text.skipToContent text.skipToNavigation
4 producten gevonden

Zwaluwstaart platen

Zwaluwstaart platen zorgen met mortel voor een ongekend sterke vloer met zeer beperkte hoogte en een relatief laag eigen gewicht. Zwaluwstaartplaten zijn gemakkelijk te monteren op de vuren balklaag. De platen zijn voorzien van een zwaluwstraatprofiel, dit zorgt ervoor dat de platen beschikken over een hoge stijfheid, brandwerendheid en een geluidsisolerende werking. De zwaluwstaartplaten vormen zowel de bekisting als de wapening van de aan te brengen betonvloer. De platen zijn verkrijgbaar in de afmeting 1330, 1600, 1900 en 2200x 630mm.

Montage

De zwaluwstaartplaten zijn gemakkelijk op maat te maken met een haakse slijper. De zwaluwstaart platen zijn erg scherp, zorg voor voldoende bescherming zoals een veiligheidsbril, werkhandschoenen en een veiligheidshelm.

Leg de platen om en om met de sticker naar boven en onderen op de balklaag. De overlap tussen de zwaluwstaartplaten is circa 50-100mm. Door voor montage op de balken een duofor geluidisolatiestrook te plaatsen verhoogt u de geluidsisolerende werking van de plaat. Na montage kunt u de betonmortel verwerken over de plaat. Beamix lichtgewicht betonmortel is geschikt voor het verwerken over de zwaluwstaartplaten.