text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Faay wanden

Faay wanden zijn duurzame wandoplossingen voor een functionele en esthetisch aantrekkelijke ruimte. Deze milieuvriendelijke wanden zijn eenvoudig te integreren in elk interieur en vereisen een eenvoudige installatie. Er zijn twee typen wanden beschikbaar: VP54, ideaal voor geluidsisolatie in scheidingswanden, en VP70, met verbeterde brandwerendheid voor brandwerende scheidingswanden in diverse gebouwen. Lees meer

11 producten gevonden

Over Faay wanden

Faay wanden vormen de basis van een functionele en esthetisch aantrekkelijke ruimte. Dit merk is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in wandoplossingen. De scheidingswanden zijn ontworpen om aan de hoogste normen te voldoen en bieden duurzame, energie-efficiënte en geluidsisolerende oplossingen voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Duurzaamheid

De Faay wanden worden vervaardigd met respect voor het milieu en met oog voor een lange levensduur. We streven naar milieuvriendelijke productieprocessen en het gebruik van recyclebare materialen. Met Faay Wanden maak je niet alleen een keuze voor kwaliteit, maar ook voor een duurzame toekomst.

Voordelen van Faay Wanden

Bij PontMeyer snappen we dat elke ruimte uniek is. Of je nu een woning, kantoorruimte of winkelruimte wilt verbeteren, zijn Faay wanden de perfecte wandoplossing. Dit zijn de voordelen:

 • Hoogwaardige wandpanelen voor diverse toepassingen
 • Geluidsisolerend en energie-efficiënt
 • Duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd
 • Esthetisch aantrekkelijk en naadloos te integreren in elk interieur
 • Eenvoudige installatie en onderhoud

Twee soorten Faay wanden: specificaties en toepassing

Bij PontMeyer heb je de keuze uit VP54 en VP70 wanden. We leggen je graag de verschillen uit in specificaties en toepassing.

Faay vp54: geluidsisolatie

Faay VP54 is een type wandpaneel van Faay. Dit is een paneel met een dikte van 54 mm. VP54-panelen zijn voornamelijk ontworpen voor toepassingen waar hogere geluidsisolatie vereist is. Ze bieden uitstekende geluidsdemping, wat ze ideaal maakt voor situaties waarin geluidsbeheersing een belangrijke rol speelt. Deze panelen kunnen worden gebruikt voor scheidingswanden, tussenwanden en voorzetwanden in zowel woningen als commerciële gebouwen. Tot slot hebben VP54-panelen goede thermische isolatie-eigenschappen, waardoor ze bijdragen aan energie-efficiëntie in gebouwen.

Faay vp70: brandwerendheid

Faay VP70 is een ander type wandpaneel. Dit paneel heeft een dikte van 70 mm. VP70-panelen zijn ontworpen voor situaties waarbij een hogere brandwerendheid vereist is. Ze bieden verbeterde brandwerende eigenschappen en zijn dus geschikt voor locaties waar brandveiligheid een prioriteit is. Deze panelen worden vaak gebruikt voor brandwerende scheidingswanden in diverse gebouwen, waaronder appartementencomplexen, openbare gebouwen en industriële faciliteiten. VP70-panelen bieden ook uitstekende geluidsisolatie en thermische isolatie, waardoor ze bijdragen aan een comfortabele en veilige leef- en werkomgeving.

Faay wanden monteren

Benodigde materialen voor een Faay scheidingswand:

 • Faay wandpanelen (vp54 of vp70)
 • Metalen profielen (indien van toepassing)
 • Montagemateriaal: schroeven en lijm
 • Gereedschap: boormachine, schroevendraaier, waterpas en zaag

Stap voor stap installatie:

 1. Meet de afmetingen van de ruimte waarin je de wanden wilt plaatsen en snijd de wandpanelen op maat met behulp van een zaag.
 2. Indien je metalen profielen gebruikt voor de montage, bevestig deze dan eerst aan de vloer, het plafond en de zijmuren. Deze profielen moeten loodrecht zijn en op de juiste afstand van elkaar worden geplaatst.
 3. Plaats de panelen in de metalen profielen of direct op de ondergrond (afhankelijk van het gekozen montagesysteem).
 4. Bevestig de panelen stevig aan de ondergrond en aan elkaar met behulp van schroeven of lijm, zoals aangegeven in de installatie-instructies van Faay.
 5. Werk de naden tussen de panelen netjes af met afwerkprofielen of vulmiddel voor een naadloze uitstraling.
 6. Controleer of alle panelen waterpas en loodrecht zijn geplaatst.

Faay wanden online bestellen of afhalen bij PontMeyer

Wil je Faay wanden kopen bij PontMeyer? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je inloggen en jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel een bestelling. Wij hebben de meeste voor je op voorraad. Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste PontMeyer nieuws en de huidige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of diensten? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur voor jouw bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.