tegen vocht, zonder in te leveren op stevigheid. Ze zijn ideaal voor het isoleren van muren en vloeren in ruimtes waar vocht een constante factor is. Daarom vind je ze vaak terug in sanitaire ruimtes, maar ze zijn ook uitstekend in te zetten voor het isoleren van andere plaatsen waar vochtbestendigheid essentieel is.

Zijn XPS bouwplaten geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten?

Ja, voor beide projecten zijn de bouwplaten geschikt. Voor nieuwbouwprojecten kunnen XPS bouwplaten worden gebruikt als thermische isolatie in verschillende delen van de constructie. Ze bieden uitstekende thermische prestaties en helpen de energie-efficiëntie van het gebouw te verbeteren, wat kan leiden tot lagere energiekosten op de lange termijn. Bij renovatieprojecten kun je XPS bouwplaten gebruiken om bestaande gebouwen te upgraden op het gebied van isolatie. Ze kunnen bijvoorbeeld worden toegepast op de buitenmuren om de thermische efficiëntie van een oudere structuur te verbeteren. Bovendien zijn XPS bouwplaten relatief dun en nemen ze weinig ruimte in, wat handig kan zijn bij renovaties waar ruimte beperkt is.

Welke diktes en afmetingen zijn beschikbaar voor XPS bouwplaten?

Op zoek naar XPS bouwplaten in specifieke diktes en afmetingen? Wij hebben precies wat je nodig hebt. In ons assortiment vind je XPS bouwplaten in een variëteit aan diktes: 4 mm, 6 mm, 10 mm, 20 mm en 30 mm. Qua afmetingen bieden we opties zoals 2600x600 mm in de door jou gewenste dikte, evenals 1200x600 mm in diverse diktes. En voor specifieke toepassingen, zoals wc-elementen, hebben we 1200x12000x20 mm platen. Met deze keuzes kun je elk project precies zo aanpakken als je voor ogen hebt.

XPS bouwplaat kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je een XPS bouwplaat kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste XPS bouwplaat op voorraad. Wil je geen enkele actie of aanbieding missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook altijd van harte welkom in één van onze vestigingen.