text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

XPS isolatie

XPS isolatie is ideaal voor het isoleren van vochtige ruimtes. Het materiaal is waterdicht en heeft een gladde cellenstructuur. Dit komt doordat de XPS platen worden gemaakt van polystyreen foam, een petrochemische kunststof. Kortom, XPS foam biedt een effectieve oplossing wanneer je gaat isoleren. Lees meer

21 producten gevonden

Wat is XPS isolatiemateriaal?

XPS is isolatiemateriaal met een hoge celdichtheid. Hierdoor is de druksterkte hoog en heeft het materiaal een hoge dampdiffusieweerstand. Dit zorgt ervoor dat XPS minder lucht en vocht doorlaat. De afkorting XPS staat voor geëxtrudeerd polystyreen. XPS isolatie staat bekend om zijn vermogen om warmte effectief te weerkaatsen en kou buiten te houden. Dit betekent dat het gebouwen kan beschermen tegen temperatuurschommelingen, wat resulteert in een comfortabeler binnenklimaat. Hiermee kun je een gebouw ontwerpen die voldoet aan de strengste energie-efficiëntienormen, wat op lange termijn kostenbesparingen oplevert.

Wat zijn de voordelen van XPS?

Naast zijn uitstekende functionaliteit om warmteverlies tegen te gaan zijn de XPS platen ook licht van gewicht, bestand tegen schimmel en makkelijk te verwerken. Daarnaast irriteert XPS de huid niet en zijn de platen volledig recyclebaar. De platen zijn beschikbaar in verschillende diktes. Zo vind je bij PontMeyer onder andere de volgende populaire diktes:

  • XPS 10 mm
  • XPS 20 mm
  • XPS 30 mm

Wanneer gebruik je XPS platen?

Door de hoge druksterkte zijn de platen zeer geschikt voor ondergronden met een hoge mechanische belasting, zoals de isolatie van een badkamervloer of zwembad. De platen zijn ook geschikt als muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. XPS wordt voornamelijk toegepast voor de isolatie van kruipruimtes en ondervloeren.

Stappen hoe je XPS platen monteert

Het monteren van XPS isolatie is een gestructureerd proces:

  1. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vlak is voordat je begint. Snijd de XPS-platen op maat indien nodig.
  2. Breng een geschikte lijm aan op het oppervlak waarop je de XPS-platen wilt bevestigen. Druk de platen stevig aan om een goede hechting te garanderen.
  3. Zorg ervoor dat alle naden en kieren tussen de platen goed zijn afgedicht met speciale XPS-lijm of tape om warmteverlies te voorkomen.
  4. Nadat de isolatie is gemonteerd, kun je het oppervlak afwerken volgens je specifieke behoeften, bijvoorbeeld met gipsplaten of afwerkingsmaterialen.

XPS isolatie online bestellen bij PontMeyer?

Benieuwd naar de prijs van het XPS isolatiemateriaal? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste XPS platen kopen. Wij hebben het meeste XPS isolatiemateriaal voor je op voorraad. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.