text.skipToContent text.skipToNavigation

Underlayment platen

8 producten gevonden

Bent u op zoek naar underlayment platen? PontMeyer heeft voor elke klus geschikt underlayment in huis. Underlayment platen bieden een goede basis voor constructieve toepassingen. Ze worden over het algemeen gebruikt als wand-, vloer-, en dakplaten. Meestal vormt de plaat de basis van de klus. Vervolgens wordt de underlayment plaat verder afgetimmerd of afgewerkt, bijvoorbeeld met een afscheiding van een gipsplaat, tegels of isolatiemateriaal. Onze underlayment platen zijn bestand tegen vochtige omstandigheden.

Bent u op zoek naar ander constructiemateriaal?

Bekijk dan eens ons assortiment aan OSB platen, spaanplaten, MDF platen en cementgebonden platen. Wilt u meer weten over het behandelen van underlayment? Lees dan ons artikel over underlayment behandelen.

Underlayment plaat kopen

Wilt u underlayment platen bij ons kopen? Maak dan in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Hiermee heeft u de mogelijkheid om al onze prijzen in te zien en kunt u uw materialen eenvoudig online bestellen. Komt u liever langs in een van onze vestigingen? Ook daar bent u van harte welkom.

Underlayment vloer, wanden en daken

Constructieplaten worden veelal gebruikt als vloerplaten op bijvoorbeeld zolders en vlieringen. Heeft u hulp nodig bij het leggen van een underlayment vloer? Lees dan ons artikel over underlayment vloer leggen. Underlayment topfloor wordt vaak gebruikt als vloerplaat. Deze plaat is over het algemeen vrij recht en is makkelijk in elkaar te schuiven. Voor wanden is een underlayment plaat van 9mm dikte doorgaans voldoende.

Underlayment wordt niet alleen gebruikt voor vloeren en wanden. Deze platen worden ook regelmatig gebruikt als dakbeschot. Dankzij het gladde oppervlak en de zichtbare houtstructuur van deze platen, wordt dit materiaal tevens gebruikt voor de interieurbouw. Overweegt u om meubels of andere constructies te maken met underlayment platen? Dan kunt u een keuze maken uit de diverse soorten underlayment platen die PontMeyer in het assortiment heeft.

Underlayment voor meubels en interieur

Heeft u constructieplaten nodig voor het maken van meubels, bijvoorbeeld een bureau of tafel? Hiervoor zijn onze underlayment platen uitermate geschikt. OSB platen zijn grover en daardoor minder geschikt voor het maken van meubels. Vurenhout underlayment is erg geschikt voor het maken van meubels en wordt ook vaak voor decoratieve constructies gebruikt.

Underlayment diktes en afmetingen

Ons underlayment is leverbaar is verschillende diktes en afmetingen. De afmetingen waar u uit kunt kiezen, zijn 2440x1220 mm en 2440x610 mm. De platen zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende diktes. Veel van onze underlayment platen zijn voorzien van een mes-en groefverbinding aan de langszijden van de plaat of rondom. Hierdoor kunt u de platen makkelijk in elkaar schuiven. Hoe dikker de underlayment plaat, des te zwaarder deze is. Wilt u gemakkelijk kunnen zagen in het underlayment? Dan kunt u het beste kiezen voor underlayment in een dunnere variant. Ga dan bijvoorbeeld voor underlayment platen van 9mm of underlayment platen van 12 mm. Heeft u juist een dikkere underlayment plaat nodig? Kiest u dan voor underlayment platen van 18mm of 21 mm.

Soorten underlayment platen

PontMeyer heeft de underlayment platen in verschillende kwaliteiten en soorten op voorraad. Hieronder bespreken we kort alle beschikbare constructieplaten van dit materiaal: 

Topfloor underlayment:

vuren plaatmateriaal met een kwalitatief goed, strak uiterlijk. Doordat de plaat recht is, schuift u de delen gemakkelijk in elkaar. De plaat is licht van gewicht en zeer stabiel. Dit is de meest verkochte soort underlayment platen van PontMeyer.

Radiata floor underlayment:

radiata pine platen met een nagenoeg foutvrije dekfineer. Dit type is geschikt voor toepassingen binnen of tijdelijk buiten.

Brazifloor underlayment:

pine constructieplaten, bedoeld voor de toepassing binnen of tijdelijk buiten. Dit plaatmateriaal heeft een eenvoudig uiterlijk en is niet altijd 100% vlak.

Tebofloor underlayment:

grenen plaatmateriaal. Deze platen zijn stabiel, zeer sterk en geschikt voor toepassingen binnen of tijdelijk buiten. We raden u niet aan om dit materiaal te gebruiken voor zichtwerk, omdat de plaat geen fraai uiterlijk heeft en niet altijd 100% vlak is.

Underlayment aanbiedingen

Bent u op zoek naar underlayment platen voor een voordelige prijs? Houd dan onze acties in de gaten en blijf altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen. Zo betaalt u nooit meer teveel voor uw underlayment platen.