text.skipToContent text.skipToNavigation

DPC folie

0 producten gevonden

DPC folie is een veelzijdige en waterkerende folie dat geschikt is voor dakconstructies en gevelconstructies. DPC is een afkorting voor Damp Proof Course, vertaalt naar het Nederlands is het Water Dichte Doorlopende laag. DPC folie is gemaakt van Polyethyleen. Polyethyleen is een kunststof (plastic). Hierdoor is DPC folie rottingsvrij. Het wordt niet aangetast door zuren uit het grondwater en bouwmaterialen. DPC folie heeft een wafelstructuur aan de boven en onderzijden, zodat de hechting tussen gevel en kozijn verbeterd kan worden. Meer weten? Lees hier verder

Verwerken DPC folie

DPC folie is eenvoudig te verwerken. Zo is het bijvoorbeeld gemakkelijk en recht af te rollen. Daarnaast kan de rol niet vanuit de binnenkant inzakken, dit komt doordat de folie strak is gewikkeld op de kartonnen koker. DPC folie is niet giftig, heeft hoge scheur- en drukweerstand, zeer buigzaam en winddicht. De kleur van dit folie is zwart.

Toepassing DPC folie

DPC folie is geschikt voor vele denkbare afsluitingen zoals dakconstructies en gevelconstructies. Bij vocht dat doortrekt of opstijgt in muurconstructies kan DPC folie toegepast worden. Het is geschikt voor muurlateien, funderingen en kozijnaansluitingen op het metselwerk, nokvorst, binnenspouwbladen en trasramen. Het is breed inzetbaar. DPC folie beschermt constructies en isolatiemateriaal tegen weersinvloeden van buitenaf. Let wel op, dat DPC folie niet UV bestendig is. Dit betekent dat DPC folie niet in omstandigheden waarin het langdurig aan zonlicht blootgesteld kan worden. Een alternatief dat wel tegen UV licht kan, is EPDM folie.

Waarom DPC folie

Deze waterkerende en dampdoorlatende folie is een praktische oplossing tegen vocht in de constructie, zowel door vocht buiten als vochtige binnenlucht. Deze dampdichte folie is gemakkelijk aan te brengen voor snel resultaat. Goedkopere alternatieven zijn vaak enkel een dampwerende folie of dampremmende folie. Bent u opzoek naar dampopen folie? dan kan u beter gaan voor een materiaal zoals miofol. Ondanks de populariteit is deze bouwfolie ongeschikt als anti worteldoek vanwege de hoge mate van vochtdichtheid. Daarvoor kan u beter geperforeerde folie gebruiken. Afhankelijk van uw bewatering en dus de hoeveelheid vocht is een dampremmende laag het verschil tussen een mooi gazon en enkel paardebloemen.

Afmetingen DPC folie

Bij PontMeyer vindt u dpc folie gewafeld in de kleur zwart met de breedtes 150mm, 300mm en 450mm.U kunt deze bestellen via onze webshop of meteen ophalen bij een van onze vestigingen. Onze vestigingen zitten door het hele land en bieden een overdekte ruimte om uw spullen droog in te laden. Als u via onze webshop bestelt voor 13:00 uur heeft u uw materialen de volgende dag nog op locatie. Mocht u aanvullende vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn tussen 07.00 uur en 19.00 uur voor u beschikbaar.