text.skipToContent text.skipToNavigation

            

Bent u op zoek naar een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig dak? Bij PontMeyer koopt u golfplaten en nokstukken voor elke klus. Er is altijd wel een golfplaat die perfect op uw dak past. Lees hier meer over het assortiment.

14 producten gevonden

Eternit golfplaten

Eternit golfplaten zijn vezelcementplaten. Deze platen zijn geprofileerd met sinusvormige golven. Bij PontMeyer vindt u Eternit golfplaten op de website in de kleur donkergrijs en in diverse afmetingen. Een Eternit golfplaat is samengesteld uit portlandcement, kunststof vezels en minerale toeslagstoffen. De bovenlaag van de golflaat is voorzien van een coating van acrylaten. Dit is een beschermlaag, zodat het water van de golfplaat af glijdt. Ook de kopse kanten zijn voorzien van een laag coating.

Toepassing Eternit golfplaten

Eternit golfplaten zijn geschikt als dakbekleding en gevelbekleding voor de agrarische, industriële, utiliteits- en woningbouw. Bij PontMeyer zijn drie afmetingen direct leverbaar, namelijk 1530x1100mm, 2440x1100mm en 3050x1100mm. De kleur van de golfplaten is donkergrijs. Het is snel te verwerken met al het gereedschap dat geschikt is voor het bewerken van steenachtige materialen. De golfbreedte is 177mm. De golfhoogte is 51mm. De dikte van de plaat is 6,5mm.

Montage Eternit golfplaten

Voor de montage van Eternit golfplaten kunnen houtdraadbout met kombikap en houtdraadbout met sluitschelp gebruikt worden. Een houtdraadbout met kombikap heeft de maat 7x110mm en is verzinkt. Dit wordt door de plaat heen geboord en zo gemonteerd op het hout. Een houtdraadsluitschelp is een kombikap. Het is zwart van kleur en heeft een maat van 7mm.

Nokstukken voor eternit golfplaten

Voor de afwerking van Eternit Ecolor daken kan gekozen worden uit verschillende hulpstukken. Zo kan voor de afsluiting van de nok gebruik gemaakt worden van K-nokstuk. PontMeyer verkoopt een k-nokstuk voor boven en onder het scharnier. Voor het afsluiten van een nok, heeft u beide nodig.