text.skipToContent text.skipToNavigation

Underlayment platen

9 producten gevonden

PontMeyer heeft voor elke klus het geschikte bouwmateriaal in huis. Zoekt u bijvoorbeeld constructieplaten om dakbeschot te maken of een vloer? Dan raden wij underlayment platen aan. Dit materiaal wordt voor verschillende klussen gebruikt, omdat het een goede basis kan zijn voor constructieve toepassingen. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van dak- en dragende vloerconstructies en voor wanden. Het plaatmateriaal is bij PontMeyer leverbaar in verschillende diktes en soorten. Wilt u weten welke underlayment plaat u nodig heeft voor welke klus? Lees dan verder.

Underlayment

Er zijn verschillende constructieplaten verkrijgbaar voor diverse toepassingen. Underlayment is een verzamelnaam voor constructieve platen die veelal gebruikt worden als vloerplaat of als dakbeschot. De platen bestaat uit verschillende fineerlagen die haaks op elkaar gelijmd zijn. Hierdoor is dit bouwmateriaal licht van gewicht, sterk en vormstabiel. Daarnaast zijn underlayment platen voorzien van een tong- en schroef randafwerking. Hierdoor kunt u de platen eenvoudig strak op elkaar aan laten sluiten. Deze constructieplaten zijn bij PontMeyer leverbaar in verschillende afmetingen. Zo zijn 2440x1220mm en 2440x610mm de meest voorkomende varianten. Wilt u weten hoe u underlayment moet behandelen? Lees dan verder.

Underlayment platen 18mm dik

De underlayment platen zijn 18mm dik en vaak voorzien van een mes-en groefverbinding aan de langszijden van de plaat of rondom. Hierdoor kunt u de platen makkelijk in elkaar schuiven. Constructieplaten 18mm dik worden veelal gebruikt als vloerplaten op bijvoorbeeld zolders en vlieringen. Underlayment vloer leggen? Lees verder. Daarnaast wordt dit plaatmateriaal regelmatig toegepast als dakbeschot. Dankzij het gladde oppervlak en zichtbare houtstructuur worden deze platen tevens gebruikt voor de interieurbouw. Overweegt u om meubels of andere constructies te maken met dit materiaal? Dan kunt u een keuze maken uit de diverse soorten underlayment platen die PontMeyer in het assortiment heeft.

Soorten underlayment platen

PontMeyer heeft de underlayment platen van 18 mm dik in verschillende kwaliteiten en soorten op voorraad. Hieronder bespreken we kort alle beschikbare constructieplaten van dit materiaal:

  • Topfloor: vuren plaatmateriaal met een kwalitatief goed, strak uiterlijk. Doordat de plaat recht is, schuift u de delen gemakkelijk in elkaar. De plaat is licht van gewicht en zeer stabiel. Dit is de meest verkochte soort underlayment platen van PontMeyer.
  • Radiata floor: radiata pine platen met een nagenoeg foutvrije dekfineer. Dit type is geschikt voor toepassingen binnen of tijdelijk buiten.
  • Brazifloor: pine constructieplaten, bedoeld voor de toepassing binnen of tijdelijk buiten. Dit plaatmateriaal heeft een eenvoudig uiterlijk en is niet altijd 100% vlak.
  • Tebofloor: grenen plaatmateriaal. Deze platen zijn stabiel, zeer sterk en geschikt voor toepassingen binnen of tijdelijk buiten. We raden u niet aan om dit materiaal te gebruiken voor zichtwerk, omdat de plaat geen fraai uiterlijk heeft en niet altijd 100% vlak is.

Alternatieve constructieplaten

Een underlayment plaat is niet de enige constructiemateriaal dat uitstekend te gebruiken is. Zo kunt u ook OSB platen of spaanplaten gebruiken als alternatief. OSB is weliswaar ruwer. Om de OSB plaat glad te maken moet u deze schuren. OSB platen zijn in ieder geval tevens toepasbaar als vloerplaat, ondervloerplaat en als wandplaat. Zowel OSB als underlayment platen kopen doet u gemakkelijk en snel via onze webshop. Daarnaast bent u ook van harte welkom in één van de vestigingen van PontMeyer. Door middel van onze handige drive-in kunt u het gekochte materiaal tevens droog in uw busje laden. Met PontMeyer bouwt u altijd beter!

Binnen het huis klaar en klaar voor het tuinseizoen?

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment terrastegels en tuinschermen. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!