text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Houtvezelisolatie

Houtvezelisolatie is een duurzaam isolatiemateriaal dat gemaakt is van restanten houtsnippers. Houtvezels zijn volledig circulair materiaal. Het houdt warmte vast en reguleert vocht goed. Dit duurzame en brandveilige materiaal is CO2-negatief en milieuvriendelijk. HHoutvezelisolatie wordt zowel binnen als buiten toegepast en is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals houtvezelplaten en houtvezelvlokken.

18 producten gevonden

Eigenschappen houtvezelisolatie

Houtvezelisolatie is een vorm van cellulose-isolatie. Dit zijn wollige vlokken gemaakt van gerecycled krantenpapier. Het houdt de warmte vast en reguleert vocht. Als de zon op de houtvezelisolatie brandt, wordt eerst het natuurlijke vocht uit de isolatie verdampt. Vervolgens warmt het materiaal op. Hierdoor duurt het langer voordat de woning opwarmt. In de zomer is dat natuurlijk een groot voordeel. Verder is houtvezelisolatie:

  • Geluidsisolerend
  • Vochtbestendigx
  • Damp-open
  • Brandwerend

Houtvezelplaten van Pavatex

Over het algemeen ligt de Rd-waarde van de Pavatex houtvezelplaten iets lager dan dat van glaswol. De exacte waarde verschilt per product. Toch heeft een houtvezelplaat enkele eigenschappen die vergelijkbare isolatiematerialen niet hebben. Zo beschikt Pavatex over holle structuur van houtvezels, waardoor er geen dampscherm vereist is. Dat betekent dat de plaat aan de koude kant de mogelijkheid moet hebben om water te verdampen. Deze kant mag daarom geen dampdichte structuur bevatten, zoals bitumen, EPDM of een dampdichte verf.

Toepassingsgebieden houtvezelplaten

Houtvezelisolatie kan zowel binnen als buiten worden toegepast en in verschillende vormen. Houtvezelplaten en houtvezelvlokken worden onder andere gebruikt voor:

Duurzaam isoleren met houtvezelisolatie

Houtvezelisolatie is een circulair product. Een houtvezelplaat vergaat niet en kan telkens opnieuw gebruikt worden. De plaat wordt gemaakt van houtsnippers, een restafval product. De houtsnippers worden met stoom van omliggende fabrieken schoongemaakt. Door deze samenwerking is het productieproces energieneutraal. Voor het binden van de isolatieplaten wordt een bindmiddel gebruikt. Deze isolatieplaten zijn ondanks het bindmiddel biologisch afbreekbaar.

Houtvezelisolatie kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je houtvezelisolatie kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan en log in. Daarna kun je jouw persoonlijke houtvezelisolatie prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wij hebben de meeste houtvezelisolatie producten op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.