text.skipToContent text.skipToNavigation

Steenwol

7 producten gevonden

Steenwol is een veel gebruikte vorm van isoleren. Het wordt toegepast bij gevels, vloeren, wanden en bij daken. Belangrijke kenmerken van steenwol zijn dat het zowel thermisch isoleert alsook dat het een goede geluiddempende werking heeft. Bovendien heeft het een brandwerende werking. Als u meer wilt weten over steenwol, lees dan verder.

Waar bestaat steenwol uit?

Het materiaal waar steenwol uit bestaat, is vulkanisch gesteente. De naam van dit vulkanisch gesteente is basalt. Het mooie is dat daarmee gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen om te isoleren. Naast dat het natuurlijk is, kan het ook gerecycled worden. Steenwol is daarmee een zeer milieuvriendelijke manier van isoleren. Daarbij heeft het uitstekende isolatiewaardes zowel op thermisch gebied als op akoestisch gebied.

Welke steenwol kies ik?

Bij ons is er steenwol te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Uiteraard is het ook verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikte is vooral bepalend voor de isolatiewaarde die u wilt bereiken. Uiteraard is de variant steenwol ook bepalend voor wat u gaat isoleren. Voor vloerisolatie gebruikt u andere steenwol dan bijvoorbeeld het isoleren van een spouwmuur of een plat dak. Isolatie is een belangrijk onderdeel van uw dakbedekking.

Eigenschappen van steenwol

Steenwol heeft een goede thermische isolatie. Weliswaar iets mindere waardes dan glaswol, maar deze verschillen zijn te verwaarlozen. Het belangrijkste kenmerk is dat het de temperatuur binnen een gebouw goed behoudt. Als het koud is houdt het de warmte vast en als het heet is houdt het de koelere lucht vast. Steenwol heeft een ademende structuur, daardoor kan waterdamp relatief eenvoudig een weg naar buiten vinden. Dit zorgt ervoor dat er een gezond klimaat ontstaat binnen uw woonomgeving. Naast deze aspecten heeft steenwol goede brandvertragende eigenschappen en daarmee een positief effect op de brandveiligheid. Bijkomend voordeel is dat steenwol zeer sterke geluidsisolerende eigenschappen heeft. Dit zorgt ervoor dat er een goede akoestiek ontstaat binnen het gebouw. Andere belangrijke eigenschap van steenwol is dat het de isolerende eigenschappen vasthoudt. Deze isolerende werking wordt dus niet minder gedurende de levensduur.

Steenwol kopen bij PontMeyer

Binnen PontMeyer hebben we verschillende mogelijkheden op het gebied van steenwol. Deze mogelijkheden vindt u op deze pagina. Als er bij ons voorraad aanwezig is kunnen we binnen 1 tot 2 werkdagen op uw bouwlocatie leveren. Mocht u het gewenste artikel niet kunnen vinden dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen samen met u kijken of we toch iets voor u kunnen betekenen. Uiteraard bent u ook van harte welkom op één van onze vestigingen. Op onze vestigingen pagina ziet u waar er een vestiging is en welke dus het dichtst bij u in de buurt is.