text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

XPS isolatie

19 producten gevonden

XPS isolatie is ideaal voor het isoleren van vochtige ruimtes. Het materiaal is waterdicht en heeft een gladde cellenstructuur. Dit komt doordat de XPS platen worden gemaakt van polystyreen foam, een petrochemische kunststof. Kortom, XPS foam biedt een effectieve oplossing wanneer je gaat isoleren.

Toch op zoek naar een ander soort isolatiemateriaal? Bekijk dan ons aanbod aan EPS, PIR en glaswol.

Wat is XPS isolatiemateriaal?

XPS is isolatiemateriaal met een hoge celdichtheid. Hierdoor is de druksterkte hoog en heeft het materiaal een hoge waterdampdiffusieweerstand. Dit zorgt ervoor dat XPS minder lucht en vocht doorlaat. De afkorting XPS staat voor geëxtrudeerd polystyreen.

Ook zijn de XPS platen licht van gewicht, bestand tegen schimmel en makkelijk te verwerken. Daarnaast irriteert XPS de huid niet en zijn de platen volledig recyclebaar. De platen zijn beschikbaar in verschillende diktes. Zo vind je bij PontMeyer onder andere de volgende populaire diktes:

  • XPS 10 mm
  • XPS 20 mm
  • XPS 30 mm

Toepassing XPS platen

Door de hoge druksterkte zijn de platen zeer geschikt voor ondergronden met een hoge mechanische belasting, zoals de isolatie van een badkamervloer of zwembad. De platen zijn ook geschikt als muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. XPS wordt voornamelijk toegepast voor de isolatie van kruipruimtes en ondervloeren.

XPS isolatie kopen

Benieuwd naar de prijs van het XPS isolatiemateriaal? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste XPS platen kopen. Wij hebben het meeste XPS isolatiemateriaal voor je op voorraad. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.