text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Gipsblokken

Een gipsblok, ook wel bekend als giboblok, is een bouwmateriaal dat bestaat uit stucgips. Het is perfect voor het creëren van een scheidingswand of voorzetwand in een woning of kantoorruimte. Het gewicht van de gipsblokken maakt het materiaal gebruiksvriendelijk.

Gebruik gipsblokken

Wil je gipsblokken gebruiken voor een muur of scheidingswand? Let dan goed op het volgende:

  • Zorg voor een vlakke ondergrond.
  • Maak de lijm aan.
  • Span een touw om de tegels op gelijke hoogte te krijgen.
  • Plaats de eerste laag blokken.
  • Plaats de tweede laag in halfsteensverband, dit kan door een betonzaag te gebruiken.
  • Zorg voor stevigheid door elke derde laag vast te maken aan de muur met behulp van gipspluggen en veerankers.
  • Sluit de muur tot aan het plafond en werk de kier af met lijm of purschuim.
  • Haal overtollige lijm weg.

Vervolgens kun je de muur behangen, stucen of aflakken.

Gipsblokken afmetingen

De afmetingen van gipsblokken variëren per fabrikant. Wel bestaan er algemene richtlijnen waaraan het product moet voldoen. Zo hebben de meeste gipsblokken een lengte van ongeveer 650 tot 670 millimeter en een hoogte van 500 millimeter. Zo heb je drie gipsblokken nodig om een oppervlakte van 1 m2 op te vullen. Verder is het product verkrijgbaar in verschillende samenstellingen. Wanneer je naar het gewenste product navigeert, vind je bij de productbeschrijving de samenstelling terug. De verschillende samenstellingen hebben invloed op de geluidsisolatie van de blokken.

De eigenschappen van gipsblokken

Gipsblokken zijn unieke producten met veel voordelen. Zo zijn de blokken brandwerend en licht in gewicht. Dit gewicht kan per product een kleine variatie bevatten. In het stucgips van de blokken bevindt zich kristalwater. Wanneer er brand ontstaat, verdampt dit water. Dit werkt als een brandvertrager. Bij een dikte van 100 millimeter wordt de brand voor maar liefst 3 uur tegengehouden. Verder zijn de blokken geluidsisolerend, omdat ze via elastische verbindingen met het dak en de vloer worden verbonden. Dit gaat de akoestiek in een kamer tegen. Tot slot zijn gipsblokken een duurzaam bouwmateriaal. Het gips wordt namelijk uit de natuur gehaald en de natuur is rijkelijk voorzien van deze stof.

Gipsblokken kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je gipsblokken kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan of log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste producten op voorraad. Hierdoor leveren we je bestelling in de meeste gevallen binnen 1 tot 2 werkdagen op het gewenste adres of de gewenste bouwlocatie. Uiteraard kun je gipsblokken ook bij ons ophalen. Dan helpen wij je met het inladen.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen. Wil je op de hoogte blijven van al onze aanbiedingen? Bekijk dan onze actiepagina of meld je aan voor onze nieuwsbrief.