text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Dakdoorvoer

15 producten gevonden

Dakdoorvoer

Dakdoorvoer is een doorvoer in het dak dat zorgt voor ventilatie en luchtafvoer. Voor optimale ventilatie binnen (vochtige) ruimtes is een dakdoorvoer essentieel, aangezien het de lucht in een ruimte naar buiten kan voeren. Uiteraard heeft ieder soort dak een specifieke dakdoorvoer nodig daarom vind je in het assortiment van PontMeyer verschillende soorten terug zoals dakdoorvoer voor een plat dak en voor een schuin dak.

Waar wordt een dakdoorvoer voor gebruikt?

Een dakdoorvoer zorgt voor de ventilatie in een ruimte. Het is een buis die door het dak gaat, zodat de (vochtige) lucht, van bijvoorbeeld de badkamer, wordt afgevoerd naar buiten. Een dakdoorvoer voor de badkamer zorgt voor minder condens en houdt schimmelvorming tegen.

Er zijn twee manieren van ventileren te onderscheiden, namelijk de natuurlijke en de mechanische ventilatie. Bij de natuurlijke ventilatie ontstaat er een natuurlijke tocht, ook wel trek genoemd, die ervoor zorgt dat lucht van binnen naar buiten kan. De speciale vorm van het dakdoorvoer zorgt voor deze trek, waardoor de betreffende ruimte goed geventileerd wordt. Bij mechanische ventilatie is een dakdoorvoer aangesloten op een ventilatiesysteem. Dit zorgt ervoor dat de lucht zich mechanisch van binnen naar buiten verplaatst.

Dakdoorvoer voor plat dak en schuin dak

In het assortiment van PontMeyer vind je dakdoorvoeren voor zowel een plat dak als een schuin dak, zowel met en zonder ventilatie. Voor een plat dak kun je een dakdoorvoer bevestigen met een Ubbink aluminium plakplaat. Voor een schuin dak hebben we speciale dakdoorvoerpannen en de flexibele Ubiflexpan. Hierop zijn verschillende dakdoorvoeren te monteren.

Ubbink dakdoorvoer

Eén van onze belangrijke toeleveranciers is Ubbink. Zij hebben een zeer breed assortiment aan dakdoorvoeren. Mocht je dus de gewenste Ubbink dakdoorvoer niet kunnen vinden, dan raden wij zeker aan om even contact op te nemen met onze klantenservice. Dan kunnen we altijd samen kijken naar een gepaste oplossing.

Dakdoorvoer kopen bij PontMeyer

Bij PontMeyer hebben we verschillende mogelijkheden met betrekking tot dakdoorvoer. Het juiste product gevonden? Maak dan in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Hierna heb je de mogelijkheid om al onze prijzen in te zien. Vervolgens plaats je gemakkelijk online jouw bestelling. Uiteraard kan je ook een bezoekje brengen aan de dichtstbijzijnde PontMeyer vestiging. Deze zijn verspreid over het hele land en beschikken ook over een ruim assortiment. Daar zijn ook onze experts aanwezig die je kunnen voorzien van een professioneel advies.