text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Bakstenen

Ga je een buitenmuur metselen? Bestel je bakstenen online voor je nieuwe klus! Bakstenen worden ook gebruikt voor het construeren van binnenmuren en scheidingswanden om ruimtes te creëren en te structureren. Daarnaast worden bakstenen vaak ingezet voor de bouw van funderingen en sokkels, waardoor een stevige basis voor het gebouw ontstaat. Lees meer

11 producten gevonden

Wat is een baksteen?

De baksteen is een kunstmatige steen die ontstaat door het bakken van klei. Naast baksteen wordt ook wel de term gevelsteen of metselsteen gehanteerd. Bakstenen komen voor in verschillende kleuren. Dit heeft te maken met de substantie van de klei. Wanneer de klei een hoog ijzergehalte bevat ontstaat er een rode baksteen. Wanneer de klei een hoog kalkgehalte bevat ontstaat er een gele baksteen. Bij PontMeyer zijn de stenen verkrijgbaar in de kleuren: rood brons, oud rose, naturel geel, mastiek bruin en bruin.

Wat zijn de eigenschappen en specificaties van de bakstenen?

De bakstenen zijn bij PontMeyer per stuk te bestellen en zullen geleverd worden op een pallet. Alle bakstenen zijn van waalformaat wat betekent dat de steen een afmeting kent van 210x100x50 millimeter. Aangezien alle stenen op dezelfde manier geleverd worden en van hetzelfde formaat zijn hoef je alleen de kleur van de steen te kiezen. Elke lading bakstenen heeft net een andere kleur. Wanneer er bakstenen vervangen worden in een muur die al staat zal de kleur dus nooit exact overeenkomen. Het is daarom aan te raden om goed na te denken over de kleur van de muur en deze in één keer op te zetten. Door zelf na te gaan welk effect je wilt creëren met de bakstenen kan de juiste keuze gemaakt worden. Zo kan een gele baksteen een licht effect geven en zorgt een rode baksteen juist voor een warme uitstraling.

Bakstenen onderhouden

Bakstenen kunnen na verloop van tijd vuil worden en aanslag verzamelen. Het is aan te raden om de bakstenen regelmatig te reinigen met een zachte borstel en water om oppervlakkig vuil te verwijderen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bakstenen kunnen beschadigen.

Het is belangrijk om bakstenen te beschermen tegen vocht en waterindringing. Zorg ervoor dat de voegen in goede staat zijn en eventuele beschadigde voegen tijdig worden hersteld. Het aanbrengen van een waterafstotende sealer kan helpen om de bakstenen te beschermen tegen vocht.

Indien nodig kan een renovatie van de bakstenen constructie vereist zijn. Het vervangen van beschadigde bakstenen en het herstellen van voegen kan de algehele uitstraling en stevigheid van de constructie verbeteren.

Bakstenen kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van onze bakstenen? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste bakstenen bestellen. Wij hebben de meeste bakstenen voor je op voorraad. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.