text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Brandklasse
Filter 119 resultaten

Isolatiewol

Isolatiewol is een verzamelnaam voor alle soorten isolerende wollen. Het heeft zowel thermische- als akoestische eigenschappen en is geschikt als muurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie.

119 producten gevonden

Soorten isolatiewol

In het assortiment van PontMeyer vind je twee soorten minerale wollen: glaswol en steenwol. Daarnaast hebben we ook vlaswol. Dat is een milieuvriendelijke optie.

Glaswol

Glaswol bestaat uit gerecyclede materialen, is 100% recyclebaar en is geschikt als bouwmateriaal. Het heeft hogere isolatiewaardes dan steenwol en is daarnaast ook flexibeler. Je kunt het gemakkelijk buigen en wegwerken. Het materiaal wordt veel gebruikt bij het isoleren van de muren, daken en vloeren. Daarnaast is het goedkoper dan steenwol.

Steenwol

Steenwol is een minerale kunstvezel die wordt gemaakt van basalt, een vulkanisch gesteente. Het is 100% recyclebaar en zeer brandveilig. Het materiaal heeft een betere isolatiewaarde voor geluid dan glaswol, maar is ook stugger in gebruik. Het wordt met name gebruikt bij het isoleren van daken, vloeren en spouwmuren. Daarnaast is het ook geschikt voor de isolatie van onder andere luchtkanalen en leidingen, omdat het onbrandbaar is. Steenwol heeft een langere levensduur dan glaswol, maar is daardoor ook iets duurder.

Vlaswol

Vlaswol is een natuurlijke vorm van isolatie. Het is milieuvriendelijk en heeft ongeveer gelijke eigenschappen als glas- en steenwol. Het heeft daarentegen wel minder goede isolatiewaardes dan minerale wollen, waardoor je een dikkere laag moet aanbrengen om dezelfde waardes te behalen. Ook is dit type isolatie prijziger. Verder is het geschikt voor het isoleren van daken, vloeren en muren.

Isolatiewol kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je isolatiewol kopen bij PontMeyer? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan isolatiewol. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan en log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.