text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

EPS bekisting

EPS bekisting is een veelzijdige oplossing voor bouwprojecten vanwege zijn isolerende eigenschappen en eenvoudige installatie. Het wordt aanbevolen voor complexe vormen, energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Het montageproces omvat voorbereiding, snijden, plaatsing, bevestiging, betonstorting en uitharding. Lees meer

18 producten gevonden

Wat is EPS bekisting?

EPS bekisting, ook wel bekend als geëxpandeerd polystyreen bekisting, is een innovatieve en veelzijdige oplossing in de bouwsector. Het wordt gebruikt voor het gieten van funderingen en betonconstructies. Maar wat maakt EPS bekisting zo speciaal?

Wanneer kies je voor EPS bekisting?

EPS bekisting is ideaal in verschillende situaties:

 • Isolatie en bekisting in één: EPS bekisting fungeert niet alleen als bekisting, maar ook als thermische isolatie. Dit is bijzonder handig bij het bouwen van kelders of funderingen waar isolatie belangrijk is.
 • Grote en complexe vormen: als je een constructie met complexe vormen moet maken, zoals ronde of gebogen muren, biedt EPS bekisting de flexibiliteit die je nodig hebt. Het kan gemakkelijk worden aangepast aan verschillende vormen en maten.
 • Gewichtsbesparing: EPS bekisting is licht van gewicht, wat het transport en de installatie vereenvoudigt. Dit is vooral gunstig bij grootschalige projecten.

Wat zijn de voordelen van EPS bekisting?

EPS bekisting heeft tal van voordelen:

 • Het EPS-materiaal heeft uitstekende thermische eigenschappen, waardoor het de energie-efficiëntie van gebouwen verbetert.
 • Het is eenvoudig te snijden en te installeren, waardoor de bouwtijd wordt verkort.
 • EPS is recyclebaar en heeft een lagere milieubelasting dan traditionele bekistingmaterialen.
 • Het oppervlak van EPS bekisting is glad, wat resulteert in minder betonverlies en een beter afgewerkt oppervlak.

Hoe monteer je EPS funderingsbekisting?

Het monteren van EPS funderingsbekisting is een stapsgewijs proces:

 1. Zorg ervoor dat de funderingsput schoon is en vrij van vuil en stof. Plaats een waterdicht membraan (is een dun vliesje wat waterdamp doorlaat en waterdruppels blokkeert) indien nodig.
 2. Snijd de EPS-bekisting op maat met behulp van een zaag of snijgereedschap. Zorg ervoor dat het perfect past in de funderingsput.
 3. Plaats de EPS-panelen in de funderingsput, met de isolatie naar de buitenkant gericht. Zorg ervoor dat ze stevig en waterpas staan.
 4. Bevestig de panelen aan elkaar met behulp van geschikte verbindingsstukken om lekken te voorkomen.
 5. Nadat de bekisting is gemonteerd, stort je het beton in de put volgens de specificaties van je bouwproject.
 6. Laat het beton uitharden volgens de aanbevolen tijd voordat je verdere bouwwerkzaamheden uitvoert.

EPS bekisting online bestellen bij PontMeyer?

EPS bekisting is een waardevolle aanvulling op de bouwindustrie vanwege zijn isolerende eigenschappen en eenvoudige installatie. Overweeg EPS bekisting voor je volgende project en profiteer van de vele voordelen die het te bieden heeft. Benieuwd naar de prijzen? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je inloggen, jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling.

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en kortingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.