text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Cellenbeton

13 producten gevonden

Cellenbeton bij PontMeyer

Bent u op zoek naar cellenbeton blokken voor het bouwen van uw muur of wand? Dan bent u bij PontMeyer aan het juiste adres. Cellenbeton is toepasbaar voor het plaatsen van binnen– en buitenmuren en kunnen zowel dragend als niet dragend zijn. Buitenmuren moeten echter wel worden bekleed.

Cellenbeton bestaat uit gemalen zand, water, kalk en cement vermengd met alluminiumpoeder. Cellenbeton wordt ook wel gasbeton genoemd en kenmerkt zich door:

  • Licht van gewicht
  • Hoog isolatie vermogen
  • Milieuvriendelijk
  • Makkelijk verwerkbaar
  • Voorzien van KOMO keurmerk

Plaatsen van een muur met cellenbeton

Voor het plaatsen van een muur, zorgt u ervoor dat eerst de profielen waterpas zijn afgesteld met een waterpas. Door middel van montagekit kunt u de profielgoot plaatsen op de ondergrond. Begin door te controleren of de vloer waterpas staat, en zorg ervoor dat tussen de bestaande muur en het cellenbetonblok 10mm overblijft om scheurvorming te voorkomen. De eerste laag cellenbeton lijmt u alleen aan de zijkanten. U kunt hiervoor gebruik maken van lijmkamschep. De lijm brengt u gemakkelijk aan met een lijmschep, tevens kunt u hiermee de lijm verdelen. Na elke laag blokken dient een veeranker te worden geplaatst, deze bevestigt u met cellenbeton spijkers. De afstand tussen de muur en de cellenbetonblokken kunt u opvullen met bouwschuim. Zorg ervoor dat de cellenbeton blokken elkaar overlappen tijdens het stapelen.

Andere benodigdheden voor het plaatsen van een muur

Voor het aanmaken van de blokken lijm kunt u de instructies op de verpakking van de lijm volgen voor de juiste samenstelling van de lijm. Voeg de lijm samen met het water in een bouwemmer en mix deze tot een geheel door gebruik te maken van een mixer. Voor het op maat zagen van de cellenbeton blokken kunt u gebruik maken van een zaag.

Alternatieven voor cellenbeton

Cellen beton is uitstekende geschikt voor het bouwen van een muur, maar als alternatief kunt u kiezen voor het bouwen van een muur van kalkzandsteen, metal stud of gibo blokken. Kalkzandsteen blokken bestaan uit gebrande kalk en zand, deze worden vermengd waarnaar er water aan wordt toegevoegd. Kalkzandsteen worden toegepast voor het opmetselen vanaf de fundering. Het voordeel van kalkzandsteen is de diversiteit aan maatvoeringen waarin deze steen verkrijgbaar is. Gibo blokken zijn voorzien van mes en groef verbinding waardoor het bouwen van een muur gemakkelijk is.Metal stud profielen zijn licht van gewicht en zijn gemakkelijk te verwerken. Metal stud profielen gebruikt u als raamwerk voor uw tussenwand. Deze kunt u gemakkelijk bekleden met gipsplaten voor een nette afwerking en geluidsisolatie.

Cellen beton koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.