text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Kalkzandsteen

Kalkzandsteen klinker en kalkzandsteen lijmblokken bestaan uit de natuurlijke stoffen zand, ongeblust kalk en water. Kalkzandsteen wordt gevormd door ongebluste kalk en zand te mengen, in een steenvorm te persen en onder stoomdruk te verharden. Kalkzandsteen is leverbaar als metselsteen in klinkerformaat of als lijmblok. Lijmblokken zijn geschikt voor binnenwanden in dragende en niet dragende wandconstructies. Hierdoor is het gebruik van kalkzandsteen klinkers en/of kalkzandsteen lijmblokken erg milieuvriendelijk en geschikt voor gebruik in zgn. Dubo-woningen. Lees hier verder

Toepassingen

Kalkzandsteen klinkers en kalkzandsteen lijmblokken worden gebruikt in renovatieprojecten, (schoon)metselwerk, verbouwingen en uitbreidingen. Kalkzandstenen (kalkzandsteen klinker en kalkzandsteen lijmblokken) zijn binnenmuurstenen voor buitentoepassing adviseren wij het gebruik van gevelstenen. Kalkzandstenen lijmblokken en klinkers zijn in staat vocht op te nemen en gecontroleerd weer af te staan. Winterse omstandigheden zijn in principe geen probleem bij het werken met kalkzandsteen klinkers en/of lijmblokken. Pas wel op met strooizout, dat kan kalkzandsteen aantasten. Kalkzandstenen (dus niet de lijmblokken) zijn vooral geschikt voor invulwerk bij renovatie, voor het ophogen van de fundering tot aan onderkant begane grondvloer en bij kleine uitbreidingen of verbouwingen. Voor de constructie van dragende wanden of dragende binnenspouwbladen is niet elke vorm van kalksteen geschikt. Let hierop bij uw aankoop. In schoonmetselwerk wordt het product veel gebruikt in garages, bergingen en bedrijfsgebouwen. Om een optimaal resultaat te krijgen dienen dergelijke wanden bij voorkeur met een lichte mortel gevoegd te worden.

Voordelen

Voordelen van kalkzandsteen lijmblokken: goedkopere wand per vierkante meter, sterkere wand, grote hecht- en buigtreksterkte, groot dragend vermogen, kortere bouwtijd, schonere bouw, eenvoudige verwerking, moderne en arbeidsvriendelijke bouwmethode, geen steenbelaste steiger bij mechanische verwerking, langer doorwerken bij regen of vorst, lagere logistieke kosten, besparing op de kosten van afwerking, gering mortelverbruik door dunne voegen, geen voegwerk, tegelwerk direct op de wand.

Maten

We leveren kalkzandsteenblokken voor gebruik als klinker in drie verschillende maten. We voeren waalformaat stenen, amstelformaat stenen en maasformaat stenen. Van deze zijn de waalformaat stenen het kleinst en de maasformaat stenen het grootste. De respectievelijk afmetingen van de verschillende formaten zijn als volgt; 55x102x214mm voor waalformaat, 102x214x72mm voor amstelformaat en 82x102x214mm. Daarnaast voeren we metselblokken met de afmetingen 100x240x327mm. Tenslotte voeren we kalkzandsteen lijmblokken met de afmetingen 100x198x437mm.

Kalkzandsteenblokken kopen bij PontMeyer

Bij PontMeyer hebben we al uw bouwmateriaal tegen scherpe prijzen. U kan langskomen bij een van onze vestigingen om de producten te bekijken en eventueel advies in te winnen. Bij onze drive-in kan u overdekt de materialen inladen. U kunt ook bestellen. Als u voor één uur bestelt heeft u de materialen de volgende dag al op locatie wanneer we de artikelen op voorraad hebben. Bovendien rekenen we geen bezorgkosten bij bestellingen boven €450.