text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Golfplaten

Een golfplaat is een vorm van dakbedekking die zijn naam te danken heeft aan de golvende structuur. Golfplaten zijn waterdicht en zijn een relatief goedkoop in vergelijking met ander dakbedekking. Daarnaast zijn de platen groot en eenvoudig te bewerken, waardoor een dak bedekken snel klaar is. Hierdoor worden golfplaten veelal gebruikt voor stallen, bouwloodsen en schuren.

39 producten gevonden

Kenmerken van golfplaten

  • Duurzaamheid: Golfplaten zijn gemaakt van materialen zoals metaal, PVC of polycarbonaat, die sterk en weerbestendig zijn. Ze kunnen jarenlang mee zonder veel onderhoud.
  • Lichtgewicht: Golfplaten zijn relatief licht van gewicht, wat het eenvoudig maakt om ze te vervoeren en te installeren. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor gebruik op lichtere constructies.
  • Waterbestendigheid: Golfplaten zijn waterdicht en beschermen tegen regen, sneeuw en andere weersinvloeden. Dit maakt ze geschikt voor toepassingen op daken en gevels.
  • Geluidsisolatie: De golvende structuur kan ook helpen bij het verminderen van geluidsoverlast door bijvoorbeeld regen of hagel.
  • Veelzijdigheid: Golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en materialen. Hierdoor kunnen ze worden gebruikt voor vele projecten: daken, gevels, schuttingen, carports en meer.

Soorten golfplaten

Golfplaten worden gemaakt van verschillende materialen, zoals vezelcement en PVC. Vezelcement golfplaten zijn een combinatie van cement, zand, cellulose, vezels en water. Het is geluidsisolerend, weerbestendig en biedt ook chemische en biologische weerstand. PVC-golfplaten zijn enkelwandig en goedkoop. Ook zijn deze platen bestand tegen ammoniak en daardoor geschikt voor de agrarische sector of in maneges.

Transparante golfplaten

Naast de standaard golfplaten heeft PontMeyer ook transparante golfplaten. Deze golfplaten zijn goedkoper dan Eternit golfplaten en UV-bestendig. Ze worden vaak gebruikt voor terrasoverkappingen, speelplaatsen en fietsenstallingen. Deze golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Golfplaten kopen bij PontMeyer

Wil je golfplaten kopen? Log in of maak in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Hierna kun je je persoonlijke prijzen inzien en direct jouw bestelling plaatsen. Wil je altijd op de hoogte zijn van onze acties en kortingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Kom je liever langs in een van onze vestigingen? Uiteraard ben je ook daar altijd welkom. Veel van onze vestigingen hebben een handige drive-in, waar je de golfplaten gemakkelijk kunt inladen in je bus. Heb je vragen over onze golfplaten of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.