text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Kiezelbak

Een kiezelbak, oftewel een plakstuk, plaats je op een plat dak. Hiermee verbind je het dak met de regenpijp. Het wordt vaak gebruikt bij platte daken waar een ballastlaag van grind is aangebracht. Er zijn twee soorten kiezelbakken: kiezelbakken met middenonderuitloop en kiezelbakken met zijuitloop. Een kiezelbak met middenonderuitloop zorgt ervoor dat het regenwater recht door het dakbeschot heen naar beneden wordt afgevoerd. Bij kiezelbakken met zijuitloop wordt het water horizontaal door een muur of wand afgevoerd.

Naast kiezelbakken vind je in ons assortiment ook bijpassende dakgoten en bijbehorende accessoires, zoals bladvangers.

Kiezelbakken van lood of aluminium

In het assortiment van PontMeyer vind je kiezelbakken gemaakt van lood en van aluminium. Een loden kiezelbak heeft als voordeel dat het verbogen kan worden tijdens het monteren. Daarnaast is het duurzaam en gaat het langer mee dan een aluminium kiezelbak. Het voordeel van aluminium kiezelbakken is dat deze onderhoudsarm en corrosiebestendig zijn.

Kiezelbakken kopen bij PontMeyer

De juiste kiezelbak gevonden voor jouw dak? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste kiezelbakken op voorraad.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.