text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Productgroep
Merk
Toepassing
Toon meer Toon minder
Dikte (mm)
Toon meer Toon minder
Rd-waarde
Toon meer Toon minder
Brandklasse
Filter 234 resultaten

Steenwol

234 producten gevonden

Steenwol

Steenwol is een veel gebruikte vorm van isolatiemateriaal. Het wordt toegepast bij het isoleren van gevels, vloeren, wanden en daken. Belangrijke kenmerken van steenwol zijn de goede thermische isolatie, geluidsdempende werking en brandwerendheid.

Wat is steenwol?

Steenwol isolatie bestaat uit vulkanisch gesteente, genaamd basalt. Door gebruik te maken van dit vulkanische gesteente wordt er van natuurlijke, recyclebare materialen gebruik gemaakt om te isoleren. Steenwol is daarmee een zeer milieuvriendelijke manier van isoleren. Daarbij heeft het uitstekende isolatiewaardes zowel op thermisch gebied als op akoestisch gebied.

Eigenschappen van steenwol

Steenwol heeft een goede thermische isolatie, met als belangrijkste kenmerk dat het de temperatuur binnen een gebouw goed vasthoudt. Als het buiten koud is, houdt het de warmte binnen vast en als het buiten warm is houdt het juist de koelere lucht vast. Daarnaast heeft steenwol een ademende structuur, waardoor waterdamp relatief eenvoudig een weg naar buiten kan vinden. Dit zorgt ervoor dat er een gezond klimaat ontstaat binnen uw woonomgeving.

Naast de thermische voordelen, heeft steenwol brandvertragende eigenschappen. Ook heeft steenwol zeer sterke geluidsisolerende eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat er een goede akoestiek ontstaat binnen het gebouw.

Verschillende afmetingen steenwol

In ons assortiment vindt u steenwol in verschillende soorten, maten en diktes. De dikte is vooral bepalend voor de isolatiewaarde die u wilt bereiken. Uiteraard is de ruimte die u gaat isoleren bepalend voor de soort steenwol die geschikt is. Zo gebruikt u voor vloerisolatie andere steenwol dan bijvoorbeeld het isoleren van een spouwmuur of een plat dak.

Steenwol isolatie kopen bij PontMeyer

Binnen PontMeyer hebben we verschillende mogelijkheden op het gebied van steenwol. Als de isolatie op voorraad aanwezig is, kunnen we binnen 1 tot 2 werkdagen op uw bouwlocatie leveren. Mocht u het gewenste artikel niet kunnen vinden dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen samen met u kijken of we toch iets voor u kunnen betekenen. Uiteraard bent u ook van harte welkom op één van onze vestigingen. Op onze vestigingen pagina ziet u waar er een vestiging is en welke dus het dichtst bij u in de buurt is.