text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Vlas isolatie

Vlas isolatie is een 100% herbruikbaar en 100% afbreekbaar isolatieproduct. Het is akoestisch zeer sterk, klimaatregulerend en temperatuur dempend. Vlaswol wordt voornamelijk gebruikt voor het isoleren van vloeren, spouw, wanden en daken. 

Vlas isolatie is een natuurlijk en duurzaam isolatiemateriaal. Het bestaat uit korte vlasvezels die ontstaan uit het restafval van de linnenproductie. Vanwege de natuurlijke eigenschappen heeft vlas een uitstekende vocht- en temperatuurregulerende werking. Eerst verdampt de zon het vocht uit het isolatiemateriaal en daarna warmt het op. Hierdoor duurt het wel langer voordat de woning opwarmt, maar blijft het ook langer warm. Het product is winterwarm en zomerkoel. Daarnaast beschikt deze vorm van isolatie over uitstekende geluiddempende kwaliteiten en heeft het een enorm lange levensduur van gemiddeld 75 jaar.

Bij het gebruik van vlaswol dient er rekening gehouden te worden met de brandveiligheid. Vlas isolatie is namelijk brandbaarder dan de meeste isolatiesoorten. Ook liggen de prijzen van vlas gemiddeld hoger dan voor andere vormen van isolatie.

Vlaswol toepassen

Vlaswol wordt aangeboden in twee vormen: dekens en platen. De dekens zijn flexibel en de platen vormvast, waardoor de dekens eenvoudiger te plaatsen zijn. Vlaswol isolatie is zowel voor binnen als buiten geschikt. Het wordt gebruikt voor:

Vlas isolatie kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je vlas isolatie kopen bij PontMeyer? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan en log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Wij hebben de meeste vlas isolatie producten op voorraad.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.