text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Zwaluwstaartplaten

Bent u op zoek naar zwaluwstaartplaten? Dan bent u bij PontMeyer aan het juiste adres. In ons assortiment hebben wij zwaluwstaartplaten van verschillende afmetingen, afhankelijk van uw behoeften. Meer weten? Lees dan verder

Wat zijn zwaluwstaartplaten?

Zwaluwstaartplaten zijn platen die bedoeld zijn om op de vloer aan te leggen en zijn bedoeld voor vloerconstructies in nieuwbouw of renovaties.

De eigenschappen van zwaluwstaartplaten

Zwaluwstaartplaten zorgen met mortel voor een ongekend sterke vloer met zeer beperkte hoogte en een relatief laag eigen gewicht. Zwaluwstaartplaten zijn gemakkelijk te monteren op de vuren balklaag. De platen zijn voorzien van een zwaluwstaartprofiel, dit zorgt ervoor dat de platen beschikken over een aantal goede eigenschappen:

  • hoge stijfheid
  • brandwerendheid
  • geluidsisolerende werking

De zwaluwstaartplaten vormen zowel de bekisting als de wapening van de aan te brengen betonvloer. De zwaluwstaartplaten zijn bij PontMeyer verkrijgbaar in de volgende afmetingen:

  • 1330x630mm
  • 1600x630mm
  • 1900x630mm
  • 2200x630mm

Montage

De zwaluwstaartplaten zijn gemakkelijk op maat te maken met een haakse slijper. De zwaluwstaart platen zijn erg scherp, zorg voor voldoende bescherming zoals een veiligheidsbril, werkhandschoenen en een veiligheidshelm. Leg de platen om en om met de sticker naar boven en onderen op de balklaag. De overlap tussen de zwaluwstaartplaten is circa 50-100mm. Door op de balken een duofor geluidsisolatie strook te plaatsen voor de montage verhoogt u de geluidsisolerende werking van de plaat. Na de montage kunt u de betonmortel verwerken over de plaat. Beamix lichtgewicht betonmortel is geschikt voor het verwerken over de zwaluwstaartplaten.

Zwaluwstaartplaten kopen bij Pontmeyer

Bent u geïnteresseerd in het kopen van zwaluwstaartplaten? Dat kan nu snel en eenvoudig via onze webshop! Wanneer u de bestelling vandaag nog voor 13u plaatst, heeft u het morgen al in huis! Wilt u de zwaluwstaartplaten liever eerst in het echt bekijken? Dat kan in één van de vestigingen! Heeft u nog vragen over de zwaluwstaartplaten of een van onze andere producten? Bel dan gerust naar onze klantenservice.