text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Kalkzandsteen

Kalkzandstenen blokken zijn een veelgebruikt bouwmateriaal in de constructie van wanden, funderingen en gevels. Ze zijn gemaakt van kalk, zand en water en worden onder hoge druk samengeperst tot blokken van verschillende afmetingen. Kalkzandsteen is leverbaar als metselsteen in klinkerformaat of als lijmblok.

7 producten gevonden

Eigenschappen van kalkzandsteen

Kalkzandsteen wordt gevormd door ongebluste kalk en zand te mengen, te persen en onder stoomdruk te verharden. Zo hebben ze een hoge druksterkte en is kalkzandsteen duurzaam, waardoor ze bestand zijn tegen de elementen en lang meegaan. Daarnaast zijn ze brandveilig en hebben ze goede thermische eigenschappen, wat betekent dat kalkzandsteen warmte goed vasthoudt, energie-efficiënt is en een comfortabel binnenklimaat creëert.

Een ander kenmerk van kalkzandstenen blokken is dat ze geluiddempend zijn, wat ideaal is voor het bouwen van scheidingswanden in woningen en gebouwen. De blokken zijn ook relatief licht van gewicht en gemakkelijk te verwerken, waardoor ze snel en efficiënt kunnen worden geplaatst. Dit bespaart tijd en geld tijdens het bouwproces.

Bovendien zijn kalkzandstenen blokken een milieuvriendelijk bouwmateriaal, omdat ze worden gemaakt van natuurlijke en lokale grondstoffen en weinig energie nodig hebben tijdens het productieproces. Ze zijn recyclebaar, kunnen opnieuw worden gebruikt na afbraak en zijn bestand tegen de elementen. Hierdoor gaan ze lang mee, wat betekent dat ze een goede investering zijn voor de lange termijn.

Toepassingen kalkzandstenen

Kalkzandstenen blokken worden veelvuldig gebruikt in de bouw vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid. Het wordt gebruikt voor:

  • Wanden. Kalkzandstenen blokken worden vaak gebruikt voor het bouwen van binnenmuren en scheidingswanden. De hoge druksterkte en goede geluidsisolatie-eigenschappen maken ze een ideale keuze voor dit doel.
  • Funderingen. Kalkzandstenen blokken worden ook vaak gebruikt voor funderingen. Hun hoge druksterkte en duurzaamheid zorgen ervoor dat ze bestand zijn tegen de constante druk en belasting die op funderingen wordt uitgeoefend.
  • Gevels. Kalkzandstenen blokken worden ook gebruikt voor de bouw van buitenmuren en gevels. Hun duurzaamheid en weerbestendige eigenschappen zorgen ervoor dat ze goed bestand zijn tegen de elementen en dat gevels en buitenmuren lang meegaan.

Kalkzandstenen behandelen en plaatsen

Werken met kalkzandstenen blokken vereist enige kennis en expertise. Het is belangrijk om de juiste procedures te volgen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat sterk en duurzaam is. Hier zijn enkele tips en adviezen voor het werken met kalkzandstenen blokken:

  • Draag beschermende kleding. Bij het hanteren van kalkzandstenen blokken is het belangrijk om beschermende kleding te dragen, zoals handschoenen en een stofmasker. Het stof dat vrijkomt bij het zagen of bewerken van de blokken kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.
  • Gebruik het juiste gereedschap. Om kalkzandstenen blokken te bewerken is het belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken, zoals een speciale kalkzandsteenzaag. Dit type zaag heeft een speciaal blad dat geschikt is voor het zagen van dit materiaal.
  • Behandel de blokken voor. Om ervoor te zorgen dat kalkzandstenen blokken goed hechten en om scheurvorming te voorkomen, moeten ze vooraf worden behandeld met een waterdichtmakend middel. Dit zorgt ervoor dat vocht niet in de blokken kan trekken en voorkomt schade door vorst.
  • Plaats de blokken op de juiste manier. Bij het plaatsen van kalkzandstenen blokken is het belangrijk om ze op de juiste manier te plaatsen, zodat ze goed hechten en een sterke constructie vormen. De blokken moeten op een vlakke ondergrond worden geplaatst en op de juiste manier worden uitgelijnd. Het gebruik van een waterpas en een rechte lat kan hierbij helpen.
  • Gebruik de juiste mortel. Om kalkzandstenen blokken op de juiste manier te plaatsen is het belangrijk om de juiste mortel te gebruiken, zoals Beamix metselmortel 320.

Door deze tips te volgen zorg je ervoor dat kalkzandstenen blokken op de juiste manier behandelt en geplaatst worden.

Kalkzandsteenblokken kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je kalkzandsteen blokken kopen bij PontMeyer? Bekijk dan ons ruime assortiment aan kalkzandsteen. Maak vervolgens in twee stappen eenvoudig een account bij ons aan en log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Wij hebben de meeste kalkzandsteen lijmblokken producten op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van kalkzandsteen aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of bekijk onze acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.