text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Productgroep
Merk
Dikte (mm)
Rd-waarde
Brandklasse
Filter 5 resultaten

Houtvezelisolatie

5 producten gevonden

Houtvezelisolatie

Houtvezelisolatie is een natuurlijk isolatiemateriaal gemaakt van restanten van houtsnippers. Het is een vorm van cellulose isolatie, wollige vlokken gemaakt van gerecycled krantenpapier. Houtvezelisolatie is beschikbaar in losse vlokken en soms ook in de vorm van houtvezelplaten. Deze vorm van isolatie zorgt voor het vasthouden van warmte en voor vochtregulatie.

Als de zon op de houtvezelisolatie brandt, wordt eerst het natuurlijke vocht uit de isolatie verdampt. Vervolgens warmt het materiaal op. Hierdoor duurt het langer voordat uw woning opwarmt. In de zomer is dat natuurlijk een groot voordeel. Daarnaast heeft houtvezelisolatie ook nog een aantal andere voordelen, het is:

  • geluidsisolerend
  • vochtbestendig
  • winterwarm en zomerkoel
  • vochtregulerend
  • damp-open
  • brandwerend

Houtvezelvlokken

Houtvezelvlokken zijn uitermate geschikt voor het isoleren van holle ruimtes, zoals bij spouwmuur isolatie. De vlokken sluiten naadloos aan waardoor warmteverlies door kieren en spleten vermeden wordt. Ook is deze vorm van isolatie gemakkelijk toepasbaar op plekken waar u niet eenvoudig bij kunt of die afwijkende afmetingen of vormen hebben. Voor het isoleren met de vlokken is een gespecialiseerd bedrijf nodig, aangezien de vlokken onder hoge druk een ruimte in worden geblazen.

Toepassingsgebieden houtvezelisolatie

Houtvezelisolatie kan zowel binnen als buiten worden toegepast en in verschillende vormen. Houtvezelplaten en houtvezel vlokken kunnen onder andere gebruikt worden voor:

Milieuvriendelijk isoleren met houtvezelisolatie

Houtvezelisolatie is een circulair product. Een houtvezelplaat vergaat niet en kan telkens opnieuw gebruikt worden. Het wordt gemaakt van houtsnippers, een restafval product. De houtsnippers worden met stoom, van omliggende fabrieken, schoongemaakt. Door deze samenwerking is het productieproces energieneutraal. Voor het binden van de isolatieplaten wordt een bindmiddel gebruikt. Deze isolatieplaten zijn ondanks het bindmiddel biologisch afbreekbaar.

Houtvezelisolatie kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u houtvezelisolatie kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke houtvezelisolatie prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk en snel uw bestelling. Wij hebben de meeste houtvezelisolatie producten voor u op voorraad.

Heeft u vragen over ons assortiment of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen.