text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Baksteen

De baksteen is een kunstmatige steen die ontstaat door het bakken van klei. Naast baksteen wordt ook wel de term gevelsteen of metselsteen gehanteerd. Bakstenen komen voor in verschillende kleuren. Dit heeft te maken met de substantie van de klei. Wanneer de klei een hoog ijzergehalte bevat ontstaat er een rode baksteen. Wanneer de klei een hoog kalkgehalte bevat ontstaat er een gele baksteen. Bij PontMeyer zijn de stenen verkrijgbaar in de kleuren: rood brons, oud rose, naturel geel, mastiek bruin en bruin. Meer weten? Lees hier verder

Op welke factoren let je bij het aanschaffen van bakstenen?

De bakstenen zijn bij PontMeyer per stuk te bestellen en zullen geleverd worden op een pallet. Alle bakstenen zijn van waalformaat wat betekent dat de steen een afmeting kent van 210x100x50 millimeter. Aangezien alle stenen op dezelfde manier geleverd worden en van hetzelfde formaat zijn hoeft u zich alleen zorgen te maken om de kleur van de steen. Hoogstwaarschijnlijk wilt u een egaal effect creëren. Dit is mogelijk, maar vraagt wel de nodige moeite. Elke lading bakstenen heeft net een andere kleur. Wanneer er bakstenen vervangen worden in een muur die al staat zal de kleur dus nooit exact overeenkomen. Het is daarom aan te raden om goed na te denken over de kleur van de muur en deze in één keer op te zetten. Door zelf na te gaan welk effect u wilt creëren met de bakstenen kan de juiste keuze gemaakt worden. Zo kan een gele baksteen een licht effect geven en zorgt een rode baksteen juist voor een warme uitstraling.

Bakstenen kopen bij PontMeyer

Bestel gemakkelijk en snel bakstenen bij Pontmeyer. Wanneer u een account aanmaakt zal het bestelproces nog sneller en soepeler verlopen. Bij een bestelling boven de €450,- maakt u ook nog eens gebruik van onze gratis bezorgservice. Een kleine tip is om voor 13:00 te bestellen. Dan heeft u namelijk de bestelde producten morgen al in huis wanneer deze op voorraad zijn. Toch liever een kijkje komen nemen naar onze mooie artikelen? Geen probleem u bent welkom bij al onze vestigingen. Gebruik onze storefinder om te kijken welk filiaal het makkelijkste te bereiken is voor u. Bovendien zijn deze filialen voorzien van een drive-in afhaalpunt. Zo kunt u in alle rust de gewenste producten bekijken en droog inladen. Heeft u nog vragen over onze mooie bakstenen of een van onze andere producten? Dan helpt onze klantenservice u graag verder. Zij zijn telefonisch bereikbaar op +31(0)75-6536262 ook kunt u altijd een mail sturen naar info@pontmeyer.nl.