text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Betongaas

Betongaas wordt gebruikt om beton te wapenen. Dit zorgt ervoor dat scheuren worden voorkomen en dat het beton beter zijn stijfheid behoudt. De vorm van betongaas doet denken aan een net, vandaar dat het ook wel een wapeningsnet wordt genoemd. Betongaas is in veel gevallen lichtgewicht, wat het gebruiksvriendelijk maakt.

Is betongaas niet wat je zoekt? Bekijk dan ons aanbod aan zwaluwstaartplaten en murfor.

Betongaas toepassingen

Betongaasmatten worden op verschillende manieren toegepast. Hieronder behandelen we de voornaamste toepassingen.

Dekvloeren bewapenen

Betongaas zie je voornamelijk terug in de bewapening van vloeren binnens- en buitenshuis. Om de kwaliteit en levensduur van een dekvloer te verhogen, wordt er een wapeningsnet onder de dekvloer geplaatst voordat deze wordt gelegd. Dit zorgt voor een mooi egale oppervlakte. De wapeningsnetten worden met name toegepast wanneer de vloer is voorzien van vloerverwarming of wanneer er een grote druk op de vloer komt te staan door werkzaamheden.

Betongaas schutting

Betongaas wordt ook gebruikt als schutting of tuinafscheiding. Hiervoor zijn wel schuttingpalen nodig. Planten groeien eenvoudig omhoog in een betongaas schutting. Op deze manier creëer je een mooie, natuurlijke tuinafscheiding. Elke tuin heeft een oplossing op maat nodig. Zit de juiste afmeting betongaas er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Soorten betongaas

Er zijn twee soorten betongaas: standaard en gegalvaniseerd. Standaard betongaas is gemaakt van gecorrodeerd staaldraad. Gegalvaniseerd betongaas is daarentegen verzinkt en hierdoor beter bestand tegen corrosie. Daarnaast is het bestendig tegen kou, regen en alle andere weersomstandigheden die gepaard gaan met het Nederlandse klimaat.

Twijfel je over welke soort betongaas je nodig hebt of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.

Betongaas kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijs van het betongaas? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de juiste soort betongaas aanschaffen. Wij hebben het meeste betongaas voor je op voorraad. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.